۲۲۵۸۱۹
۱۰۶۰
۱۰۶۰

بارداری در دوران کرونا، نکاتی که باید بدانیم

به طور کلی، پدیده‌ ی بارداری و حاملگی زنان، حتی در بهترین شرایط ممکن می ‌تواند دورانی پر از استرس و تنش باشد.

به طور کلی، پدیده‌ ی بارداری و حاملگی زنان، حتی در بهترین شرایط ممکن می ‌تواند دورانی پر از استرس و تنش باشد. اما در دوران یک بیماری همه‌گیر و مسری، همانند؛ کرونا ویروس که سرعت انتشار و انتقال بسیار بالایی دارد و تهدید کننده‌ی سلامت همه‌ی افراد جامعه است، می‌تواند برای یک مادر باردار در شرایط حاملگی اضطراب و ترس دوچندانی را به همراه داشته باشد. از آنجای که این بیماری شکل جدید و ناشناخته‌ی از خانواده کرونا ویروس است، هنوز بسیاری از یافته‌های علمی در مورد آن تایید یا رد نشده‌اند. در حال حاضر، محققان در سراسر جهان به سرعت در حال تحقیق و پژوهش بر روی بیماری کرونا هستند. در چنین شرایطی، توصیه‌ها و دستورالعمل‌های از سوی سازمان های جهانی، همچون سازمان بهداشت جهانی و مرکز کنترل بیماری‌ها برای افراد جامعه و بخصوص زنان باردار که جز قشر آسیب پذیر قلمداد می‌شوند، صادر شده است. امید است که زنان باردار با انجام و رعایت آنها ضامن سلامت خود و فرزندشان باشند.

کرونا ویروس
بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، کرونا ویروس خانواده‌ای از ویروس‌هایی هستند که منجر به بیماری‌هایی از قبیل؛ سرماخوردگی ساده، سندروم حاد تنفسی (سارس) و سندروم تنفسی خاورمیانه (مرس) می‌شوند. اولین بار بیماری کرونا در تاریخ ۷ ژانویه ۲۰۱۹ توسط مقامات چینی شناسایی شد. این بیماری سویه جدیدی از کرونا ویروس‌هاست که قبلا در انسان‌ها مشاهده نشده بود. بنابراین، اطلاعات و یافته‌های علمی تایید شده در مورد آن بسیار محدود است. علائم شایع بیماری کرونا عبارتند از:
تب
خستگی
سرفه خشک
تنگی نفس
درد عضلانی
گلو درد
اسهال حالت تهوع و آبریزش بینی
از دست دادن حس بویایی

بارداری و کرونا
یافته‌های علمی که نشان دهد، زنان باردار نسبت به سایر افراد بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارند، هنوز بدست نیامده است. اما با توجه به اینکه، عملکرد سیستم ایمنی در زنان باردار تحت تاثیر شرایط بارداری قرار می‌گیرد (زنان بارادر سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند)، ممکن است زنان باردار را بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های مسری قرار بدهد، در نتیجه زنان باردار را در گروه‌های در معرض خطر و آسیب‌پذیر قرار داده‌اند.
توصیه‌ها و دستورالعمل‌های که انجام آنها برای زنان باردار در دوران اپیدمی ویروس کرونا می‌تواند مفید و قابل اجرا باشد عبارتند از:
اگر در روزهای آینده سونوگرافی اسکن قرار ملاقات با پزشک را دارید، حتما قبل از مراجعه جهت مشاوره و برنامه‌ریزی با پزشک و تیم زایمان خود تماس بگیرید. زنان باردار، در این دوران نیز نیاز به ارزیابی و بررسی لازم، قبل از زایمان را دارند، اما ممکن است به دلیل شرایط ایجاد شده وضعیت قرار ملاقات‌ها و ویزیت پزشکاشان تغییر کند.
در نظر داشته باشید که برخی از قرار ملاقات‌ها در صورتی که نیاز به معاینه و مشاهده مادر وجود نداشته باشد، می‌تواند از طریق تماس تصویری به وسیله تلفن همراه یا رسانه‌های اجتماعی صورت گیرد.

زنان باردار و ابتلا به بیماری کرونا
سوالی که این روزها تبدیل به بزرگترین دغدغه‌ی ذهنی مادران باردار در شرایط اپیدمی کرونا شده، این است که در صورت مشاهده علائم بیماری یا اطمینان از ابتلا به کرونا چه اقداماتی باید انجام دهند. اگر شایع‌ترین علائم بیماری کرونا از قبیل: تب بالا و سرفه‌های خشک و مداوم را دارید، توصیه می‌گردد که:
به مدت ۷ روز خود را در منزل قرنطینه کنید. در حال حاضر فقط افرادی که دارای علائم شدید مانند؛ تنگی نفس هستند، نیاز به بستری شدن و آزمایش کرونا ویروس دارند.
در اسرع وقت با پزشک و تیم زایمان خود تماس بگیرید، و به آنها اطلاع دهید که علائم بیماری کرونا را در خود مشاهده می‌کنید.
با شماره تلفن‌های که به این موضوع اختصاص داده‌اند، تماس بگیرید و شرح حال خود را به مشاوران بدهید.
اگر در خصوص شرایط سلامت و بهزیستی خود و فرزندتان در دوران قرنطینه خانگی نگران هستید، با پزشک یا ماما در ساعت خارج از زمان کار تماس بگیرید تا آنها مشاوره‌های بیشتری به شما بدهند.

دستورالعمل ‌های سازمان بهداشت جهانی به مادران باردار
سازمان بهداشت جهانی، در شرایط کنونی شیوع تصاعدی بیماری کرونا، دستورالعمل‌هلی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا به زنان باردار ارائه داده است. این دستورالعل‌ها عبارتند از:
بر اساس نظر سازمان بهداشت جهانی، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به کرونا، شستن مداوم دست‌ها به مدت ۲۰ ثانیه با آب گرم و صابون است.
هنگام عسطه و سرفه، جلوی دهان و بینی خود را با دستمال مخصوص بگیرید. سپس دستمال را در سطل زباله‌‌ی درب‌دار بیندازید و مجددا دست‌ها بشوید.
دست‌های آلوده را به چشم، بینی و دهانتان نزنید.
تا حد امکان، از افرادی که علائم بیماری تنفسی دارند، چند متر فاصله بگیرید.
در مکان‌های شلوغ و پر تردد و همچنین فضاهایی که تهویه مناسبی ندارند، قرار نگیرید و اگر مجبورید به چنین جاهایی بروید حتما ماسک بزنید.
اگر علائمی مانند، تب، سرفه و تنگی نفس در خود مشاهده کردید، سریعا به پزشک مراجعه کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.