۱۳۱۹۷۵
۴۵۱۵
۴۵۱۵

مزیت زایمان طبیعی بر سزارین، بشمارید

زایمان طبیعی در مقایسه با سزارین دارای عوارض جنینی و مادری کمتری بوده و برای سلامت مادر و نوزاد مناسب‌تر است.

زایمان طبیعی در مقایسه با سزارین دارای عوارض جنینی و مادری کمتری بوده و برای سلامت مادر و نوزاد مناسب‌تر است. خداوند نعمتی به زن داده که به راحتی بتواند زایمان کند اگر چه درد می‌کشد اما بلافاصله فراموش می‌کند به صورت طبیعی درد را کاهش می‌دهد و بعد هم فراموشی ایجاد می‌کند.

اما تغییر نگرش‌ها که منجر به داشتن تنها یک فرزند شده است، نیز زنان جوان را ترغیب می‌کند تا نخستین و تنها زایمان شان بدون درد باشد.

اطلاع‌رسانی صحیح و به موقع از اولین گام‌های فرهنگ‌سازی در زمینه سلامت مادر و فرزند است که می‌تواند مادران را در تصمیم‌گیری آنچه که با سلامت خود و فرزندش ارتباط تنگاتنگی دارد یاری رساند.

در روند زایمان طبیعی، انقباضات رحمی سبب ترشح موادی می‌شوند که به تکامل ریه جنین منجر می‌شود و شانس حیات او افزایش می‌یابد از همین رو در این شرایط زایمان طبیعی به نفع مادر و جنین است.

مرضیه عطایی، یک متخصص زنان و زایمان گفت: درد و ناراحتی بخشی از زایمان است، اما با زایمان طبیعی، زنان احساس قدرت و رضایت بیشتری دارند و از حس مادر شدن لذت می‌برند.

وی با بیان اینکه در زایمان طبیعی نسبت به سزارین، بهبودی سریع‌تر حاصل می‌شود، ادامه داد: مادر مدت زمان کوتاه‌تری را در زایشگاه می‌ماند و بازگشت سریع عضلات بدن به فرم طبیعى باعث بازگشت سریع‌تر او به محیط خانواده و شروع زندگى عادى می‌شود.

این متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه در زایمان طبیعى خونریزى کمتر است، بیان کرد: احتمال عفونت در زایمان طبیعی کاهش مى‌یابد و نیاز نیست تا مادر آنتى بیوتیک زیادى مصرف کند.

عطایی، عنوان کرد: همچنین خطر زخم شدن و ایجاد عفونت و مشکلات دیگری مانند پارگی رحم در سزارین، در زایمان بعدی وجود نخواهد داشت.

وی افزود: کاهش مرگ و میر در این روش نسبت به سزارین و مقرون به صرفه‌تر بودن زایمان طبیعی را نباید نادیده گرفت.

این متخصص زنان و زایمان تاکید کرد: در زایمان طبیعى این درد قبل از وضع حمل است و در سزارین درد بعد از زایمان به وجود مى‌آید که بسیار شدید‌تر از درد زایمان طبیعى است.

عطایی، گفت: درد زایمان طبیعى چون متناوب است بین فواصل درد براى فرد امکان استراحت هست، اما برای درد زایمان سزارین این طور نخواهد بود.

وی با بیان اینکه در برخی مواقع برای حفظ سلامت مادر و کودک، سزارین بهتر از زایمان طبیعی است، گفت: در صورتی که مادر، بیماری خاصی داشته باشد یا نوزاد مشکل خاصی داشته و یا در مواردی که جان مادر و فرزند در خطر باشد می‌توان از سزارین کمک گرفت.

این متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه در زایمان طبیعی نوزاد بلافاصله در آغوش مادر قرار می‌گیرد، خاطر نشان کرد: عوارض زایمان طبیعی کوتاه مدت بوده و این گونه زایمان برای نوزاد و مادر بهتر خواهد بود.

فرشته درایتی یک ماما گفت: در زایمان طبیعی احتمال خطر یا آسیب‌های جانبی برای مادر یا نوزاد کم است.

وی با اشاره به زایمان سزارین، ادامه داد: نوعی عمل جراحی است که در آن با برش دادن بخشی از پوست شکم، رحم باز شده و بعد از اینکه مادر تحت بیهوشی عمومی قرار گرفت جنینش به دنیا می‌آید.

این ماما بیان کرد: در زایمان طبیعی درد پیش از زایمان و پس از آن دیده می‌شود اما درد سزارین پس از زایمان در محل برش حس می‌شود.

درایتی، با بیان اینکه مدت بستری شدن مادر بعد از زایمان طبیعی خیلی کمتر از سزارین است، عنوان کرد: مادرانی که زایمان طبیعی می‌کنند در امر شیردهی و دادن آغوز به نوزاد موفق‌تر هستند.

وی یادآور شد: درزایمان طبیعی، خانم‌ها تناسب اندام خود را با انجام ورزش‌های مناسب سریع‌تر از مادران سزارین شده بدست می‌آورند.

این ماما بهبود جراحی سزارین را کار ساده‌ای ندانست وگفت: مدت معمول اقامت در بیمارستان بعد از جراحی سزارین معمولا چهار تا پنج روز است در مقایسه با مادرانی که زایمان طبیعی دارند، کمی طولانی‌تر است.

درایتی، انجام زایمان سزارین را محدود به افرادی دانست که مشکلی خاصی دارند و افزود: بسیاری از مادران وقتی از بیمارستان مرخص می‌شوند نباید برای مدتی وسیله سنگینی را بردارند.

وی خاطر نشان کرد: خانم‌هایی که زایمان طبیعی دارند بسیار زودتر از خانم‌های سزارین فعالیت روزانه خود را آغاز می‌کنند.

فرزانه سیف‌الدین، یک متخصص زنان و زایمان گفت: سرحالی و شادابی مادر پس از زایمان طبیعی خواهد بود و دردهای پس از سزارین نیز زیاد است.

وی ادامه داد: درد و ناراحتی بخشی از زایمان است که بیشتر زنان از آن وحشت دارند، درد زایمان ناشی از انقباضات رحم بوده و باعث تسهیل زایمان می‌‌شود.

این متخصص زنان و زایمان، با اشاره به اینکه در روش سزارین هر چند ممکن است در هنگام زایمان دردی نداشته باشد اما پس از سزارین مدت طولانی گاهی تا هفته‌ها درد را تجربه می‌کنند، افزود: این درد موجب می‌شود که مادر نتواند تحرک زیادی داشته باشد و خود این کم تحرکی خطر ایجاد لخته در عروق پا را بدنبال دارد.


سیف‌الدین با بیان اینکه انقباضات رحمی در روش زایمان طبیعی موجب ترشح هورمن شیردهی شده و شیردهی راحت انجام می‌شود، تصریح کرد: در حالی که در سزارین از آنجا که این انقباضات وجو ندارد شیردهی با تاخیر انجام می‌شود و امکان ایجاد زخم و اگزما در نوک پستان وجود دارد.

وی ادامه داد: خونریزی پس از زایمان طبیعی در حد 500 سی‌سی بوده در حالی‌ که در زایمان سزارین 1 تا 1.5 لیتر است که گاهی کنترل خونریزی را دشوار می‌کند.

این متخصص زنان و زایمان بیان کرد: در زایمان طبیعی رابطه بهتری بین مادر و نوزاد شکل می‌گیرد و خونریزی‌های به دنبال سزارین و عفونت‌های محل عمل و رحم بیشتر از زایمان طبیعی است

سیف‌الدین تصریح کرد: سزارین در هر صورت یک عمل جراحی است و به دنبال آن مشکلاتی ناشی از جراحی نیز برای مادر پیش خواهد آمد.

وی زایمان‌‌ طبیعی را بهتر از زایمان ‌ ‌های سزارین دانست و افزود: اطلاع ‌ رسانی نادرست به مادران جوان باعث شده است تا به مرور زمان فرهنگ زایمان نیز مورد هجوم قرار گرفته و از حالت طبیعی به سمت عمل پرهزینه سزارین پیش برود.

این متخصص زنان و زایمان افزود: زایمان قسمت مهمی از زندگی خانم‌ها است و تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر زندگی آن‌ها دارد و تصمیم‌گیری در مورد آن هم مهم و قابل توجه است.

سیف‌الدین تاکید کرد: در سزارین آسیب مثانه به روده بدلیل برش داخل شکم وجود دارد و هر چه میزان سزارین مادر بیشتر باشد خطر آسیب به احشاء داخلی شکم بیشتر می‌شود.

وی با بیان اینکه مشکلات تنفسی در کودکانی‌ که از طریق سزارین بدنیا آمده‌اند بیشتر از کودکان بدنیا آمده زایمان طبیعی است، یادآور شد: بعد از زایمان طبیعی زنان حس قدرت و توانایی می‌کنند همچنین در بارداری آنی درد خانم‌ها کم‌تر بوده و کودک زودتر به دنیا می‌آید.

این متخصص زنان و زایمان بیان کرد: کودکانی که به طور طبیعی به دنیا آمده اند در خطر کمتری برای ابتلا به الرژی‌ها و حساسیت‌های غذایی وعدم تحمل لاکتوز در بزرگسالی هستند.

سیف‌الدین خاطرنشان کرد: کلاس‌های دوران بارداری و جلسات مشاوره عوارض زایمان طبیعی و سزارین برای مادران برگزار می‌شود و بهتر است مادران در این کلاس‌ها شرکت کنند.

بیشتر بانوان و مادران جوان به علت فرار از درد زایمان طبیعی به انجام زایمان به شیوه سزارین تمایل دارند حال آن که بیهوشی، حساسیت به مواد بیهوش کننده، عفونت‌های رحمی و ایجاد برش‌های متعدد در لایه‌های مختلف شکمی، چسبندگی جفت در محل سزارین، پارگی مثانه و چسبندگی روده‌ها ازعوارض زایمان به شیوه سزارین است.

اگر مادران اطلاعات خود را در زمینه زایمان بالا ببرند دیگر به دنبال زایمان سزارین نخواهند رفت مگر در مواردی که مادر مجبور به انجام این زایمان باشد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.