گل گاوزبان در شیردهی، منع مصرف ندارد؟
مصرف دمنوش گل گاوزبان میتواند باعث افزایش فشارخون در برخی افراد شود.
بهبود سرفه، سرماخوردگی و آسم با گل گاو زبان
طرز تهیه دمنوش گل گاو زبان
موارد منع مصرف دمنوش گل گاو زبان
مراقب باشید: گل گاوزبان فشارخون را بالا میبرد داروهای گیاهی مانند داروهای شیمیایی دارای عوارض هستند، به طور مثال گل گاوزبان فشارخون را افزایش می دهد و نباید مبتلایان فشارخون از آن استفاده کنند. اگر مبتلایان به فشارخون می خواهند گل گاوزبان مصرف کنند باید از مصلح آن یعنی لیمو هم استفاده کنند. مصلح به ماده غذایی یا گیاه دارویی اطلاق میشود که عوارض گیاهان دارویی را از بین میبرد و آن را تعدیل میکند. همان طور که میدانید به اغلب مبتلایان به فشارخون که دچار ناراحتی اعصاب میشوند توصیه میشود گل گاوزبان مصرف کنند درحالیکه این بیماران با خوردن آن دچار عوارض میشوند. پس داروهای گیاهی حتماً باید از سوی متخصصان مربوطه تجویز شوند. گل گاوزبان به علت داشتن آلکالوئید برای زنان حامله و شیرده مضر است. مصرف بیش از 5 روز مداوم این گیاه ممکن است باعث عادت شود؛ بنابراین پس از 5 روز استفاده از آن در صورت نیاز، 3 روز فاصله انداخته و سپس دوباره مصرف کنید.
نکتهی دیگری که باید متذکر شد این است که معمولاً با گل گاوزبان ، سنبلالطیب نیز مصرف میشود باید بدانید که مصرف زیاد سنبلالطیب، در کنار خاصیت آرام بخشی، میتواند باعث مسمومیت شود. مقدار زیاد این داروی گیاهی، علائمی مثل خستگی، احساس سبکی سر، گشاد شدن مردمک چشم و مسمومیت کبدی به دنبال دارد و مصرف آن همراه با داروهای سیستم عصبی مرکزی مثل ضد افسردگیها، ضد اضطرابها، آرامبخشها، خوابآورها و آنتیهیستامینها میتواند بسیار خطرناک باشد.
سیر، شوید و مریمگلی
بیشتر این گیاهان مورد استفاده برای طعم دادن به غذا و گنجاندن در رژیم غذایی روزمره مناسب است، اما برخی از آنها که در مقادیر زیاد یا غلیظشده به شکل دارویی یا در چایها مصرف میشود، میتواند مشکلاتی را به وجود بیاورد.
زنجبیل و سرخارگل یا اکیناسه
برخی از این گیاهان که اغلب در چای مصرف میشود، ممکن است برای مصرف مادران شیرده در دزهای معمول بیخطر باشد. اما گیاهان دارویی موجود در چایها همگی غلیظشده است، بنابراین در مورد مصرف تمام انواع چایهای گیاهی محتاط باشید، به ویژه زمانی که مواد تشکیلدهندۀ آن را نمیدانید. بهطورکلی قبل از مصرف هر نوع داروی گیاهی اول با پزشک خود مشورت کنید.
شنبلیله و رازیانه
شنبلیله گاهی برای افزایش تولید شیر استفاده میشود، اما ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت بیخطر نباشد. گیاهانی مانند شنبلیله و رازیانه سالها برای افزایش تولید شیر مادران شیرده استفاده شدهاند، اما کارشناسان چیز زیادی در مورد میزان اثربخشی این گیاهان در تولید شیر یا چگونگی تأثیر آنها در کودکان شیرخوار نمیدانند، پس بهتر است از مصرف این گیاهان در دوران شیردهی خودداری کنید.
علف چای هزارچشم یا گل راعی
از این گیاه برای درمان افسردگی استفاده میشود. در برخی پژوهشها، سطح این گیاه در خون نوزادان شیرخواری که مادران آنها از این گیاه مصرف میکنند، قابل ردیابی نبود و هیچ عوارض جانبی گزارش نشده است. اما کارشناسان معتقدند که نوزادان شیرخوار مادرانی که علف چای میخورند، ممکن است بیحال و خوابآلود باشند یا دچار قولنج نوزادی شوند. بنابراین از خوردن آن در دوران شیردهی خودداری کنید. این گیاه همچنین میتواند با بسیاری از داروهای دیگر تداخل داشته باشد و اثربخشی قرصهای ضدبارداری را نیز کاهش دهد.
بابونه یا بابونهشیرازی
این گیاه برای درمان میگرن استفاده میشود و مشکلی در ارتباط با خوردن آن در دوران شیردهی گزارش نشده است، اما کارشناسان میگویند بهتر است از خوردن آن در دوران شیردهی پرهیز کنید، زیرا اطلاعات کافی در مورد بیخطر بودن آن وجود ندارد.
پنجه مریم یا نگونسار
اگرچه این گیاه از گذشته برای افزایش تولید شیر استفاده شده است، اما به طور بالقوه خطرناک است و برخی مطالعات نشان داده است که این گیاه در واقع تولید شیر را کاهش میدهد.
گیاهان نامناسب در شیردهی
پژوهشگران توصیه میکنند علاوه بر خودداری از مصرف گیاهان دارویی، در دوران شیردهی از مصرف برخی گیاهان و دمنوشها نیز خودداری کنید، زیرا برخی از آنها با تولید و ترشح شیر تداخل دارد و برخی دیگر میتواند برای کودک شما مضر باشد.
- شنبلیله
- رازیانه و دانۀ رازیانه
- گل گاوزبان
- برگ تمشک
- خار مقدس
- گزنه
- ریشۀ ریواس
- مریمگلی
- سداب بز
- ریشۀ مشعل شیطان
- گل شاهپسند یا گل ماهور
- پوست و دانۀ فرانگولا
- کوهوش آبی
- روغن زیرۀ سیاه یا سیاهدانه
- ارجنگ
- سنفیتون یا اذنالحمار
- سیزاب
- انجبار هندی
- چای ماته
- کاوا
- روغن شال سنجان
- دارواش
- روغن پونه
- روغن نعنا
- عرقچین
- انگور خرس
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼