۵۱۵۲۰
۸۱۴۳
۸۱۴۳

انجام چه کارهایی در دوران بارداری ممنوع است؟

قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، بلند کردن اجسام سنگین و استرس، احتمال بروز عوارض بارداری را افزایش می دهد.

روزنامه جام جم: قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، بلند کردن اجسام سنگین و استرس، احتمال بروز عوارض بارداری را افزایش می دهد.

انجام چه کارهایی در دوران بارداری ممنوع است؟

اغلب خانم ها در دوران بارداری به کار و فعالیت خود بیرون از خانه ادامه می دهند. اما اگر شما هم در این وضعیت هستید باید بدانید بارداری ممکن است شرایطی ناخوشایند برای شما ایجاد کند. پس بهتر است بدانید چگونه می توان ناراحتی ها و دردسرهای دوران بارداری را کاهش داد. علاوه بر این باید نسبت به مواردی که می تواند سلامت شما و کودک را به خطر بیندازد نیز آگاه باشید.

تهوع و استفراغ؛ مشکل شایع دوران بارداری

تهوع و استفراغ مشکلی شایع در دوران بارداری است که در هر ساعتی از شبانه روز ممکن است خانم باردار را درگیر کند. مشخص است که هیچ فردی دوست ندارد چنین وضعیتی را در محل کارش تجربه نماید. بنابراین برای کاهش این حالت ها:

ـ از عواملی که باعث ایجاد تهوع می شود، پرهیز کنید. شاید نوشیدن یک لیوان قهوه هنگام صبح یا بوی غذاهایی که برای ناهار گرم می شود، قبل از دوران بارداری برای شما طبیعی بوده و ناراحت تان نمی کرده است. اما در این دوران همین موارد به ظاهر ساده می تواند سبب حالت تهوع و استفراغ شود. پس تا جایی که ممکن است مراقب این موارد باشید.

ـ بهتر است برای برطرف شدن این حالت از مواد غذایی خاصی که به کاهش علائم کمک می کند، مانند زنجبیل یا چای زنجبیلی بیشتر استفاده کنید. همچنین باید به مقدار کافی مایعات بنوشید. بنابراین بهترین کار این است که یک بطری آب روی میز کار خود بگذارید و در طول روز جرعه جرعه از آن بنوشید.

با خستگی مقابله کنید

بدن شما در این دوران به نسبت گذشته تفاوتی اساسی پیدا کرده است و به همین دلیل احساس خستگی نباید چیزی عجیب و دور از انتظار باشد. اما به طور حتم در طول روز هم نمی توان به راحتی استراحت کرد تا این حس ناخوشایند برطرف شود. پس بهتر است به شیوه هایی دیگر این حس را کنترل کنید:

ـ مواد غذایی سرشار از آهن و پروتئین مصرف کنید. خستگی می تواند نشانه کم خونی فقر آهن باشد که با تغییر رژیم غذایی برطرف می شود. بنابراین بهتر است در رژیم غذایی خود از گوشت قرمز، گوشت مرغ، غذاهای دریایی و سبزیجات برگ دار سبز رنگ استفاده کنید.

ـ بین کارها کمی به خودتان استراحت دهید. به عنوان مثال اگر میان کارها چند دقیقه ای از جای خود بلند شوید و راه بروید نیرویی تازه می گیرید. همچنین اگر شرایط و محیط کار اجازه می دهد، خوب است چند دقیقه ای چراغ ها را خاموش کنید، چشمانتان را ببندید و پاهایتان را روی سطحی بلند بگذارید تا حال بهتری پیدا کنید.

ـ فعالیت های روزمره را کاهش دهید. پس از گذراندن یک روز سخت کاری استراحت کردن خیلی دلنشین است. بنابراین بهتر است از فردی دیگر برای خرید کردن کمک بخواهید و در صورت امکان شخصی را نیز برای نظافت منزل استخدام کنید تا کارها و وظایف شما در خانه کمتر شود.

ـ برنامه های ورزشی را نادیده نگیرید. هر چند که بسیاری از خانم ها پس از گذراندن یک روز پرکار تمایلی به ورزش کردن ندارند، اما باید به این نکته توجه داشته باشید که ورزش می تواند سطح انرژی شما را افزایش دهد؛ بخصوص اگر تمام مدت روز را پشت میز نشسته باشید.

البته برای شروع یا ادامه دادن هر ورزشی ابتدا باید نظر پزشک خود را بپرسید و از بی ضرر بودن آن مطمئن شوید.

ـ طوری برنامه ریزی کنید که هر شب ۷ تا ۹ ساعت بخوابید. هنگام خواب می توانید یک بالش کوچک میان پاهای خود و یکی زیر شکم تان قرار دهید تا راحت تر باشید.

در محیط کار باید راحت باشید

با گذر روزها و پیشرفت ماه های بارداری، فعالیت های ساده ای مانند نشستن و ایستادن هم ناراحت کننده می شود. اما اگر دائم به حالت نشسته نباشید و هرچند دقیقه از جای خود بلند شوید، وضعیت بهتر می شود.

همچنین بهتر است هنگام نشستن صندلی خود را طوری تنظیم کنید که دست ها، پاها و کمرتان در وضعیتی مناسب قرار گیرند، اما اگر صندلی شما قابل تنظیم نیست، می توانید از یک بالش کوچک یا کوسن کمک بگیرید تا کمرتان در بهترین وضعیت قرار گیرد.

هنگامی که ایستاده اید نیز مراقب باشید؛ چون ایستادن طولانی مدت علاوه بر فشار وارد کردن بر کمر، می تواند منجر به درد و سرگیجه شود. در شرایطی که ناچار هستید مدت زمان زیادی بایستید نیز بهتر است یکی از پاها را روی یک زیرپایی یا چهارپایه کوتاه قرار دهید.

استرس کار را کنترل کنید

اگر در محیط کار خود استرس زیادی داشته باشید، به طور حتم انرژی شما برای مراقبت از خود و کودکتان کاهش می یابد. پس بهتر است استرس خود را کاهش دهید:

می توانید برای کنترل استرس فهرستی از کارهای روزانه را به ترتیب اولویت شان تهیه کنید؛ شاید برخی از این کارها را بتوان حذف کرد یا به فرد دیگری سپرد.

ـ درباره نگرانی هایتان با دوست، همکار یا همسر خود صحبت یا سعی کنید به شیوه های مختلفی مانند تنفس آرام و عمیق خودتان را آرام کنید.

در شرایط کاری خاص بیشتر مراقب باشید

برخی از مشاغل برای خانم های باردار خطرناک تر است و می تواند عوارض زیادی در دوران بارداری ایجاد کند؛ به خصوص در شرایطی که احتمال زایمان زودرس نیز بیشتر است.

قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و مضر، ساعت های کاری زیاد، ایستادن برای مدتی طولانی، بلند کردن اجسام سنگین، سر و صدای بیش از حد، استرس زیاد و سرمای بیش از حد محیط کار از جمله شرایطی است که احتمال ایجاد عوارض را افزایش می دهد.

علاوه بر این، فعالیت هایی که به چابکی و تعادل نیاز دارد، نیز ممکن است در این دوران دشوارتر از قبل انجام شود یا حتی نتیجه دلخواه را نداشته باشد؛ پس باید در این شرایط بیشتر دقت کنید.

در نهایت اگر شما هم نگران این مسائل هستید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و برای کاهش عوارض از او مشورت بخواهید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.