۷۶۲۳۵
۳۳۳۸
۳۳۳۸

کم خونی در زنان باردار، مراقب باشید

در مورد مکمل ها باید متخصص زنان تجویز کند. مکمل اهن را با معده خالی و همراه با شربت ابلیمو بخورید.

پرسش: ۲۱ سالمه حامله ام حدوداً ۳ ماهه کم خونی دارم شدیده و تیروئید دارم حدوداً ۶.۵ شده برا دوران بارداری و برای سلامتی بچه ام رژیم غذاییم چطوره باید باشه و مکمل هایی که باید مصرف کنم.

پاسخ: در مورد مکمل ها باید متخصص زنان تجویز کند. مکمل اهن را با معده خالی و همراه با شربت ابلیمو بخورید. باید بطور جدی به دنبال برطرف کردن کم خونی باشید چون برای جنین مضر است.

عوارض گوارشی ، ناشی از مصرف اهن نظیر تهوع ، دل پیچه ، سوزش قلب ، اسهال یا یبوست را می توان به حداقل رساند ؛ به شرطی که اهن را به میزان کم مصرف کرده و به تدریج به میزان ان افزود تا به حد مورد نیاز بدن برسد. بهتر است قرص اهن ، اخر شب قبل از خواب استفاده شود تا عوارض ناشی از ان کاهش یابد. ویتامین Cجذب اهن را افزایش می دهد.

به همین دلیل معمولاً مصرف ویتامینC به همراه اهن پیشنهاد می گردد . البته علاوه بر درمان دارویی باید به میزان اهن قابل جذب در غذا نیز توجه کرد. جذب اهن غذا ، اغلب تحت تاثیر شکل اهن موجود در ان می باشد. اهن موجود در پروتئین های حیوانی مانند گوشت گاو، ماهی و پرندگان بیشتر جذب می شود در حالیکه جذب اهن پروتئین های گیاهی مانند سبزی ها و میوه ها کم تر می باشد.

باید توجه داشت که ویتامینCجذب اهن سبزی ها و میوه ها را بیشتر می کند. مصرف چای همراه یا بلافاصله بعد ازغذا نیز می تواند جذب اهن را تا ۵۰ درصد کاهش دهد. منابع غذایی اهن دار عبارتند از جگر، قلوه ، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخم مرغ ، سبزی های دارای برگ سبز تیره مانند جعفری ، اسفناج و حبوبات ؛ مثل عدس و لوبیا، هم چنین میوه های خشک ( برگه ها) به خصوص برگه زرد الو و دانه های روغنی. عوامل افزایش دهنده جذب اهن و منابع غذایی انها ۱. اسید سیتریک و اسید اسکوربیک ( ویتامینC) که درالو، خربزه، ریواس، انبه، گلابی، طالبی، گل کلم، سبزی ها ، اب پرتقال، لیمو شیرین ، لیمو ترش، سیب و اناناس وجود دارند، می توانند عوامل افزایش دهنده جذب اهن در بدن باشند-. ۲. اسید مالیک و اسید تارتاریک که در هویج ، سیب زمینی، چغندر، کدو تنبل ، گوجه فرنگی، کلم پیچ و شلغم موجود است ، سبب افزایش جذب اهن می شود.

3. محصولات تخمیری مثل سس سویا نیز در این دسته از عوامل گنجانده می شوند. توصیه های زیر را به کار بندید : 1. استفاده از غذاهایی که غنی از اهن می باشند. 2. فاده از منابع غذایی حاوی ویتامین در هر وعده غذایی ، جهت جذب بهتر اهن ( مثل پرتقال، گریپ فروت، کوجه فرنگی، کلم، توت فرنگی، فلفل سبزو لیمو ترش) 3. اندن گوشت قرمز، ماهی یا مرغ در برنامه غذایی . 4. پرهیز از مصرف چای و قهوه همراه یا بلافاصله بعد از غذا 5. برطرف کردن مشکلات گوارشی و یبوست

۶. تصحیح عادات غذائی غلط ( مثل مصرف مواد غیر خوراکی مانند خاک ، یخ ) ۷. مشاوره با پزشک و متخصص تغذیه جهت پیش گیری به موقع و یا بهبود کم خونی ۸. استفاده از نان هایی که از خمیر ورامده تهیه شده اند ۹. استفاده از خشکبار مثل توت خشک ، برگه الو، انجیر خشک و کشمش که منابع خونی از اهن هستند. ۱۰. استفاده ازغلات و حبوبات جوانه زده . ۱۱. شست وشو و ضد عفونی کردن سبزی هایی که استفاده می کنید. ۱۲. شستن کامل دست ها با اب و صابون ، قبل از تهیه مصرف غذا و پس ازهر باراجابت مزاج



منبع: تبیان

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.