فشار خون در بارداری باید چند باشد؟
متخصص زنان و زایمان بیمارستان فاطمیه همدان گفت: فشار خون بالا در دوران بارداری یکی از علل مرگ و میر و عارضه دار شدن بارداریها در دنیاست بنابراین در دوران بارداری فشار خون باید به دقت کنترل شود.
ایسنا: متخصص زنان و زایمان بیمارستان فاطمیه همدان گفت: فشار خون بالا در دوران بارداری یکی از علل مرگ و میر و عارضه دار شدن بارداریها در دنیاست بنابراین در دوران بارداری فشار خون باید به دقت کنترل شود.
دکتر "ناهید رادنیا" افزود: اگر بیمار بعد از هفته بیستم بارداری دچار افزایش فشار خون شدید اما بدون دفع پروتئین در ادرار باشد، افزایش فشار خون به علت بارداری خوانده میشود همچنین خانمهایی که بعد از طی نیمه اول بارداری دچار افزایش فشارخون میشوند و در ادرار پروتئین دفع میشود پره اکلامپسی خوانده میشوند.
وی ادامه داد: معمولاً افزایش فشار خون عبارتست از فشار برابر با ۱۴۰.۹۰ یا حتی اگر یکی از این دو عدد افزایش یابد این اختلال معمولاً هیچ علامت قابل توجهی ندارد مگر آنکه خیلی بالا رود.
دکتر رادنیا درباره تاثیر افزایش فشار خون بارداری بر سلامت مادر و کودک بیان کرد: این امر بستگی به آن دارد که هنگام ابتلا مادر در چه ماهی باشد و فشار خون به چه میزان بالاست.
وی با بیان اینکه هر چه فشارخون بالاتر و سن بارداری پایینتر باشد خطر بیشتر است، تصریح کرد: خطر ایجاد پره اکلامپسی در شرایطی که افزایش فشار خون قبل از هفته ۳۰ ایجاد شده باشد دو برابر است با این حال از هر چهار خانم مبتلا به افزایش فشار خون یک نفر در دوران بارداری، زایمان و یا بلافاصله بعد از آن مبتلا به پرهاکلامسی است.
وی اضافه کرد: ابتلا به افزایش فشار خون بارداری خطرات دیگری از جمله عقب افتادن رشد در داخل رحم، زایمان زودرس، جداشدگی جفت و مرده زایی را به دنبال دارد.
این متخصص زنان و زایمان درباره اینکه چگونه میتوان افزایش فشار خون بارداری را کنترل کرد، اظهار کرد: خانمهای باردار باید طبق برنامه برای ویزیتهای دوران بارداری مراجعه کنند و فشار خون آنها کنترل و در صورت شک باید آزمایشهای تشخیصی درخواست شود.
وی عنوان کرد: به علت اینکه پرفشاری خون بر گردش خون جنین تأثیر میگذارد پزشک درخواست سونوگرافی میکند تا از رشد جنین و میزان مایع آمنیوتیک اطمینان حاصل کند گاهی نیز نیاز به سونوداپلر میشود. همچنین نیاز به یک تعداد آزمایشهای خون و جمع آوری ادرار ۲۴ ساعته از نظر دفع پروتئین است.
دکتر رادنیا ادامه داد: در صورتی که فشار خون زیر ۱۶۰.۱۱۰ باشد و سایر نشانهها نیز وجود نداشته باشد بیمار مبتلا به افزایش فشارخون خفیف در بارداری است.
وی اظهار کرد: در صورت مشاهده علایم پره اکلامپسی از جمله افزایش ناگهانی وزن، سردرد مداوم یا شدید، تغیرات دید، درد بالای شکم و یا حساسیت آن ناحیه، تهوع و استفراغ و یا جداشدگی جفت شامل لکه بینی یا خونریزی از واژن یا درد و حساس شدن رحم در لمس بیمار سریعاً به پزشک مراجعه کنند.
وی افزود: اگر فشار خون ۱۶۰.۱۱۰ یا بیشتر باشد بیمار باید تحت درمان دارویی قرار گیرد و تا زمان تولد نوزاد بستری شود.
این متخصص زنان و زایمان بیان کرد: چنانچه بیمار در هفته ۳۴ بارداری یا بعد از آن قرار داشته باشد زایمان را القا خواهند کرد یا سزارین انجام خواهد شد اگر هنوز به هفته ۳۴ بارداری نرسیده باشد کورتیکواستویید تجویز میشود تا تکامل ریهها و سایر اعضای بدن جنین تسریع شود و سپس تحت القا زایمان قرار میگیرد.
وی درباره اینکه آیا بعد از زایمان فشار خون به حد طبیعی بر میگردد، گفت: در بعضی خانمها فشار خون بالا میماند اما تمامی بیماران باید آموزش برای کنترل فشارخون بگیرند به احتمال قوی یک هفته پس از زایمان فشار خون به حد طبیعی بر میگردد.
دکتر رادنیا ادامه داد: بارداری معمولاً باعث میشود که فشار خون در پایان سه ماهه اول و در طول سه ماهه دوم پایین بیاید بنابراین فشار خون مزمن به طور موقت مخفی میشود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼