علت خال در دوران بارداری
خال، حاصل تقسیم سلولی ملانوسیت ها یا سلول های رنگدانه ای زیر پوست است که بیشتر شدنشان، رنگ قسمت کوچکی از پوست را تغییر می دهد.
خال، حاصل تقسیم سلولی ملانوسیت ها یا سلول های رنگدانه ای زیر پوست است که بیشتر شدنشان، رنگ قسمت کوچکی از پوست را تغییر می دهد. پس طبیعی است که هر تغییری در سبک زندگی یا بیولوژی بدنی، روی سلولها و در نتیجه روی پوست اثر بگذارد و باعث ایجاد خال شود. خیلی از خانمها در طول ماههای بارداریشان خالهایی روی بدنشان پیدا میکنند که قبل از این وجود نداشته.
پوست شما در بارداری دگرگون می شود
مگر میشود هورمونهایتان روز به روز تغییر کنند و آثارش روی پوست دیده نشود؟ هفتاد درصد خانمهای باردار (به ویژه در نیمه دوم بارداری) تیرگی پوست را تجربه میکنند که "ماسک بارداری" نام دارد. ترشخ غدد چربی هم در این دوران به شدت زیاد میشود پس ممکن است روی پوستتان بیشتر از همیشه آکنه ببینید. غذاهای خیلی چرب را از رژیمتان حذف کنید و زیاد آب بنوشید. اگر مراقب پوستتان باشید و از شویندههای ملایم استفاده کنید، جایی برای نگرانی نیست.
آنژیوم عنکبوتی از خال های شایع در بارداری
آنژیم یا خال عنکبوتی، همان خال قرمز است که در بارداری روی بدن خانمها دیده میشود. این خال قرمز روشن تا تیره است و ممکن است در اطرافش عروق خونی را ببینید که به صورت شعاعی بیرون زدهاند. خال قرمز حاصل تقسیم مویرگهای سطحی پوست است که وقتی زیاد تقسیم میشوند، تجمع خون آن قسمت پوست را قرمز میکند. خال قرمز یا آنژیوم عنکبوتی بارداری را ممکن است روی صورت، گردن یا قفسه سینه خودتان ببینید اما نگران نباشید، این آنژیومها فقط تا سه ماه بعد از زایمان باقی میمانند.
خال های بدنتان را در بارداری کنترل کنید
خالهایی که با شما به دنیا آمدهاند، حاصل تقسیم ملانوسیت هستند و در زمان بلوغ شما ثابت میشوند. البته بعد از بلوغ بیشتر افراد خالهایشان را با کمرنگ شدن تدریجی از دست میدهند. بد نیست بدانید که در دوران بارداری، تحت تاثیر هورمونها نه تنها خال جدید در بدن ظاهر میشود بلکه ممکن است خالهای قبلی هم رشد کنند و بزرگتر شوند. یکی از موضوعاتی که باید حتما بدانید این است که بزرگ شدن خال، نشانه تقسیمهای بیش از حد سلولی است و در سرطان هم سلولها بیش از اندازه بزرگ میشوند پس اگر خال شما قبل از بارداری بزرگ شده، حتما به پزشک مراجعه کنید. تیرگی پوست یا پستانها در بارداری شایع است و به دلایل مشابه، خالها هم ممکن است تیرهتر شوند یا تغییر رنگ بدهند. بعد از اتمام بارداری، تمام خالهای بدن شما باید به حالت عادی برگردند.
افزایش استروژن خال های گوشتی ایجاد می کند
بعضی از خانمهای باردار روی صورت یا گردنشان در طول ماههای بارداری خالهای گوشتی قهوهای میبینند. این خالها به دلیل افزایش سطح هورمون استروژن ایجاد میشوند و اصلا نگرانکننده نیستند. گاهی هم خالهای عادی روی بدن، به دلیل افزایش همین هورمون گوشتی میشود. به محض زایمان، تمام این تغییرات به حالت اولیه برمیگردند. بیشتر اوقات، خالها و زائدههای گوشتی در مناطقی از پوست به وجود میآیند که چین خورده یا تا میشوند، مناطقی مثل زیر بغل، گردن یا کشاله ران و شکم. بهتر است در طول بارداری به این خالها دست نزنید اما اگر روی صورت هستند و ظاهرشان خیلی اذیتتان میکند، حتما برای برداشتنشان به پزشک متخصص رجوع کنید.
در بارداری مراقب خودتان باشید
مراقبتهایی که در حالت عادی برای پوست و بدنتان در نظر میگیرید را باید در بارداری چند برابر کنید. وسواس نداشته باشید و از تغییرات بدنتان نترسید اما آنها را به دقت تحت نظر داشته باشید. تغییرات پوستی خیلی در حیطه اختیار ما نیستند اما با تغذیه سالم و ورزش و سبک زندگی بهتر، میشود آثارشان را به حداقل رساند. همچنین اگر بعد از بارداری دیدید که خالهایتان همچنان تغییر رنگ و اندازه میدهند یا تعدادشان به شکلی بیرویه در حال زیاد شدن است، حتما به پزشک متخصص مراجعه و درمان را شروع کنید. حتی خالهایی که همیشه جلو چشم نیستند مثل خالهای روی کمر یا پشت پا را تحت نظر داشته باشید و چند ماه یک بار اندازهشان بگیرید تا از بروز سرطان جلوگیری کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼