۲۱۴۶۱۴
۱۰۹۷۴
۱۰۹۷۴

تبخال در دوران بارداری، دلایل و علائم

تبخال مجموعه تاول های ریزی است که داخل لب یا گونه، اطراف دهان یا در نزدیکی بینی و چانه ایجاد می شود.

تبخال مجموعه تاول های ریزی است که داخل لب یا گونه، اطراف دهان یا در نزدیکی بینی و چانه ایجاد می شود. برخی از زخم ها ممکن است باعث ایجاد خارش و سوزش شوند و دردناک باشند. معمولا تبخال دو هفته پس از ظاهر شدن از بین می رود. در ادامه پیرامون این موضوعات مطالعه خواهید کرد: احتمال ابتلا به تبخال در اوایل بارداری، دلایل بروز تبخال در دوران بارداری، علائم تبخال، آیا تبخال مسری است؟، درمان تبخال در دوران بارداری، آیا تبخال در دوران بارداری ضرری برای جنین دارد؟.

احتمال ابتلا به تبخال در اوایل بارداری
خانم هایی که در گذشته به تبخال مبتلا می شدند احتمال این که تبخال آن ها در دوران بارداری برگردد زیاد است. تبخال معمولا در اطراف دهان ظاهر می شود اما در برخی موارد ممکن است در دستگاه تناسلی نیز رخ بدهد. تبخال بی خطر است اما می تواند آزار دهنده باشد.

دلایل بروز تبخال در دوران بارداری
علت دقیق بروز تبخال مشخص نیست اما دلایلی وجود دارد که می تواند باعث تحریک تبخال در دوران بارداری شود.
ویروس هرپس سیپلکس
این ویروس شامل دو نوع HSV۱ و HSV۲ می باشد. تبخال در اطراف لب معمولا در اثر ویروس HSV۱ ایجاد می شود. این ویروس پس از ورود به بدن می تواند به طور غیر موقتی غیرفعال باقی بماند و بعدا به هر دلیلی فعال شود و ایجاد تبخال کند.
تغییرات هورمونی
در دوران بارداری سطح هورمون ها مرتبا دستخوش تغییر می شود و بدن را مستعد ابتلا به ویروس ها و باکتری ها می کند، این موضوع می تواند یکی از عوامل شیوع تبخال در بارداری باشد.
استرس
احساساتی مانند اضطراب و ترس می توانند باعث فعال شدن ویروس شوند.
سایر عوامل
مصرف برخی غذاهای خاص (اسیدی، پر ادویه و شور) ، مرکبات، قرار گرفتن در معرض آفتاب و آب گرم از دیگر دلایل تحریک این ویروس می باشند.

علائم تبخال
زخم های تبخال به تدریج و در پنج مرحله رشد می کنند. اطلاع از تغییرات هر مرحله می تواند در انتخاب اقدامات صحیح به شما کمک کند تا از انتشار آن ها به سایر قسمت های بدن جلوگیری کنید. تبخال معمولا بین ۷ الی ۱۲ روز بروز پیدا می کند.
ممکن است حدود دو روز احساس سوزن سوزن شدن را تجربه کنید. احتمال دارد پوست (درون لب، روی لب یا در گونه ها) متورم و قرمز شود و حتی خارش پیدا کند.
مرحله تاول دو روز ادامه می یابد. در صورت عدم مراقبت صحیح در این مرحله ممکن است تاول های جدیدی شکل بگیرند و سایر نواحی را درگیر کنند.
در این مرحله ممکن است تاول ها بترکند و دردناک شوند و همچنین زخم ایجاد کنند.
زخم ها ممکن است ترک بخورند و بشکافند و حتی خونریزی کنند. احتمالا احساس خارش شدیدی داشته باشید اما یادتان باشد که از دستکاری زخم ها بپرهیزید.
در مرحله بهبودی تمام زخم ها پوسته پوسته می شوند و به آرامی از بین می روند.

آیا تبخال مسری است؟
زخم های تبخال بسیار مسری هستند و ویروس می تواند از شخصی به شخص دیگر انتقال پیدا کند. ویروس فعال می تواند از طریق رژ لب، لیوان، ظرف و ظروف، بوسه یا رابطه جنسی دهانی گسترش یابد. همچنین ویروس می تواند از فرد آلوده به نوزاد منتقل شود. معمولا این اتفاق در صورتی رخ می دهد که فرد مبتلا کودک را ببوسد.

درمان تبخال در دوران بارداری
درمان خانگی تبخال می تواند درد و ناراحتی آن را کاهش دهد. در برخی موارد ممکن است نیازمند دارو باشید.
درمان خانگی
پیشنهاد می شود راهکارهای زیر را انجام دهید:
- با قرار دادن یک حوله یا پارچه مرطوب و خنک بر روی زخم ها از قرمزی و درد آن ها کاسته می شود.
- استفاده از یک دهانشویه حاوی جوش شیرین باعث کاهش درد می شود.
- قبل از خارج شدن از منزل حتما از ضد آفتاب استفاده کنید.
- با استفاده از ژل آلوئه ورا می توانید درد را تسکین دهید.
درمان دارویی
پیش از استفاده از هر دارویی برای درمان تبخال در دوران بارداری حتما با پزشک خود مشورت کنید، داروی ضد ویروسی جهت درمان زخم ها تجویز می شود. گزینه های رایج شامل والاسیکلوویر، فامسیکلوویر و آسیکلوویر است. این داروها در گروه B قرار دارند. اگر تبخال شدید باشد پزشک دوز دارو را تغییر می دهد و یا روش معالجه دیگری را تجویز می کند.

آیا تبخال در دوران بارداری ضرری برای جنین دارد؟
تبخال به طور کلی تاثیر منفی روی جنین ندارد، اما آن ها زخم های عفونی هستند و باید به موقع معالجه شوند تا در نوزاد شیوع پیدا نکنند. اگر به تبخال تناسلی مبتلا هستید احتمال ابتلای آن در هنگام زایمان به نوزاد وجود دارد.
برای پیشگیری از ابتلا به تبخال در دوران بارداری، یک رژیم غذایی متعادل را انتخاب کنید و استراحت کافی داشته باشید. اگر زخم ها ظاهر شدند از لمس کردن آن ها بپرهیزید. از مصرف غذاهای تند خودداری کنید. اگرچه تبخال در بارداری به طور کلی مشکلی ایجاد نمی کند اما در صورت ابتلا حتما موضوع را با پزشک تان در میان بگذارید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.