ریزش مو در دوران شیردهی، علت و درمان
در دوران بارداری، سطح بالای هورمون استروژن باعث افزایش رشد موها و همچنین ضخامت و درخشندگی بیشتر موها در خانمها میشود.
در دوران بارداری، سطح بالای هورمون استروژن باعث افزایش رشد موها و همچنین ضخامت و درخشندگی بیشتر موها در خانمها میشود. پس از زایمان، برخی تغییرات هورمونی در بدن رخ میدهد و سطح هورمون استروژن افت پیدا میکند. در اثر این تغییرات، بعد از زایمان و در دوران شیردهی، مادر بهطور ناگهانی دچار ریزش مو میشود.
این که طبیعت در دوران بارداری موهای پرپشت و درخشانی به خانمها هدیه میدهد و بعد از زایمان دوباره آنها را پس میگیرد ممکن است چندان خوشایند نباشد؛ البته خوشبختانه ریزش مو در شیردهی موقتی است و پس از گذشت شش تا دوازده ماه، دوباره به حالت عادی برمیگردد. با این وجود، مادران در دوران شیردهی اغلب به این ریزش مو توجه دارند و اگر راه حلی برای آن پیدا کنند، از آن استقبال خواهند کرد.
علتهای ریزش مو در شیردهی
بر اساس آمار جهانی، 40 تا 50 درصد از خانمها ریزش مو در شیردهی را تجربه میکنند. البته همانطور که گفته شد، شیردهی علت اصلی ریزش مو نیست؛ بلکه تغییرات هورمونی پس از زایمان منجر به ریزش مو در شیردهی میشود. برخی عوامل دیگر نیز بهطور غیرمستقیم در ریزش موی زنان پس از زایمان نقش دارند:
استرس یکی از علل ریزش مو در شیردهی است. در دوره شیردهی، مادر بیوقفه به نوزاد خود شیر میدهد و خواب بسیار کمی دارد. همچنین دوران نقاهت و بازیابی پس از زایمان باعث بروز استرسهای زیادی میشود. ریزش مو ، پاسخ بدن به استرسهای جسمی و روانی مادر است. سه تا چهار ماه پس از رفع استرس، ریزش مو نیز برطرف خواهد شد.
تغذیه نامناسب، علت دیگر ریزش مو در شیردهی است. بهترین راه برای حفظ رشد موها و جلوگیری از ریزش مو در شیردهی ، داشتن رژیم غذایی غنی و دریافت مواد مورد نیاز برای رشد موهاست.
نقش تغذیه در جلوگیری از ریزش مو در شیردهی
تغذیه سالم در دوران شیردهی به اندازه دوران بارداری اهمیت دارد؛ البته رعایت رژیم غذایی با وجود داشتن یک نوزاد شیرخوار، کار چندان سادهای برای مادر نیست. بنابراین مادر حتما باید برنامه مشخصی برای تأمین نیازهای غذایی خود داشته باشد تا دچار ریزش مو نشود. مصرف غذاهای غنی از پروتئین، آهن، فلاونوئیدها، آنتی اکسیدانت ها، اسیدهای چرب ضروری ( بهویژه امگا ۳ )، ویتامین A، ویتامین B۶، ویتامین B۱۲، بیوتین، ویتامین C و ویتامین E بهطور قابل توجهی در کاهش ریزش مو نقش دارد. کمبود هر یک از منابع غذایی ذکر شده میتواند باعث ریزش مو در شیردهی شود. بر اساس تحقیق انجام شده در سال ۲۰۱۱ توسط وزارت بهداشت، ۱۴% از خانمهای ایرانی دچار کمبود ویتامین A و ۱۵% از آنها دچار فقر آهن هستند.
مادران در دوره شیردهی برای تأمین پروتئین مورد نیاز خود باید دو تا سه وعده غذایی غنی از پروتئین مانند حبوبات، گوشت، مرغ و ماهی مصرف کنند. آهن مورد نیاز رژیم غذایی نیز باید از طریق زرده تخم مرغ، گوشت، لوبیا و میوههای خشک دریافت شود. برای جذب آهن در بدن نیز لازم است مواد غذایی سرشار از ویتامین C در کنار منابع غذایی آهن مصرف شوند.
تغذیه دوران شیردهی
درصد قابل توجهی از مادران حتی با وجود داشتن یک رژیم غذایی حساب شده، دچار فقر آهن هستند؛ این موضوع، اهمیت استفاده از مکملهای غذایی در دوران شیردهی را نشان میدهد. یک مکمل مناسب و مورد تأیید در کنار رژیم شیردهی متنوع و متعادل، فواید زیادی میتواند داشته باشد. با توجه به وجود کمبودهای تغذیهای که متأسفانه در بسیاری از خانمها مشاهده میشود، مکملهای غذایی میتوانند ریزمغذیهای مورد نیاز را راحتتر و مقرون به صرفهتر تأمین کنند.
پودر شیر غنی شده ، مناسب نیازهای مادران در دوره شیردهی
پودر شیر غنی شده مکملی است که مصرف آن معمولا به مادران در دوره شیردهی توصیه میشود. پودر شیر غنی شده ، شیر بر پایه شیر گاو است که با املاح معدنی، ویتامینها و ریزمغذیهای مورد نیاز غنی شده است به گونهای که کمبودهای تغذیهای شیر گاو را جبران میکند. به طور مثال یک لیوان شیر غنی شده در مقایسه با شیر گاو، ۶۰ برابر آهن و ۸ برابر ویتامین A بیشتری دارد. یکی از انواع شیرهای غنی شده موجود در بازار ایران ، ببمام است که مناسب با نیازهای مادران در دوره شیردهی تهیه شده است. برای اینکه در مورد این محصول بیشتر بدانید روی لینک ببمام کلیک کنید
منبع:
نی نی کده
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼