۲۱۸۹۵۸
۹۱۷
۹۱۷

راه های انتقال کرونا، از طریق حیوانات ممکن است؟

پس از شیوع ویروس کرونا در سطح جهان یکی از نکات قابل بحث، ابتلای حیوانات خانگی به این ویروس و انتقال آن به انسان بود.

محبوبه علیزاده فلوشیپ پیشگیری و کنترل عفونت‌های بیمارستانی و مدیر درمان بیمارستان بهارلو در پاسخ به این سوال که با توجه به شروع فصل بهار، آیا احتمال انتقال این ویروس از طریق نیش حشرات وجود دارد، گفت: در حال حاضر شواهدی وجود ندارد که کرونا ویروس جدید از طریق نیش حشرات منتقل شود.
او افزود: برخی از انواع کرونا ویروس‌ها ازجمله این نوع، می‌توانند از طریق حیوان به انسان و سپس از انسان به انسان منتقل شوند.
این فلوشیپ پیشگیری و کنترل بیماری‌های عفونی بیمارستان با اشاره به راه‌های انتقال ویروس کرونا اظهار کرد: راه عمده‌ی انتقال این ویروس از انسان به انسان، از طریق تنفسی و نیز از طریق تماسی (به طور مستقیم مانند دست دادن با فرد بیمار و به طور غیر مستقیم مانند تماس با سطوح آلوده) است.
علیزاده در پایان گفت: ویروس کرونای جدید در اغلب افراد بدون علامت یا با علایم خفیف است. در حدود ۲۰ درصد بیماران علائم شدیدی بروز می‌کند. این ویروس بیش از هر ارگان دیگری ریه را درگیر می‌کند، ولی احتمال آسیب سایر اعضای بدن از جمله قلب نیز وجود دارد.
متخصصان عفونی می‌گویند: ویروس کرونا با فصل گرما از بین خواهد رفت؛ بنابراین انجام راهکار‌هایی تا پایان این ویروس از الزاماتی است که باید رعایت شوند شستشوی مداوم دست‌ها با آب و صابون یا مایع و استفاده از مواد ضدعفونی کننده مانند الکل تاثیر زیادی در کاهش ابتلا به ویروس کرونا خواهد گذاشت.
ویروس کرونای جدید در بیشتر افراد با علائمی خفیف بروز پیدا می‌کند که در این صورت بهترین کار این است که پس از دیدن علائمی شبیه به کرونا مانند تب، تنگی نفس، سرفه، بدن درد یا اسهال بلافاصله به بیمارستان‌ها مراجعه نکنید؛ چرا که اگر شما فردی سالم باشید و این علائم تنها به دلیل سرماخوردگی یا آنفلوانزا باشند. هنگام مراجعه به بیمارستان ممکن است از افراد ناقل به کرونا، این ویروس خطرناک و کشنده را بگیرید؛ و سلامت خود را به خطر بیندازید.
کادر درمانی بیمارستان‌ها توصیه می‌کنند به هیچ عنوان از منزل خارج نشویم و تنها در صورت امری ضروری این کار را باید انجام داد. همچنین استفاده از ماسک و دستکش را جدی بگیرید.
خروج از منزل در این روز‌های خطرناک تنها کار را برای کادر درمانی بیمارستان‌ها سخت‌تر خواهد کرد؛ بنابراین اگر جان خود و جان دیگران برایتان اهمیت دارد از خانه بیرون نیایید و به گفته وزارت بهداشت در حال حاضر امن‌ترین مکان بهداشتی و ایمنی خانه است و خروج از آن می‌تواند مقاومت بدن را در مقابل ویروس کرونا کاهش دهد و نتوانیم از خود دفاع کنیم.
متخصصان تغذیه هم تاکید می‌کنند که به هیچ عنوان لبنیات باز را تهیه نکنید بلکه باید پاستوریزه بودن آن‌ها را برای مصرف انتخاب کنید در غیر اینصورت ممکن است به ویروس کرونا مبتلا شوید.
کرونا از طریق حیوانات خانگی سرایت می کند؟
پس از شیوع ویروس کرونا در سطح جهان یکی از نکات قابل بحث، ابتلای حیوانات خانگی به این ویروس و انتقال آن به انسان بود، که میزان استرس و نگرانی هارا افزایش داد.
در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر مبتلا شدن شدن گربه، سگ و سایر حیوانات خانگی به این ویروس نیست. اما بعد از تماس با حیوانات شستن دست با استفاده از صابون و آب می‌تواند به طرز قابل توجهی سایر باکتری‌های قابل انتقال از حیوانات به انسان را کاهش دهد.
از جمله بیماری‌های رایج قابل انتقال می‌توان به اشریشیاکلی وسالمونلا اشاره کرد.
در حال حاضر انواع حیوانات خانگی بسیار زیاد است، اما با توجه به اینکه سر منشا و میزبان این ویروس مشخص نیست، پیشنهاد می‌شود حیواناتی که معلوم نیست از کجا آمده‌اند؛ خصوصاً حیوانات وحشی را به عنوان حیوان خانگی نگهداری نکنید.
در خصوص ضدعفونی حیوانات خانگی باید گفت نیاز به ضد عفونی مخصوص نیست، اما نظافت روزانه و مراقبت پزشکی باید به طور مرتب انجام شود.
اگرحیوان سابقه تماس با موارد مشکوک به ابتلا را داشته باشد پیشنهاد می‌شود در دوره شیوع ویروس کرونا حیوان قرنطینه و آزمایش‌های مربوطه صورت بگیرد.
بهترین روش به توصیه و تاکید متخصصان عفونی اینست که بعد از تماس با حیوانات خانگی دستان خود را ضدعفونی کنیم و تا حد امکان از لمس کردن آن‌ها بپرهیزیم.
اگر کودکی در منزل دارید که با این حیوانات بازی می‌کند حتما حواستان باشد که در طول بازی کودک به هیچ عنوان دستانش را به نقاط مختلف بدن نزند و بعد از تمام شدن بازی لباس او را عوض کنید و نواحی که فکر می‌کنید به ویروس آلوده شده اند را با الکل یا وایتکس ضدعفونی کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.