۲۲۹۸۵۷
۵۰۱۸
۵۰۱۸

انجام تست آلرژی

در این ویدئو به این سوال پاسخ داده می‌شود که چه کسانی نیاز به انجام تست آلرژی دارند؟

سوال : چه کسانی نیاز به انجام تست آلرژی دارند؟

پاسخ : آزمایش آلرژی تستی است که به وسیله یک متخصص آموزش دیده آلرژی انجام می‌شود تا نشان دهد آیا بدن نسبت به ماده‌ی شناخته شده خاصی آلرژی دارد یا خیر. این آزمایش می‌تواند به صورت آزمایش خون، آزمایش پوست، و یا رژیم غذایی حذفی باشد. آلرژی زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ‌ایمنی فرد نسبت به موادی که در محل زندگی یا محیط زیست هستند و برای افراد دیگر بی‌ضرر است، واکنش نشان دهد. این مواد که به عنوان آلرژن شناخته می‌شوند در گردوغبار، شوره و موی حیوانات خانگی، گرده گل، حشرات، کنه‌ها، کپک‌ها، مواد غذایی و برخی داروها وجود دارند.

برای آگاهی بیشتر از کاندید انجام تست آلرژی به سراغ آزمایشگاه دکتر مهدوی آیت الله کاشانی رفتیم. از شما دعوت میکنیم ویدئو زیر را تماشا کنید. برای مراجعه به آزمایشگاه دکتر مهدوی آیت الله کاشانی یا دریافت نوبت از آزمایشگاه دکتر مهدوی آیت الله کاشانی کلیک کنید.

انجام تست آلرژی
انجام تست آلرژی

برای مشاوره و تعیین وقت همین حالا تماس بگیرید


۴۴۹۷۵۴۹۸

۰۹۱۲۴۸۳۹۱۸۲

۰۹۱۲۷۷۲۷۲۹۸

آلرژی یا حساسیت


آلرژی یا حساسیت به واکنش غیرطبیعی سیستم ایمنی بدن به مواد موجود در طبیعت گفته می شود. موادی که باعث ایجاد این واکنش می گردند، مواد حساسیت زا (آلرژی زا) یا آلرژن نامیده می شوند. آلرژن های شایع شامل آلرژن تنفسی، غذایی، بعضی از داروها و مواد آرایشی و بهداشتی و همچنین سموم برخی از حشرات می باشند.

انواع آلرژی‌ها

آلرژن‌ها براساس واکنش آلرژیکی که ایجاد می‌کنند، به سه نوع اصلی تقسیم‌بندی می‌شوند:

- آلرژن‌های تنفسی؛ این نوع آلرژی در هنگام ورود مواد حساسیت‌زا مانند گرده گل یا روبه‌رو شدن با حیوانات خانگی خود را نشان می‌دهد که فرد در ریه، مجاری بینی و گلو دچار حساسیت می‌شود.

- آلرژن‌های خوراکی؛ این نوع آلرژی در هنگام خوردن مواد غذایی مانند سویا، بادام زمینی، ماهی و… ایجاد می‌شود.

- آلرژن‌های تماسی؛ معمولاً در هنگام تماس پوست با مواد آلرژی‌زا دچار التهاب مانند قرمزی، خارش یا کهیر می‌شود.

علت بروز آلرژی


محققان دقیقاً مطمئن نیستند که چرا وقتی یک ماده خارجی بی‌خطر وارد بدن می‌شود، سیستم ایمنی بدن واکنش نشان می‌دهد، با این حال محققان آلرژی را ‌در دسته بیماری‌های ژنتیکی قرار می‌دهند. این بدان معنا است که والدین می‌توانند آن‌ها را به فرزندان خود منتقل کنند. از دیگر علت‌های رایج که منجر به آلرژی می‌شوند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- حیوانات مانند ضایعات کنه، سوسک، موی حیوانات خانگی و…

- برخی از داروها به‌ویژه آنتی‌بیوتیک‌ها

- نیش حشرات

- برخی از خوراکی‌ها مانند گندم، آجیل، شیر، صدف، تخم‌مرغ و…

- گرده گیاهان، علف‌های هرز و رزین گیاهان مانند پیچک و بلوط سمی

انجام تست آلرژی

آزمایش های پوستی تشخیص آلرژی


آزمایش های پوستی یکی از انواع روش هایی هستند که اطلاعات دقیقی در مورد ماده حساسیت زا در اختیار پزشک معالج قرار می دهد. به طور کلی در این آزمایش ها از عصاره (مایع تخلیص شده) مواد حساسیت زا یا آلرژن های رایج مثل گرده ها ی گیاهان، اسپور یا هاگ قارچ ها و کپک ها، هیره یا مایت گردو غبار منزل، موی حیوانات و مواد غذایی استفاده می شود.

آزمایش های پوستی ممکن است اندکی باعث درد و سوزش شوند اما افرادی که این آزمایش ها را انجام داده اند از آنها به عنوان آزمایش های غیر آزار دهنده و قابل تحمل یاد می کنند. به ندرت پیش می آید که کل بدن به آزمایش های پوستی واکنش نشان دهند.

تب

سرگیجه

مشکل در تنفس

راش ها یا جوش های پوستی پراکنده

ورم صورت، لب ها و دهان

مشکل در بلع

مراحل این آزمایش ها وابسته به نوع آزمایشی است که بر روی شما انجام می شود. سه روش اصلی وجود دارد که آلرژن ها وارد پوست شما شوند.

آ زمایش خراش(Scratch test) : این آزمایش به آزمایش خراش پوستی (آزمایش پوستی پریک) نیز معروف است. ابتدا پزشک یا پرستار پوست ساعد دست فرد را به وسیله الکل تمیز می کند. در ادامه به وسیله خودکار نواحی مورد نظر در پوست را علامت گذاری می کنند. سپس یک قطره از عصاره آلرژن را روی هر یک از این نواحی علامت گذاری شده قرار می دهند. در مرحله بعد لایه بیرونی پوست را کمی خراش داده تا آلرژن وارد پوست شود (ضربه زده نمی شود و باعث خون ریزی نمی شود).

آزمایش داخل درم یا پوست (Intradermal test) : در این آزمایش پزشک یا پرستار پس از تمیز کردن پوست با الکل مقداری از عصاره آلرژن را به داخل لایه ای از پوست به نام Derm تزریق می کند.

آزمایش پچ (Patch test) : در این روش پزشک مقداری از عصاره آلرژن را روی چسب قرار داده و آن را بر روی بازو و یا کمر فرد می چسباند.

این آزمایش ها حدود ۱ ساعت زمان می برند. مرحله اول آزمایش داخل پوستی و آزمایش پریک حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان می برد و باید حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر نمود تا پوست فرد به این عصاره ها واکنش نشان دهد. آزمایش پچ زمان بیشتری نیاز داشته و دوبار مراجعه به دکترنیاز است. اگر فرد مبتلا به نوع تاخیری واکنش های آلرژیک است باید چسب را به مدت ۴۸ ساعت بر روی بدن خود داشته باشد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.