آموزش زایمان فیزیولوژیک، چیزی میدانید؟
زایمان فیزیولوژیک و ایمن به معنی زایمان طبیعی بدون استفاده از دارو و بدون انجام اقدامات روتین در بیمارستان است.
زایمان فیزیولوژیک و ایمن به معنی زایمان طبیعی بدون استفاده از دارو و بدون انجام اقدامات روتین در بیمارستان می باشد. مادران می توانند حین دردهای زایمان، راه بروند و تحرک به آنها کمک خواهد کرد که زایمان راحت تری داشته باشند. هنچنین نوشیدن مایعات و خوردن مواد غذایی انرژی زا مثل خرما، شکلات، موز و ... مفید خواهد بود.
در زایمان فیزیولوژیک مصرف داروی محرک انقباضات رحمی مثل اکسی توسین یا داروی تسکین دهنده در طی زایمان لازم نیست. بنابراین همانگونه که مصرف دارو در دوران بارداری مضر می باشد، این نکته تا انتهای دوران زایمان باید مورد توجه قرار گیرد. مادران می توانند در هر وضعیتی که خود انتخاب می کنند و در آن وضعیت احساس راحتی بیشتری می کنند قرار گرفته و زایمان نمایند. در پایان این زایمان نوزاد در آغوش مادر قرار می گیرد و رضایت مادر کاملا مشهود است. چنانچه امکان حضور همراه یا همسر وجود داشته باشد این زایمان با حمایت همراه یا همسر سریعتر و راحت تر انجام خواهد شد.
زایمان فیزیولوژیک با مشارکت کامل مادر در فرآیند زایمان صورت می گیرد. انواع روشهای کاهش درد زایمان غیر دارویی مثل حرارت و سرمای سطحی،غوطه خوردن درآب هنگام زایمان، لمس و ماساژ، طب سوزنی و طب فشاری، تحریک الکتریکی اعصاب عبور کننده از پوست، تزریق داخل جلدی آب استریل، آروماتوتراپی( عطر درمانی)، تمرکزومنحرف کردن حواس، موسیقی و آوا از طریق شنوائی، حرکت مادرو تغییر وضعیت، فشار متقابل، نه تنها میزان احساس درد مادر را کاهش می دهد بلکه سرعت زایمان و رضایت مادر را افزایش می دهد و سلامت کامل جنین را تضمین می کند.
اصلاح وضعیت مادر در حین زایمان از عوامل موثر بر پیشرفت سیر زایمان و پایین آمدن جنین می باشد. وضعیت های از بالا به پایین ( ایستادن، راه رفتن، خوابیده به پهلو، تکیه به جلو، زانوزدن، چمباتمه) در زایمان فیزیولوژیک مناسب تر است. انقباضات موثرتر رحمی، استفاده از نیروی جاذبه زمین، کاهش نیاز به مسکن، تسهیل حرکات مفاصل لگنی، کاهش احساس درد به خصوص دردهای کمری، بهبود گردش خون رحمی جفت، کمک به چرخش جنین و پایین آمدن سر، کاهش عفونت بعد از زایمان به علت معاینه کمتر واژینال ، امکان انجام ماساژ، از فواید زایمان در این وضعیت است.
کاهش اضطراب در زایمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است راهکارهای مقابله با اضطراب، خوش بین بودن مادر، افزایش اعتماد به نفس، استراحت کافی، حمایت خانوادگی و اجتماعی، تغذیه مناسب، فعالیت جسمانی، مهارت های تنش زدائی ( تن آرامی) است. مهارت تنش زدایی روشی جهت کاهش اضطراب مادر است. آرام سازی باعث کاهش تعداد حرکات تنفسی و ضربان قلب ، گشاد شدن لوله های تنفسی متوسط و کوچک در ریه ها ، کاهش فشار خون، کاهش ترشحات اسیدی معده، کاهش استرس، تنظیم هورمونها، افزایش چشمگیر سلول های سفید در خون ، افزایش تعداد پلاکت ها ، افزایش فعالیت سیستم پاراسمپاتیک در بدن ، کاهش انقباضات و گرفتگی عضلات می شود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼