شگفتی های جنین در دوران بارداری(۲)
در هفته بیست و پنجم استخوانها محکمتر و سفتتر و به علت رشد چربی زیر پوست جنین فربهتر میشود، در این هفته قدرت شنوایی پیدا میکند و وزنش حدوداً ۷۰۰ گرم و قد حدود ۳۰ سانتیمتر است.
آگاهی ما از چگونگی رشد جنین در رحم تا همین اواخر بسیار اندک بود و تصور میکردیم در تاریکی و سکوت زندگی میکند. تکه گوشتی کوچک در مایعی گرم آرمیده و غذا و هوا بدون درد و رنج به آن میرسد. آیا واقعیت چنین است و این موجود تا زمان تولد و اولین فریادی که میکشد در آرامش و سکوت زندگی میکند و آثار زندگی کم کم در آن آشکار میشود؟! در مطلب پیش درباره جنین تا هفته بیست و دوم را مرور کردیم، در ادامه توضیحاتی دیگر آمده است:
جنین هوشیار شما چشمهایش را باز و بسته میکند
دکتر سروی عنوان کرد: در هفته بیست و پنجم استخوانها محکمتر و سفتتر و به علت رشد چربی زیر پوست جنین فربهتر میشود، در این هفته قدرت شنوایی پیدا میکند و وزنش حدوداً 700 گرم و قد حدود 30 سانتیمتر است. در حدود هفته ۲۷ بارداری ریههای پر از مایع او در اثر انقباضات ریتمیک دیافراگم و عضلات قفسه سینه مادر شروع به گسترش و فشردهسازی میکنند. این انقباضات به او کمک میکند تا عضلات و گردش ضروری موتور برای تنفس واقعی در او رشد کند بنابراین نوزاد شما تا زمانیکه اولین نفس واقعی خود را بکشد تمرین زیادی روی آن خواهد داشت.
این متخصص زنان در ادامه مطرح کرد: حدوداً از ۲۸ هفتگی جنین چشمهایش را باز و بسته میکند و در ۳۰ هفته دیگر کامل هوشیار است. در شروع هفته 28 از بارداری جنین شما قادر است همانند شما استشمام کند بعضی شواهد در مورد حس بویایی جنین زودرس نشان داده که وقتی به عنوان مثال قرص نعنایی را زیر بینی نوزادان زودرس (جنین متولد شده در ۲۸ هفتگی) گرفتهاند به وسیله مکیدن و ادا و اصول واکنش داشتهاند. ریههای جنین در این هفته به بلوغ کافی رسیده ولی اگر متولد شود به مراقبتهای خاصی نیاز دارد.
شناور بودن مایع آمینوتیک در اطراف نوزاد حس بویایی او را افزایش میدهد دلیل آن این است که ما قادر خواهیم بود تا پس از پیوستن مولکولهای مایع به بو (مثل مخاط بینی) آن چیز را بهتر استشمام کنیم به علاوه در طول سه ماه سوم بارداری مولکولهای بو به راحتی از جفت عبور میکند بنابراین زمانی که مادر در این سه ماهه است و برای غذا جوجه فراوان سفارش میدهد جنین او این رایحه را حس میکند. اضافه وزن مادر در همهی دوران بارداری نباید از ۱۱ کیلوگرم بیشتر شود که ۵/۳ کیلوگرم آن خود جنین است.
وی بیان کرد: رشد کودک از این هفته به بعد یک سانتیمتر در هفته و هفتهای ۲۰۰ گرم است و روزانه نیم لیتر ادرار میکند. همچنین از این هفته شروع به تنظیم دمای بدن خویش میکند. در هفته سیام جنین نسبت به محیط اطراف بسیار هوشیار است و تاریکی و نور محیط بیرون را تشخیص میدهد.
دیگر باید منتظر کودک خود باشید
دکتر فاطمه سروی گفت: در هفته ۳۲ و هفتههای آخر شنوایی کودک ارتباط کاملی با دنیای بیرون از رحم برقرار میکند و در میان صداهای خارجی به صدای مادر عادت کرده و پس از تولد با شنیدن صدای مادر، وی را تشخیص میدهد. بدن او شروع به ذخیرهی مواد معدنی مورد نیازش مثل آهن و کلسیم میکند، کرکهای روی بدنش میریزد و مشت و لگدهایش قویتر است.
در هفته 33 سورفاکتانت در ریه جنین شروع به ساخت مینماید و اگر از این هفته به بعد دنیا بیاید از نظر تنفسی مشکل کمتری خواهد داشت. در این زمان گاهی دردهایی مانند درد زایمان ولی نه چندان شدید احساس میشود در سه ماه پایانی جنین از مادر، از راه جریان خون جفت، مادهای به نام پادتن دریافت میدارد که نوزاد را برای مدتی در برابر برخی بیماریها مانند سرخک، مخملک و آنفولانزا و حتی بیماریهای ویروسی ایمن میسازد. در هفتهی ۳۶ تمام اعضای کودک به بلوغ میرسد و دیگر باید منتظر کودکتان باشید. در هفتهی ۴۰ در زمان تولد پوست کودک ممکن است در ابتدا آبیرنگ باشد و قسمتهایی از بدنش از ورنیکس پوشیده باشد. سر کودک در بدو تولد ممکن است شکل نامنظمی داشته باشد که این وضعیت به علت عبور از کانال زایمان است و بعد از این سر کودک در تمام مراحل زندگیاش شکل ثابتی دارد.
ادامه دارد...
منبع:
باشگاه خبرنگاران
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼