۲۲۶۰۷۳
۱۲۱۱
۱۲۱۱

دوران بارداری دوقلویی، چه خطراتی دارد؟

به دلیل افزایش استفاده از تکنیک های تولید مثل کمکی، به ویژه استفاده از داروهای باروری، تولدهای چند قلویی یا دو قلویی نسبت به گذشته رایج تر شده است.

به دلیل افزایش استفاده از تکنیک های تولید مثل کمکی، به ویژه استفاده از داروهای باروری، تولد های چند قلویی یا دو قلویی نسبت به گذشته رایج تر شده است. زنان مسن به احتمال زیاد بیشتر حاملگی چند قلویی دارند و از آنجا که میانگین سنی که زنان در آن به دنیا می آیند در حال افزایش است ، این هم یک عامل مؤثر است. دوقلوها بیش از ۹۰ درصد از تولدهای متعدد را تشکیل می دهند. دو نوع دوقلویی وجود دارد .
برای تشکیل دوقلوهای یکسان یا همسان، یک تخم بارور شده (تخمک) با دو ژنتیک دقیقاً با همان اطلاعات ژنتیکی تقسیم شده و رشد می کند که از دوقلوهای ناهمسان متفاوت است. در دوقلوهای ناهمسان دو تخمک توسط دو اسپرم بارور می شوند و دو کودک منحصر به فرد از نظر ژنتیکی تشکیل می شود ، دوقلوها می توانند هر دو دختر یا هر دو پسر و یا یک پسر و یک دختر باشند.

احتمال داشتن دوقلو
بعضی از خانمها نسبت به بقیه بیشتر احتمال داشتن دوقلو را دارند. عواملی که که می تواند باعث افزایش احتمال دو قلویی شود موارد زیر است :
سن مادر
زنان در ۳۰ و ۴۰ سالگی هورمون جنسی بیشتری از استروژن نسبت به خانمهای جوان دارند و این بدان معنی است که تخمدانهای آنها برای تولید بیش از یک تخمک در یک زمان تحریک می شوند.
تعداد حاملگی های قبلی
هرچه تعداد بارداری های زن قبلاً بیشتر باشد ، احتمال داشتن دوقلو بیشتر است.
وراثت
یک زن احتمال دارد که دوقلو باردار شود اگر در خانواده اش دوقلو دارد و یا همسرش ژن دوقلویی دارد.
نژاد
زنان سیاه پوست آفریقایی بیشترین میزان دوقلوها را دارند ، در حالی که زنان آسیایی کمترین میزان را دارند
تکنیک های تولید مثل کمک شده
بسیاری از روش ها به تحریک تخمدان ها با داروهای باروری برای تولید تخمک ها متکی هستند ، که می تواند منجر به آزاد شدن چندین تخمک در هر تخمک گذاری شود.
IVF
جنین های متعدد اغلب به رحم زن منتقل می شوند تا شانس موفقیت را افزایش دهند.
دوقلوهای همسان
دوقلوها که از یک تخمک و یک اسپرم ساخته شده اند ، دوقلوهای یکسان یا "مونزیگوت" (تک سلولی) نامیده می شوند. دوقلوهای یکسان یا همسان هنگامی اتفاق می افتند که تخمک بارور شده به دو قسمت تقسیم شود در حالی که هنوز هم یک مجموعه کوچک از سلول ها است. سپس نیمی از خود موجود ، دقیقاً با همان اطلاعات ژنتیکی ، به دو نوزاد تبدیل می شوند. از هر سه دوقلو یک جفت ، دوقلوهای همسان هستند.آنچه باعث می شود تخمک بارور شده به دو قسمت تقسیم شود نامشخص است.
اگر تقسیم تخمک بارور شده ناقص باشد ، دوقلوها به هم پیوسته می شوند (قبلاً به عنوان دوقلوهای سیامی شناخته می شدند).
تقریباً یک چهارم دوقلوهای یکسان تصاویر آینه ای از یکدیگر هستند ، به این معنی که سمت راست یک کودک با سمت چپ دوقلوی خود مطابقت دارد. مشخص نیست علت این امر چیست.
خطرات مادر و نوزاد در بارداری های دوقلویی و چند قلویی بیشتر است
بارداری های دوقلویی با عوارض مکرر هم برای مادر و هم برای نوزادان همراه هستند.
مادر ممکن است بیماری شدید صبحگاهی را تجربه کند که مداوم باشد
دیابت در دوران بارداری در بارداری های چند قلویی بیشتر رخ می دهد
فشار خون بالا یا شروع زودرس زایمان به دلیل پاره شدن کیسه ی آب مادر
پاره شدن کیسه آب زودرس باعث زایمان زودرس نوزادان می شود. برای نوزادان ، افزایش خطرات ناشی از به دنیا آمدن زودرس یا به دلیل عوارض ناشی از جفت مشترک یا رگ های خونی و به دلیل محدودیت رحم است.
مراقبت های قبل از تولد برای زنانی که دوقلوهای همسان دارند
این مهم است که بدانید دوقلوهای شما یک جفت را به اشتراک می گذارند ، زیرا به اشتراک گذاری جفت نیز به معنای اشتراک خونرسانی از مادر است. اگر تقسیم خون رسانی نابرابر باشد ، این می تواند منجر به عوارض شود. به همین دلیل ، زنان دارای دوقلوهایی که دارای یک جفت هستند نیاز به معاینات مکرر قبل از تولد دارند.
دوقلوها که دارای غشای داخلی هستند (این بدان معناست که آنها کیسه آمنیوتیک دارند ) خطر عوارض حتی بالاتری را نیز به همراه دارند ، زیرا این احتمال وجود دارد که بند ناف آنها در هم پیچیده و جریان خون آنها قطع شود. در این حالت حاملگی از نزدیک نیز مورد بررسی قرار می گیرد و ممکن است توصیه می شود که دوقلوهای شما زودتر تحویل داده شوند.
دوقلوهای ناهمسان
از هر سه دوقلو ، دو جفت آن ها ناهمسان هستند.دو تخمک جداگانه توسط دو اسپرم جداگانه بارور می شوند و منجر به دوقلوهای ناهمسان می شوند. دوقلوهای دیزیگوتیک هر کدام جفت ، غشای داخلی و غشای بیرونی خود را دارند.
این نوزادان بیش از خواهر و برادرهایی که در ساعات جداگانه متولد می شوند ، یکسان نیستند. نوزادان می توانند هم ، همجنس باشند و هم جنس متفاوت.

زمان زایمان برای دوقلوها چه زمانی است؟
طول طبیعی حاملگی (مدت زمانی که برای رشد در رحم صرف می شود) برای یک نوزاد تک حدود ۴۰ هفته است. با این حال ، بارداری برای دوقلوها ، یکسان یا ناهمسان ، معمولاً حدود ۳۸ هفته است. این زمان کوتاهتر به دلیل افزایش تقاضا بر بدن مادر و عدم توانایی نوزادان در دریافت همه مواد مغذی مورد نیاز در رحم است.
از آنجایی که دوقلوها معمولاً زودرس هستند ، به احتمال زیاد آنها دارای وزن تولد کمتری هستند. زایمان زودرس با افزایش خطر ابتلا به تعدادی از اختلالات از جمله زردی همراه است.
در انتظار نوزادان دوقلوها یا نوزادان چند قلو، مراقب خودتان باشید
مانند هر بارداری ، اگر شما دوقلو یا چندقلو باردار هستید ، خوردن غذای خوب و استراحت کافی ، سنگ بنای مراقبت های بهداشتی خوب است.
با هدف داشتن وعده های غذایی سالم ، متعادل و نوشیدن مایعات فراوان ، در حالت ایده آل حداقل هشت لیوان بزرگ در روز. میان وعده های قندی می تواند باعث بالا رفتن و پایین آمدن قند شما شود که ممکن است احساس ناخوشایندی کند.
غذاهایی که آهسته تر هضم می شوند و انرژی زیادی را به بدنتان می دهند ، قند خون را پایدارتر نگه می دارند و احتمالاً شما را راضی تر می کنند. سعی کنید نان های سبوس دار بیشتری را معرفی کنید. ، سبزیجات ، لوبیا ، جو دوسر ، برنج قهوه ای و ماکارونی سبوس دار را وارد برنامه غذایی خود کنید.
بدن شما به پروتئین ، کلسیم ، آهن ، ید ، ویتامین D ، اسید فولیک و ویتامین B۱۲ نیاز بیشتری دارد نسبت به کودکانی تک هستند. بنابراین مطمئن شوید رژیم غذایی شما متنوع است. غذاهای تازه بیشتر، نیازهای غذایی بدن را نسبت به غذاهای فرآوری شده تأمین می کنند. در مورد مصرف مکمل بارداری نیز با پزشک یا مامای خود صحبت کنید.
تولد نوزادان چند قلویی
هنگام تولد فقط یک نوزاد ، زایمان می تواند عارضه ایجاد کند ، بنابراین دوقلوها یا چند قلوها پتانسیل اضافی برای مشکلات را دارند. اگر بیش از یک نوزاد دارید ، بهتر است در بیمارستان زایمان کنید. نوزادان را می توان به صورت واژینال تحویل داد ، اما زایمان سزارین ممکن است در برخی شرایط جایگزین بهتری محسوب شود.
مادران چند قلوها با میزان بیشتری از افسردگی پس از زایمان روبرو هستند.
دشوار است که بگوییم دوقلوها از بدو تولد همسان هستند یا ناهمسان. دوقلوهای برادر با مجموعه های مختلفی از غشاها متولد می شوند ، اما برخی از دوقلوهای همسان نیز می توانند اینگونه باشند.
دوقلوهای همسان اطلاعات ژنتیکی یکسانی دارند ، در حالی که دوقلوهای ناهمسان تقریباً نیمی ازاطلاعات ژنتیکی یکدیگر را دارند.
آزمایش DNA می تواند با نمونه ای از سلول های گونه انجام شود ، بدون درد جمع آوری شود یا با انجام معاینات گروه خونی انجام شود که نیاز به نمونه خون دارد.

بارداری چندقلویی چگونه اتفاق می افتد؟
بارداری با بیش از یک جنین ، بارداری چندقلو نامیده می شود. اگر در طول دوره قاعدگی بیش از یک تخمک رها شود و هر کدام توسط اسپرم بارور شوند ، ممکن است بیش از یک جنین در رحم شما کاشته و رشد کند. این نوع بارداری منجر به دوقلوهای ناهمسان(یا بیشتر) می شود. هنگامی که یک تخمک بارور شده تنها شکافته شود ، منجر به چندین جنین یکسان می شود. این نوع بارداری منجر به دوقلوهای یکسان (یا بیشتر) می شود. دوقلوهای همسان از دوقلوهای برادر کمتر متداول هستند.

بارداری چند قلویی علائم دارد؟
زنانی که بارداری چند قلویی دارند ممکن است نسبت به زنانی که با یک جنین باردار می شوند ، حالت تهوع شدیدتر یا حساسیت به پستان داشته باشند. آنها همچنین ممکن است سریعتر وزن خود را افزایش دهند. بیشتر بارداری های متعدد در طی معاینه سونوگرافی کشف می شوند.

آیا در صورت باردار شدن چند قلویی باید وزن بیشتری کسب کنم؟
به طور کلی توصیه می شود که زنانی که دارای بارداری چند قلویی هستند ، نسبت به زنانی که با یک جنین باردار هستند ، وزن بیشتری کسب کنند. روزانه ۳۰۰ کالری اضافی برای هر جنین مورد نیاز است. به عنوان مثال ، اگر شما دوقلو باردار هستید ، به ۶۰۰ کالری اضافی در روز نیاز دارید. برای سه قلو و بیشتر ، افزایش وزن بیشتر می شود.

آیا در صورت باردار شدن چند قلویی باید ورزش کنم؟
فعال ماندن در دوران بارداری چندگانه برای سلامتی شما مهم است ، اما ممکن است لازم باشد که از ورزش شدید جلوگیری کنید. ورزش کم تأثیر ، مانند شنا ، یوگای قبل از زایمان و پیاده روی را امتحان کنید. شما باید ۳۰ دقیقه ورزش در روز انجام دهید. در صورت بروز مشکلاتی در دوران بارداری ، توصیه می شود که از ورزش خودداری کنید.

آیا در صورت باردار شدن چند قلویی خطر عوارض بیشتر است؟
در صورت باردار شدن چند قلویی ، خطر عوارض خاص بیشتر است. به احتمال زیاد شما با پزشک متخصص زنان و زایمان (متخصص زنان و زایمان) یا سایر متخصصین مراقبت های بهداشتی ویزیت های مراقبت های قبل از زایمان را بیشتر انجام می دهید. با شروع سه ماهه دوم ، ممکن است هر ۴-۶ هفته امتحان سونوگرافی داشته باشید. اگر شما مشکوک به مشکلی باشید ، ممکن است تست های خاصی مانند تست استرس یا مشخصات بیوفیزیکی و معاینات مکرر با سونوگرافی انجام دهید.

شایع ترین عارضه بارداری چند قلویی چیست؟
شایعترین عارضه بارداری چندقلویی ، تولد زودرس است. بیش از نیمی از دوقلوها زودرس متولد می شوند. سه قلو و موارد دیگر تقریباً همیشه زودرس متولد می شوند.
نوزادان متولد شده قبل از 37 هفته بارداری ممکن است خطر ابتلا به مشکلات سلامت کوتاه مدت و طولانی مدت از جمله مشکلات تنفس ، غذا خوردن و گرم ماندن را داشته باشند. سایر مشکلات مانند یادگیری و ناتوانی های رفتاری ممکن است بعدا در کودکی یا حتی در بزرگسالی ظاهر شود. نوزادان خیلی زودرس (کسانی که قبل از 32 هفته بارداری به دنیا می آیند) حتی با بهترین مراقبت ممکن است بمیرند یا دچار مشکلات سلامتی جدی شوند.
کودکانی که زودرس به دنیا می آیند به نگهداری و مرایبت بیشتری احتیاج دارند.نوزادانی که زودرس به دنیا می آیند احتمال بروز فلج مغزی در آن ها بسیار بیشتر از نوزادانی است که به موقع به دنیا می آیند.

چگونه ممکن است بارداری چندقلویی بر خطر ابتلا به پره اکلامپسی تأثیر بگذارد؟
پره اکلامپسی نوعی اختلال فشار خون است که معمولاً بعد از ۲۰ هفته بارداری یا بعد از زایمان شروع می شود. این بیماری بیشتر در بارداری های چند قلو نسبت به حاملگی های تک قلو رخ می دهد. همچنین زودتر بروز می کند و در حاملگی های متعدد شدیدتر است.
پره اکلامپسی می تواند به بسیاری از اندام های بدن شما آسیب برساند ، به ویژه در کلیه ها ، کبد ، مغز و چشم ها. پره اکلامپسی که بدتر می شود و باعث تشنج می شود ، اکلامپسی نامیده می شود. هنگامی که پره اکلامپسی در دوران بارداری رخ می دهد ، ممکن است نوزادان حتی اگر به طور کامل رشد نکرده باشند ، نیاز به فوریت زایمان داشته باشند.

چگونه بارداری چند قلویی می تواند بر خطر ابتلا به دیابت حاملگی تأثیر بگذارد؟
زنانی که دارای بارداری چند قلویی هستند ، خطر بالای دیابت حاملگی دارند. این وضعیت می تواند خطر ابتلا به پره اکلامپسی و ابتلا به دیابت را در زندگی بعدی افزایش دهد. نوزادان ممکن است دچار مشکلات تنفسی یا قند خون پایین باشند. رژیم غذایی ، ورزش و گاهی اوقات دارو می تواند خطر بروز این عوارض را کاهش دهد.

چگونه بارداری چند قلویی می تواند بر رشد جنین تأثیر بگذارد؟
تعداد مکرر نسبت به نوزادان مجرد احتمال رشد مشکلات رشدی دارد. اگر جنین بسیار کوچکتر از بقیه باشد ، چندین مورد متناقض نامیده می شوند. رشد متناقض با چند برابر متداول است. همیشه نشانه مشکلی نیست. هرچند ، گاهی اوقات ، رشد محدود جنین ممکن است در اثر عفونت ، TTTS یا مشکلی در جفت یا بند ناف ایجاد شود. اگر محدودیت رشد در هر یک یا هر دو جنین مشکوک باشد ، ممکن است معاینات مکرر با سونوگرافی برای ردیابی میزان رشد جنین انجام شود.

آیا آزمایشات مربوط به اختلالات ژنتیکی در بارداری های چندقلو دقیق است؟
آزمایش غربالگری اختلالات ژنتیکی که از نمونه خون مادر استفاده می کنند ، در بارداری های چند قلو حساس نیستند. وقتی مشکلی در هر دو جنین وجود نداشته باشد ، می تواند نتیجه آزمایش غربالگری را مثبت نشان دهد.
آزمایشات تشخیصی برای نقایص هنگام تولد شامل نمونه گیری ویلوس کوریونی (CVS) و آمنیوسنتز است. انجام این آزمایشات در چند برابر سخت تر است زیرا باید هر جنین آزمایش شود. همچنین خطر کمی از بین رفتن یک یا تمام جنین ها وجود دارد.

چگونه بارداری چند قلویی می تواند بر زایمان تأثیر بگذارد؟
احتمال تولد سزارین در بارداری های چند قلویی بسیار بیشتر است. در بعضی موارد نادر ، دوقلوها را می توان به صورت زایمان طبیعی به دنیا آورد. نحوه تولد نوزادان به این موارد بستگی دارد:
تعداد نوزادان و موقعیت ، وزن و سلامتی هر کودک
سلامتی مادرو اینکه روند زایمان و بارداری چگونه پیش می رود.
تجربه شخص متخصص یا سایر متخصصین مراقبت های بهداشتی

آیا بارداری چندگانه می تواند بر خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان تأثیر بگذارد؟
داشتن چند قلو ممکن است خطر افسردگی پس از زایمان را افزایش دهد. اگر احساس غم و اندوه ، اضطراب یا ناامیدی شدید دارید که مانع از انجام کارهای روزمره شما می شود ، به پزشک متخصص خود یا عضو دیگر تیم مراقبت های بهداشتی خود اطلاع دهید.

آیا در صورت داشتن چند قلو آیا می توانم شیر دهم؟
بله اما کمی به سختی.و در صورتی که شیردهی را مدام انجام دهید میزان شیر شما به مقدار مناسب افزایش می یابد. شما نیاز به خوردن غذاهای سالم و نوشیدن مایعات فراوان دارید. متخصصان شیردهی در بسیاری از بیمارستان ها می توانند به شما در رفع هر مشکلی که ممکن است کمک کنند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.