۸۸۹۲۰
۳۷۸۵
۳۷۸۵

گرفتگی عضلات در دوران بارداری، عوامل کدامند؟

یکی از دلایل عمدهای که زنان باردار دچار اختلالات خواب در شب‌هنگام می‌شوند، گرفتگی عضلات پا است.

یکی از مشکلات دوران بارداری گرفتگی در عضلات پا است. در این مقاله با علت و درمان این مشکل آشنا خواهید شد. یکی از دلایل عمدهای که زنان باردار دچار اختلالات خواب در شب‌هنگام می‌شوند، گرفتگی عضلات پا است.گرفتگی شبانه عضلات پا باعث درد می‌شود و با اسپاسمها یا سفت شدن ناگهانی عضلات همراه است. درد گرفتگی عضلات می‌تواند شما را از خواب بیدار کند و ممکن است برای چند ثانیه تا چندین دقیقه طول بکشد.

گرفتگی عضلات پا از علائم عادی حاملگی است که اغلب در سه ماهه دوم و سوم شروع می‌شود. گرفتگی عضلات پا می‌تواند با بزرگ‌تر شدن شکمتان بدتر شود. گرچه ممکن است در طول روز هم دچار گرفتگی ناراحت‌کننده عضلات پا شوید، اما این عارضه بیشتر یک مشکل شبانه است.

علت گرفتگی عضلات پا در دوران بارداری
بیشتر گرفتگی عضلات پا در شب‌هنگام، عمدتاً دلیلی ندارد که پزشکان بتوانند آن را بیابند. برخی از علل احتمالی عبارت‌اند از:

• شکل غیرعادی پا. برای مثال کف پای صاف.
• راه رفتن بر روی سطوح بتونی برای مدت طولانی
• عادت نداشتن به انجام ورزش‌های جسمانی
• سطح پایین منیزیم خون می‌تواند باعث گرفتگی عضلات پا شود
• در صورتی که مایعات کافی نمی‌نوشید و آب بدنتان از دست می‌رود
• اگر در حالت نامناسبی نشسته‌اید یا به مدت طولانی در یک حالت نشسته‌اید.

کارشناسان زمانی بر این باور بودند که کمبود کلسیم باعث گرفتگی عضلات پا می‌شود. پزشکان دیگر این نظریه را باور ندارند. یک مطالعه تحقیقی شناخته‌شده، پی برد که در زنان بارداری که از کلسیم استفاده می‌کردند، در مقایسه با زنان بارداری که داروی کاذب(دارونما) مصرف می‌کردند، هیچ تسکین بیشتری در مورد گرفتگی عضلات پا وجود نداشت. در حال حاضر این نظریه مطرح است که کم‌خونی یا کم بودن سطح منیزیم سرم می‌تواند منجر به گرفتگی عضلات پا شود.
پزشکان در مورد اینکه چه چیزی باعث گرفتگی عضلات پا در دوران بارداری می‌شود مطمئن نیستند، اما یک نظریه این است که عضلات پا از تحمل وزن بارداری شما خسته شده و درد می‌گیرند. نظریه دیگر این است که رحم سنگین شما آن دسته از رگ‌های خونی را که خون را از اندام تحتانی شما به قلب منتقل می‌کنند فشرده می‌سازد. این فشردگی می‌تواند منجر به گرفتگی عضلات پا شود.

روش تسکین درد عضلات پا
• انجام حرکات(تمرینات) کششی
• نوشیدن مقدار زیادی آب
• محدود کردن مقدار نوشیدنی‌های کافئین دار
• پوشیدن کفش‌هایی با پایه محکم، به خصوص در عقب پایتان اطراف پاشنه
• آزاد انداختن ملحفه روی پا در هنگام خواب و محبوس نکردن پاها زیر ملحفه
• خنک ماندن هنگامی که ورزش می‌کنید و ورزش نکردن در هوای بسیار گرم یا اتاق‌های گرم.
• سوارشدن بر دوچرخه‌های ثابت به مدت چند دقیقه قبل از خواب- اگر معمولاً کم ورزش می‌کنید این کار ممکن است موثر باشد.

از آنجا که از دست دادن آب بدن دلیل احتمالی گرفتگی عضلات پا است، ممکن است قادر باشید با نوشیدن مقدار زیادی آب و مایعات این علامت ناراحت‌کننده بارداری را به حداقل برسانید. شما همچنین ممکن است با راه رفتن روزانه (مگر اینکه پزشکتان توصیه کرده که ورزش نکنید)، چرخش مچ پا و تکان دادن انگشتان پا، و کشش ماهیچه‌های ساق پا چندین بار در طول روز، مقداری تسکین پیدا کنید.

با این حال، حتی با تمام این اقدامات پیشگیرانه ، هنوز هم ممکن است دچار گرفتگی عضلات پا شوید. هنگامی که دچار گرفتگی عضلات می‌شوید، باید پای خود را مستقیم نگه‌دارید و به آرامی انگشتان پای خود را به سمت سرتان حرکت بدهید. این کار ممکن است در ابتدا ناراحت‌کننده باشد اما به تدریج درد را کاهش می‌دهد. ممکن است بتوانید با گرفتن دوش آب گرم و پاشیدن آب بر روی گرفتگی عضلات به مدت پنج دقیقه، یا با خوابیدن در وان آب گرم مقداری تسکین پیدا کنید. همچنین می‌توانید ماساژِ گرفتگی عضلات را با یخ پیچیده شده در یک حوله امتحان کنید.

سعی کنید از خسته شدن بیش از حد جلوگیری کنید زیرا می‌تواند منجر به گرفتگی عضلات پا شود. برخی از خانم‌ها احساس می‌کنند که حمام کردن با آب گرم قبل از خواب به آرام شدن عضلات آن‌ها کمک می‌کند. اگر همسرتان مایل است، از او بخواهید که قبل از این که خوابتان ببرد پای شما را ماساژ دهد.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم
گرفتگی عضلات پا اغلب از علائم عادی بارداری است، و باید بدون هرگونه مداخله پزشکی رفع شود. با این حال، گاهی اوقات گرفتگی عضلات پا می‌تواند علامتی باشد مبنی بر اینکه چیزی جدی‌تر مانند یک لخته خون در کار است.( لخته‌های خون معمولاً نادر هستند، اما خطر ابتلا به لخته هنگامی که باردار هستید، به دلیل همه تغییرات قلبی و عروقی در بدنتان، بالاتر است.)

اگر احساس می‌کنید که گرفتگی عضلات پایتان به شدت دردناک است، مکرراً اتفاق می‌افتد یا با تورم ، کشیدگی، گرمی، یا قرمز شدن پا همراه است بلافاصله با دکتر خود تماس بگیرید.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.