با ویار بارداری چه کنیم؟
در واقع حالت تهوع و استفراغ خانم باردار با اصطلاح ویار بارداری بیان می شود.
ماه دوران بارداری دوران بسیار شگفت انگیزی است و هر روز ممکن است شما با علائم و نشانه های جدید مواجه شوید و یا احوال شما هر روز متفاوت از روز قبل باشد. یکی از شگفتی های دوران بارداری، ویار بارداری است.
آیا می خواهید بدانید ویار بارداری چیست؟
باید به شما بگوییم که در واقع حالت تهوع و استفراغ خانم باردار با اصطلاح ویار بارداری بیان می شود. زمان شروع ویار بارداری در سه ماهه اول بارداری است و به طور دقیق تر بایستی گفت که از هفته ششم بارداری حالت تهوع و استفراغ در زنانی که ویار دارند شروع می شود.
قطع ویار بارداری ممکن است تا پایان ماه سوم طول بکشد و یا نهایتا ۱۲ تا ۱۴ هفته به طول بیانجامد. نگران ویار بارداری نباشید! در ۷۵% از خانم های باردار این عارضه رخ می دهد. مسلماً داشتن این حالت ها برای خانم باردار خوشایند نیست و ممکن است وی را اذیت کند، اما خوشبختانه جای نگرانی نیست. این ویار ربطی به کمبود این مواد در بدن مادر یا جنین ندارد. در واقع در دوران بارداری از آنجا که حس بویایی مادر بسیار قوی تر می شود، استشمام بوی برخی غذاها یا رنگ و خاک میتواند برای وی محرک ویار باشد.
در واقع در اکثر خانم ها، قطع ویار بارداری در پایان سه ماهه اول است؛ اما در برخی موارد بیش از این ادامه پیدا می کند و ممکن است در سه ماهه دوم نیز علائمی مانند این داشته باشند. در برخی مادران که جنین دو قلو دارند، حتی ممکن است بروز حالت های ویار تا سه ماهه سوم نیز ادامه دار باشد! اما نکته مهم و خبر خوب این است که بروز ویار با هر شدتی که باشد و هر مدت زمانی که علائم ویار ادامه داشته باشد، به جنین هیچ آسیبی وارد نمی کند.
بهترین برخورد با ویار بارداری چیست؟
انواع ویار بارداری
بیزاری از خوردن: ممکن است در دوران بارداری حالت بیزاری از خوردن برخی غذاها، احساس تهوع در زمان چشیدن طعم غذا یا استشمام بوی غذاها داشته باشید. بی میلی به خوردن غذاها در دوران بارداری هم برای بدن مادر و هم جنین می تواند خطرآفرین باشد. بیزاری از غذاهای مفید ممکن است بدن شما را دچار کمبود برخی مواد معدنی، ویتامین ها و پروتئین ها کند و به دنبال آن مادر دچار ضعف و از دست دادن وزن بدن شود. همچنین ممکن است به دلیل تهوع و استفراغ، بدن مادر آب زیادی از دست دهد. اگر می خواهید بدانید در چه زمان آب بدن شما کم شده است بایستی به این نشانه ها دقت کنید: طولانی شدن فواصل ادرار کردن، تیره تر شدن رنگ ادرار و افزایش بوی مدفوع علائمی از کم آبی در بدن شماست. بایستی به این نشانه ها دقت کنید و در زمان بروز حتما به پزشک مراجعه نمایید. پزشک برای شما داروهای مجاز را تجویز نموده و ممکن است برای جبران کم آبی بدن تان سرم نیز تجویز نماید.
هوس شدید خوردن: برعکس حالت گفته شده در بالا، میل شدید خانم باردار به خوردن خوراکی های مختلف در شرایط مختلف ممکن است رخ دهد. گاهی ممکن است شما غذایی را در یک فیلم مشاهده کنید ز یا با دیدن تبلیغ یک خوراکی در لحظه هوس کنید از آن نوع خوراکی داشته باشید و میل کنید. یا ممکن است در بیرون از منزل از کنار یک رستوران گذر کنید یا خوراکی را دست شخص دیگری ببینید و به شدت هوس کنید که از آن خوراکی شما نیز میل کنید. گاهی ممکن است بوی غذا از خانههای اطراف به شما برسد و شما به شدت هوس کنید آن غذا را بخورید. در واقع ویار و هوس خوردن به دلیل تغییرات شدید هورمونی است که در دوران بارداری در بدن مادر رخ می دهد و در واقع اتفاقی رایج است که در افراد مختلف متفاوت بوده و مدت زمانی که این حالت را تجربه میکنند نیز ممکن است در افراد مختلف متغیر باشد. اما نکته مهم این است که شما باید این مسئله را به خوبی و به درستی مدیریت کنید تا دچار اضافه وزن در بارداری نشوید.
اگر مدام هوس خوراکی کردیم چه کنیم؟
پاسخ این سوال به نوع خوراکی بستگی دارد که شما هوس خوردن آن را میکنید! به عنوان مثال اگر هوس خوردن میوه جات و سبزیجات را کردید، به سرعت اقدام کنید و با ترکیب انواع میوه جات و سبزیجات تازه و تمیز از فرصت استفاده نموده و مواد مغذی را به جنین خود برسانید. اما اگر هوس خوراکی های پرچرب، خامه ای، شکلاتی و امثال این را داشتید سعی کنید آنها را با نمونههای خانگی آن جایگزین کنید. به عنوان مثال به جای خوردن کیک شکلاتی کیک خانگی درست کنید. به جای خرید چیپس از مغازه سیب زمینی کم روغن با روغن سالم زیتون سرخ کنید.
حواستان را به موضوع دیگری معطوف کنید
گاهی بهتر است در زمان شروع ویار بارداری، حواستان را به موضوع دیگری معطوف کنید. به عنوان مثال برای قطع ویار بارداری به موسیقی مورد علاقه تان گوش دهید، با خانواده و دوستانتان صحبت کنید، یک اثر هنری خلق کنید و یا برای پیاده روی و قدم زدن از خانه خارج شوید. انجام این قبیل کارها به شما کمک می کند تا از افزایش بیش از حد وزن تان در دوران بارداری جلوگیری کنید.
هوس خوردن غیر خوراکی ها: برای برخی مادران باردار اتفاق می افتد که میل شدیدی به خوردن مواد غیر خوراکی مانند گچ، مهر یا رنگ دیوار دارند. این مورد از جمله مواردی است که بایستی حتماً جدی گرفته شود و اقدامات مناسب برای از بین بردن و قطع این نوع یار بارداری انجام شود. چرا که خوردن این مواد ممکن است مشکلات گوارشی برای شما ایجاد کند و یا مواد سمی مانند سرب را وارد بدن شما نماید. گاهی علت هوس این مواد، کمبود برخی مواد معدنی مانند آهن در بدن است. این کمبود بدان معنا نیست که شما از منابع حاوی این مواد در رژیم روزانه خود استفاده نمی کنید، بلکه ممکن است بدن شما قدرت جذب میزان کافی از این مواد معدنی را نداشته باشد. پس بایستی برای جلوگیری از مشکلات آتی در اقدامی به موقع به پزشک مراجعه کنید. برخی از خانم ها هوس خوردن یخ می کنند که ممکن است در پی آن آسیب های دستگاه گوارشی و دندان ها را در پی داشته باشد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼