۲۱۹۰۹۴
۱۲۲۶
۱۲۲۶

مصرف ماهی در بارداری، چقدر و چه نوع؟

ماهی منبع اصلی اسیدهای چرب اُمگا ۳ است که برای رشد جنین مهم است.

ماهی منبع اصلی اسیدهای چرب اُمگا ۳ است که برای رشد جنین مهم است. اما برخی ماهی‌ها نظیر شمشیرماهی، کوسه و ماهی خال مخالی، حاوی میزان بالا جیوه هستند که می‌تواند موجب آسیب نورولوژیکی شود.
مطالعه جدید شامل ۸۰۵ جفت مادر و فرزند در ۵ کشور اروپایی بود. در طول بارداری از زنان در مورد میزان مصرف ماهی شأن سوال پرسیده شد و آزمایش جیوه از آنها بعمل آمد.
زمانیکه کودکان در سنین بین ۶ تا ۱۲ سال بودند، سلامت متابولیکی شأن ارزیابی شد. سلامت متابولیک شامل فاکتورهای نظیر اندازه دورکمر، فشارخون و میزان کلسترول بود.
محققان دانشگاه کالیفرنیا جنوبی دریافتند کودکانی که مادرشان در زمان بارداری یک تا سه بار در هفته ماهی خورده بود در مقایسه با کودکانی که مادرشان کمتر از یک بار در هفته ماهی مصرف کرده بود، سلامت متابولیکی بهتری داشتند.
اما محققان عنوان کردند در صورت مصرف بیش از سه وعده ماهی در هفته، فواید آن کاهش می‌یابد.
دکتر «لدا چاتزی»، عضو تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «زنان باردار باید یک تا سه وعده در هفته ماهی مصرف کنند و مصرف بیش از آن توصیه نمی‌شود چراکه احتمال آلودگی ماهی با جیوه و سایر آلاینده‌های اُرگانیک وجود دارد.»
محققان بر انجام مطالعات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.
مصرف چه مقدار ماهی در دوران بارداری توصیه می شود؟
ماهی های دارای روغن زیادی برای انتخاب وجود دارد، مانند:
ماهی سالمون
ماهی قزل آلا
ماهی خال خالی
شاه ماهی
ساردین
ماهی آزاد
مارماهی
ماهی سفید
ماهی تن
روغن ماهی، انواعی دیگر از ماهی ها و صدف‌ ماهی ها دارای مقادیر مشابهی از PCBs و دیوکسین ها است. ماهی هایی نظیرماهی سیم, سپرماهی، لوزی‌ماهی و کوسه‌ماهی خاردار ( که هاس ماهی یا سالمون سنگی گفته می‌شود)، خرچنگ و ماهی خاردار وجود دارد. مصرف این ماهی ها را به دو بار در هفته محدود کنید. تن حاوی جیوه است ولی مصرف آن برای شما مضر نیست، اما این جیوه برای کودکان مضر است و باعث آسیب دیدن سیستم عصبی آن‌ها می‌گردد.
کوسه ماهی ، شمشیر ماهی و مارلین حاوی میزان جیوه بسیار بالاتری هستند، بنابراین در حین بارداری اصلاً نباید این ماهی ها را مصرف کنید.
بهترین ماهی ها در دوران حاملگی
شما می توانید به اندازه دلخواه از هر یک از ماهی های پخته شده زیر، در تمام دوران بارداری خود بخورید:
روغن‌ ماهی
زغال ماهی شمالی
کفشک ماهی
ماهی هیک
هر نوع غذای دریایی در صورتی که به شکل خام مصرف شود یک خطره بالقوه است، زیرا می‌تواند حاوی انگل هایی از جمله کرم های نواری باشد. کرم‌های نواری می‌توانند سبب بیماری شما و مواد مغذی شما و نوزادتان را مصرف کنند. اگر از صدف‌های خوراکی یا دیگر صدف‌ها لذت می‌برید، اگر در هنگام بارداری قصد مصرف آن ها را دارید باید از خوب پخته شدن آن ها مطمئن شوید. صدف خام ممکن است با باکتری ها و ویروس های مضر آلوده باشند که این آلودگی می‌تواند باعث مسمومیت غذایی شود، زیرا شما در دوران بارداری مستعد ابتلا به مسمومیت غذایی هستید.
منبع: مهر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.