۱۲۶۹۳۸
۳۰۱۳
۳۰۱۳

زایمان پیش از موعد، خطرات آن برای نوزاد

اگر بخواهید پیش از هفته ۳۷ام وضع حمل کنید باید حتما بیمارستان بروید زیرا این نوع زایمان بسیار خطرناک است و می تواند عواقب ناراحت کننده ای به دنبال داشته باشد.

زایمان پیش از موعد برای نوزاد بسیار خطرناک است زیرا بدن و ارگان های داخلی او به طور کامل رشد نکرده اند و ممکن است نتواند در فضای خارج از رحم بسیار دوام بیاورد.به طور مثال، ممکن است ریه یا شش نوزاد به طور کامل رشد نکرده باشد و تنفس برای او ناممکن شود. این نوع زایمان دلایل مختلفی دارد و بیشتر مواقع مادر هیچ نوع کنترلی بر آن ندارد. اما باید این نکته را در نظر داشته باشید، اگر متوجه شدید ممکن است دچار زایمان زودرس بشوید حتما باید به بیمارستان مراجعه کنید زیرا ممکن است زایمان در میانه راه متوقف شود یا مشکلی پیش بیاید.زایمان زودرس یا پیش از موعد عموما در هفته های ۲۰ تا ۳۶ روی می دهند. کودکی که در این فاصله به دنیا می آید نیز لقب «نارس» یا «زودرس» را به همراه دارد. حدود ۱۱ تا ۱۲ درصد از زایمان ها زودرس می باشند.

دلایل زایمان زودرس
شاید یکی از دلایل زایمان زودرس، باردار شدن در سن پایین باشد. البته در بیشتر موارد، سبب این امر نامشخص است اما به طور کلی، زایمان های پیش از موعد در شرایط زیر به وجود می آیند:

• دوقلو یا چندقلو بودن جنین

• شکل نامعمول رحم که سبب تغییر جنین نیز می گردد

• مصرف دخانیات

• بیماری تیروئید مادر که درمان نشده است

• بیماری های مزمن مادر همچون فشارخون بالا، دیابت یا بیماری های کلیوی

• عفونت های شدید و ضعیف مادر بدن

• جفت سرراهی: یکی از مشکلات زایمان است. جنین از طریق بند ناف به جفت وصل می گردد و مواد غذایی را از مادر دریافت می‌کند. در حاملگی معمولا جفت در نیمه بالایی رحم قرار دارد اما گاهی جفت در قسمت تحتانی رحم قرار می‌گیرد و دهانه رحم که محل خروج جنین هنگام زایمان است را به طور کامل یا ناقص مسدود می‌کند. به این حالتِ قرار گیری جفت، جفت سرراهی می‌گویند که ممکن است کامل یا ناقص باشد.

• جداشدن ناگهانی جفت از رحم (جدایی پیش‌رس جفت)

برخلاف اعتقاد عموم، ضربه های احساسی یا فیزیکی شدیدی همچون افتادن از ارتفاع، دلایل رایج زایمان زودرس نیستند. اگر مادر در یک بارداری خود زایمان پیش از موعد داشته باشد، ۲۵ درصد احتمال دارد زایمان بعدی او نیز زودرس باشد.

درمان زایمان زودرس
اگر قبل از هفته ۳۷ بارداری زایمان کنید باید نزد پزشک متخصص بروید تا دهانه رحم را کنترل کند که آیا به اندازه کافی باز شده است یا خیر. برای تعیین این مساله پزشکان از یک مانیتور الکترونیک استفاده می کنند.داروهای متنوعی برای جلوگیری از زایمان زودرس توسط پزشکان تجویز می گردد. این داروها اصولا زیرپوستی یا داخل وریدی تزریق می شوند و بعضی از آنها نیز قرص هایی می باشند که باید از طرق دهان مصرف شوند تا درد زایمان و روند زایمان زودرس را به تاخیر بیندازند.هنگامی که درد زایمان بیمار از میان رفت، او را به مدت دو تا سه روز در بیمارستان نگه می دارند تا مطمئن شوند دوباره دچار درد و انقباض نمی شود. پزشک ها عموما در این شرایط به مادر پیشنهاد می کنند فعالیت های فیزیکی بسیاری نداشته باشد و تا حد امکان استراحت مطلق باشد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.