۱۳۱۴۴۰
۳۶۱۹
۳۶۱۹

بعد از زایمان چه باید کرد؟

ابتدا فشار زايمان‌، سپس بچه‌دارشدن و بعد مراقبت از نوزاد برای بدن يک تازه مادر بسيار توان‌فرساست.

گروه ترجمه نی نی بان: داشتن فرزند از شگفت‌آورترين تجاربي است که يک زن مي‌تواند داشته باشد و البته تجربه‌اي به همين اندازه، فرساينده و گيج‌کننده. بچه‌هاي تازه متولدشده نيازمند توجه و کار بسيارند که موجب مي‌شود مادر فرصت چنداني براي خوابيدن يا استراحت نيابد. بسياري از افراد به دلايلي معقول، نگراني و حساسيت بسياري نسبت به روزهاي نخست نوزادشان دارند. اگر براي نخستين بار صاحب فرزند شده‌ايد، نمي‌دانيد انتظار چه چيزي را بايد داشته باشيد و چه کارهايي بايد انجام دهيد. با اين حال، خوشبختانه بسياري از مادران مشتاقند نکات و تجارب خود را در اختيار تازه‌مادرها بگذارند تا اين نخستين روزها و هفته‌ها به خوبي سپري شود. در اين‌جا به هفت نکته که براي به سلامت گذراندن هفته نخست، هم براي مادر و هم براي فرزند نوزادش لازم است، اشاره مي‌کنيم.

۱. تا مي‌توانيد بخوابيد
ابتدا فشار زايمان‌، سپس بچه‌دارشدن و بعد مراقبت از نوزاد براي بدن يک تازه مادر بسيار توان‌فرساست. شما بيش از هر زمان ديگري احساس خستگي مي‌کنيد، ازين رو بسيار مهم است بعد از به دنيا‌آوردن نوزادتان، هر موقع که بتوانيد بخوابيد. اگر خودتان به نوزادتان شير مي‌دهيد، شير خود را بدوشيد تا در ميانه نيمه‌شب وقتي خوابيد، اطرافيان‌تان هم بتوانند هر از گاهي به نوزاد شير بدهند. اگر با شيشه به نوزاد شير مي‌دهيد، از ديگران کمک بخواهيد تا نيمه‌شب به نوزاد شير بدهند. در طول روز، هر موقع نوزاد در حال چرت‌زدن بود، شما هم با بهره‌گيري از فرصت چرت بزنيد. مي‌دانم بي‌شمار کار هست که مي‌خواهيد انجام دهيد، مثل تميزکردن خانه اما طي هفته‌هاي نخست درباره اين کارها نگران نباشيد. تنها بکوشيد هر موقع فرصتي پيش آمد بخوابيد، به اين شکل، بدن شما بيش از حد دچار خستگي و فرسودگي نخواهد شد.

2. تا جايي که امکان دارد کار تغذيه نوزاد را ساده کنيد
چه خودتان به نوزاد شير مي‌دهيد و چه با شيشه او را تغذيه مي‌کنيد، اين که مجبور باشيد هر چند ساعت يک‌بار بين ده تا سي دقيقه نوزادتان را روي دست نگه داريد، واقعا خسته‌کننده و رنج‌آور است. نوزاد به کرات نياز به تغذيه‌شدن دارد، بنابراين طي هفته‌هاي نخست بايد دائما به وي شير بدهيد. براي محافظت از پشت و کمر خود و استراحت‌دادن به بازوهاي‌تان از يک بالش براي کمک به خودتان و نوزادتان بهره بگيريد. شما مي‌توانيد از بالش‌هاي مخصوص شيردهي استفاده کنيد، يا اگر با شيشه به نوزاد شير مي‌دهيد، به سادگي از کاناپه لبه‌دار يا درازکشيدن روي تخت همراه يک بالش بهره بگيريد. در هر دو حالت، مطمئن شويد در موقعيت خوب و راحتي نوزادتان را تغذيه مي کنيد.

۳. نوزاد را خوب بپوشانيد
بچه‌ها دوست دارند پوشانده شوند، چه اين کار موجب احساس امنيت در آنها مي‌شود، گويي هنوز در رحم قرار دارند. مطمئن شويد که طي هفته‌هاي نخست، نوزادتان را خوب مي‌پوشانيد. براي اين کار مي‌توانيد از پتوي معمولي استفاده کنيد يا از پتوي وي‍‍ژه‌اي که با زيپ بسته مي‌شود، گويي نوزاد در يک پيله قرار گرفته است. در هر دو حالت، نوزاد را موقعي که خوابيده، محکم بپوشانيد. اين کار باعث مي شود او احساس کند هنوز در «خانه» (رحم مادر) قرار دارد و به طور قطع، احساس بهتري خواهد داشت.

4. گريه‌کردن بچه هيچ ايرادي ندارد
يادم مي‌آيد بعد از به دنيا‌آمدن پسرم، هميشه مي‌ترسيدم که گريه کند. حتي نمي‌خواستم او احساس ناراحتي و غرولند کند، چه نگران بودم اين کار به گريه‌کردن بينجامد. مادرم که متوجه شده بود هر بار پسرم احساس نارحتي مي‌کند، من تا چه حد عصبي مي‌شوم، نصيحت بسيار خوبي به من کرد. وي گفت، «هيچ ايرادي ندارد که بچه گريه کند. نترس! يکي دو دقيقه گريه‌کردن تا خودت را برساني، او را نمي‌کشد». بعد از آن، کوشيدم نسبت به گريه‌کردن پسرم وسواسي و حساس نباشم و به واقع، اين کار ساده و به طور قطع بهتر از نگراني و عصبي‌شدن بود. البته به شما توصيه نمي‌کنم بگذاريد نوزادتان براي مدتي طولاني گريه کند، اما اگر دست‌تان بند است، ايرادي ندارد يکي دو دقيقه‌اي گريه کند. اين کار نه به شما لطمه مي‌زند و نه به نوزادتان.

۵. از خودتان مراقبت کنيد
با توجه به اين که بدن شما در جريان زايمان، فشار شديدي را تحمل کرده و حالا بايد 24 ساعته مراقب نوزادتان هم باشيد، بايد از خودتان نيز مراقبت کنيد. سعي کنيد آن قدر بخوريد و بنوشيد که دستخوش خستگي، ضعف يا ازدست‌رفتن آب بدن‌تان نشويد. هيچ چيزي بدتر از يک مادر خسته و ضعيف‌شده نيست که به خاطر نخوردن و ننوشيدن به مقدار کافي، احساس ناراحتي مي‌کند و بدخلق شده است. اگر خودتان به نوزاد شير مي‌دهيد مراقب باشيد به اندازه کافي بخوريد و آب بنوشيد تا در شيردادن به نوزاد مشکلي پيش نيايد.

6. از هوله گرم‌کن استفاده کنيد
خيلي از مادران فکر مي‌کنند هوله خشک‌کن و گرم‌کن يعني دورريختن پول، اما به شدت با اين نظر مخالفم. يکي از عواملي که هميشه باعث گريه نوزادم مي‌شد، به خصوص موقع عوض‌کردن پوشک، هوله‌هاي سردي بود که روي پاهايش مي‌گذاشتم. وقتي يک هوله گرم‌کن خريدم، گريه‌کردنش موقع تعويض پوشک، بند آمد. همچنين اين کار باعث مي‌شد بعد از عوض‌کردن آخرين پوشکش، راحت‌تر بخوابد.

۷. نحوه غذاخوردن نوزادتان را بررسي کنيد
مراقبت از نوزاد شما را گيج مي‌کند. وقتي او گريه مي‌کند، واقعا نمي‌دانيد علت چيست، آيا گرسنه است، پوشکش را کثيف کرده، دچار نفخ شده، خسته است يا هر علت ديگري. براي آن که بتوانيد علت گريه او را بهتر بفهميد، زمان غذاخوردنش را به خاطر بسپاريد. اپليکيشن‌هاي بسياري وجود دارد که امکان رديابي زمان غذا خوردن نوزاد را براي‌تان ساده‌تر مي‌کند. در اين حالت، وقتي نوزاد گريه مي‌کند، مي‌توانيد ساده‌تر به علت ناراحتي‌اش پي ببريد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.