۹۷۸۱۰
۵۳۲۸۹
۵۳۲۸۹

خطرات چسبندگی جفت به رحم در دوران بارداری

چسبندگی جفت به رحم یکی از عوارض جدی و تهدید کننده جان مادر در دوران بارداری است.

چسبندگی جفت به رحم یکی از عوارض جدی و تهدید کننده جان مادر در دوران بارداری است. با افزایش میزان سزارین در دهه های اخیر میزان بروز چسبندگی جفت افزایش چشمگیری داشته است.
با تشخیص این مشکل در دوران بارداری هنوز هم می توانید یک حاملگی سالم را سپری کنید.

چسبندگی جفت چیست؟
چسبندگی جفت زمانی اتفاق می افتد که جفت در بارداری خیلی محکم به دیواره رحم بچسبد و بعد از زایمان همچنان به آن متصل بماند. در حالت طبیعی جفت در دوران بارداری به دیواره رحم می چسبد تا بتواند مواد مغذی را از مادر به جنین انتقال دهد و پس از زایمان و خروج جنین جفت کم کم از دیواره رحم جدا می شود. در موارد چسبندگی جفت عروق جفت کمی بیشتر از حالت عادی به درون دیواره رحم نفوذ کرده و ممکن است در سه ماهه سوم بارداری مادر را با خطر خونریزی ، خونریزی داخلی و از دست دادن مقادیر زیاد خون حین زایمان مواجه کند.

انواع چسبندگی جفت
چسبندگی جفت بسته به میزان نفوذ جفت به درون دیواره رحم به چند نوع تقسیم می شود.

در صورتی که نفوذ و پیشروی عروق جفت محدود به سطح داخلی دیواره رحم باشد اصطلاحا به آن جفت اکرتا ( Placenta accreta ) می گویند.
اگر جفت به اعماق دیواره رحم پیشروی کرده باشد اما هنوز به سطح خارجی رحم نرسیده باشد، به آن جفت اینکرتا ( placenta increta ) می گویند.
چنانچه جفت در تمام طول دیواره رحم نفوذ کرده باشد و حتی از سطح خارجی رحم نیز عبور کرده باشد، آن را جفت پرکرتا ( placenta percreta ) می نامند. در این مورد حتی احتمال آن وجود دارد که جفت به احشای داخلی شکم نظیر روده ها نیز بچسبد.

چه عواملی باعث ایجاد چسبندگی جفت می شوند؟
زنانی که سابقه سزارین یک مورد یا بیشتر را داشته اند با احتمال بیشتری به این مشکل دچار می شوند. وجود هر نوع بافت اسکار یا زخم در رحم به هر دلیلی چه سزارین و چه سایر جراحی ها که در آن رحم برش داده می شود، زمینه را برای چسبندگی جفت در همان ناحیه فراهم می کند.
احتمال بروز این عارضه در زنان 1 مورد از 4027 حاملگی است. هرچه تعداد سزارین های یک فرد بیشتر باشد احتمال بروز چسبندگی جفت نیز بیشتر می شود. به طوری که این احتمال به 1 مورد در 533 زن حامله می رسد.
از سایر عوامل خطر می توان به جفت سرراهی ، سن مادر بالای ۳۵ سال و ابتلای مادر به آندومتریوز اشاره کرد.
چسبندگی جفت می تواند در زنانی که فاقد هر یک از عوامل خطر فوق هستند نیز رخ دهد.

باید مراقب چه علائمی باشید؟
در صورتی که در سه ماهه سوم و اواخر بارداری هر نوع لکه بینی و خونریزی مشاهده کردید ، سریعا ماما یا پزشک خود را در جریان قرار دهید. البته این عارضه معمولا طی سونوگرافی های روتینی که در دوران بارداری انجام می دهید شناسایی می شود.

درمان چسبندگی جفت به رحم چیست؟
در صورتی که تشخیص چسبندگی جفت در شما قطعی شد ، نیاز است جهت انجام زایمان سزارین تاریخ دقیقی بسیار زودتر از تاریخ احتمالی زایمانتان تعیین شود. در موارد چسبندگی جفت انجام زایمان سزارین به این دلیل ارجحیت دارد که در صورت بروز خونریزی وسیع کنترل و جلوگیری از ادامه خونریزی میسر باشد. در این موارد عموما برای قطع خونریزی و نجات جان مادر نیاز به انجام هیسترکتومی یعنی برداشتن کامل رحم خواهد بود.
نگران نباشید. قبل از انجام این کار جنین با سلامت کامل و طی عمل سزارین از شکم مادر خارج می شود.
منبع: zimed

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.