زخم نوک پستان مادر، قابل درمان است؟
یک بار شستن سینه در روز با آب گرم و صابون و پنبه ی استریل کافی است .
طبعا باید مراقب نظافت و توجه به سینه تان باشید ، چون در نتیجه بی توجهی است که سینه و بچه دچار عفونت می شوند . یک بار شستن سینه در روز با آب گرم و صابون و پنبه ی استریل کافی است . بین دفعات شیر دادن ، گذاشتن لایه های استریل مخصوص شیر دادن که خاصیت جذب رطوبت هم دارند ، یا یک دستمال تمیز شسته شده روی نوک سینه که شیر اضافی چکیده شده را جذب کند ، از تحریک پوست آن جلوگیری می کند . در صورت خشکی و پوسته شدن پوست این قسمت ، چرب کردن آن با کرم حاوی لانولین به بهبود آن کمک می کند .
برای جلوگیری از زخم شدن نوک سینه در شیر دهی چه باید کرد ؟
روزهای اول ، تلاشی که بچه با مکیدن سینه برای درآوردن غذایش می کند ، باعث درد سر سینه ی شما می شود ، ولی به ندرت پیش می آید که پس از عادت کردن به شیر دادن باز هم این حساسیت باقی بماند .
احتیاط های زیر باعث می شود که از زخم شدن نوک سینه در شیردهی جلوگیری شود :
مراقب باشید که بچه علاوه بر نوک سینه ، تمام قسمت قهوه ای را به دهان بگیرد .
اولین بار که بچه را به سینه می گذارید ، احتمالا بیشتر از ۲ تا ۵ دقیقه شیر نخواهد خورد و این مدت کافی است که کم کم به سینه عادت کند .
بتدریج بگذارید مدت شیر خوردن او بیشتر شود ، ولی تا وقتی نوک سینه کاملا محکم شود ، ۱۲ دقیقه برای یک سینه در هر بار کافی است .
وقتی وضع نوک سینه کاملا روبراه شد ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در هر بار برای هر سینه کافی است .
وقتی بچه به طور کامل و دلخواه شیر خورد، نوک سینه را از دهانش در آورید که خوابش نبرد و شروع به جویدن آن نکند . معمولا این اتفاق باعث زخم شدن نوک سینه در شیردهی می شود .
از کثیف شدن و زخم شدن و عفونی شدن نوک سینه با شستشوی دستهایتان قبل از شیر دادن جلوگیری کنید . حداقل نوک سینه ها را روزی یک بار با آب گرم و صابون و پنبه ی استریل بشویید و بعد از آن پس از هر بار شیر دادن می توانید یک لایه ی استریل روی آن بگذارید .
سوتینی بپوشید که سینه را خوب نگه دارد و یا از جلو باز شود و یا اینکه خود ، جای سینه ی آن قابل جابجایی باشد که این نوع آخر بهترین است . اگر سینه هایتان خیلی سنگین می شوند بهتر است موقع خواب هم سوتین بپوشید . خیلی از مادران برای اینکه فراموش نکنند که دفعه ی قبل از کدام سینه شیر داده اند ، به آنطرف سینه بند خود یک سنجاق قفلی وصل می کنند تا یادشان بماند که دفعه ی بعد ، اول کدام سینه را در دهان بچه بگذارند.
نکته : گاهی دردناک شدن و زخم شدن نوک سینه در شیردهی در بیمارستان پیش می آید . از پزشک بخواهید که آنها را معاینه کند . اگر نوک سینه ترک خورده باشد شاید او پیشنهاد کند چند دفعه شیر دادن به بچه حذف شود . در طول این مدت باید سینه ها را با شیردوش و یا با دست تخلیه کنید .
منبع:
راستینه
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼