۸۸۵۰۱
۹۸۴۷
۹۸۴۷

درد شکم در دوران حاملگی، علت چیست؟

ممکن است درد شکم به دلیل آپاندیسیت حاد باشد که در این صورت معمولا درد در لگن است.

درد شکمی در حاملگی ممکن است در سه ماهه اول حاملگی به دلیل استفراغ‌های شدید حاملگی باشد که معمولا گذراست و بعد از هفته ۱۴ بهبودی می‌یابد. در حاملگی مثل غیرحاملگی ممکن است درد شکمی به دلایل مختلف ظاهر شود، ولی درد حاملگی باید با درد رحمی تشخیص افتراقی داده شود. دکتر لادن سیفی؛ متخصص زنان وزایمان در این باره توضیحاتی را مطرح نموده اند:

علل درد شکمی در بارداری
درد شکمی ممکن است به دلیل درد مثانه در اثر عفونت ادراری باشد که معمولا با علائمی مثل تکرر ادرار، سوزش ادرار، درد موقع ادرار کردن، قطره‌قطره آمدن ادرار، همراه است با آزمایش ادرار تشخیص تائید شده و درمان دارویی انجام می‌شود. ممکن است درد شکم به دلیل آپاندیسیت حاد باشد که در این صورت معمولا درد در لگن است ولی در ماه‌های آخر حاملگی در اثر فشار رحم حامله به روده‌ها و بالا دادن روده ها ممکن است درد در شکم تظاهر کند. آپاندیسیت درمان اورژانسی نیاز دارد. گاه درد شکمی به دلیل بیماری‌های گوارشی است از یبوست گرفته تا اسهال و تا کولیت می‌توانند درد شکمی بدهند.

گرفتگی عضلات شکمی در اثر سرما، ورزش و خستگی زیاد و ضربه نیز درد شکمی می‌دهد این دردهای کوتاه مدت ، شدت زیادی ندارند و با گرم کردن، ماساژ و استراحت بهبودی حاصل می‌شود. شکم‌های شل و چندزا به ویژه در افراد چاق در اثر آویزان بودن دچار درد می‌شوند در این موارد استفاده از شکم‌بند حاملگی کمک کننده است.

سه ماهه اول حاملگی
درد شکمی در حاملگی ممکن است در سه ماهه اول حاملگی به دلیل استفراغ‌های شدید حاملگی باشد که معمولا گذراست و بعد از هفته 14 بهبودی می‌یابد. در تهدید به سقط حاملگی خارج از رحمی هم درد شکمی داریم که این دو از اورژانس‌های مامایی هستند و در سه ماهه اول حاملگی یا اوایل سه ماهه دوم حاملگی دیده می‌شوند.

سه ماهه دوم و سوم حاملگی
در سه ماهه دوم و سوم حاملگی درد شکمی ممکن است به دلیل درد رحمی حاصل از انقباضات باشد اگر مدت این انقباضات کمتر از نیم دقیقه باشد و ادامه پیدا نکند به آن درد کاذب می‌گوئیم که معمولا وجود دارد و خطری هم ندارد ولی اگر به مدت آن و شدت آن اضافه شد و فاصله بین دو انقباض کم شد به آن درد حقیقی می‌گوییم که منجر به زایمان می‌شود اگر زایمان زودرس باشد که بسیار بد است و جنین در معرض خطر نارس بودن و عوارض حاصل از ‌آن قرار می‌گیرد. لذا هر درد شکمی در حاملگی باید جدی تلقی شود و پزشک در جریان قرار گیرد.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.