آمادگی برای زایمان، ساکتان را بسته اید؟
روزهای پایانی بارداری، با نزدیک شدن به روز زایمان، زمانی است که احتمالاً خودتان نیز احساس میکنید باید بیشتر از قبل آماده باشید.
روزهای پایانی بارداری، با نزدیک شدن به روز زایمان، زمانی است که احتمالاً خودتان نیز احساس میکنید باید بیشتر از قبل آماده باشید. ممکن است به نشانههای بدنتان حساستر شوید یا این که نگرانیهای دیگری در ذهنتان شکل بگیرد. کسب آمادگی جسمی و روحی میتواند در رفع این نگرانیها به شما کمک کند. با آماده شدن برای زایمان، احتمالاً نگرانی شما کمتر میشود و دیگر از این که کاری را انجام نداده باشید، مضطرب نیستید. همچنین جمع کردن ساک بیمارستان در روزهای قبل از زایمان، به شما کمک میکند با خیالی راحت به بیمارستان بروید. در این مطلب با آمادگی جسمی و روانی برای زایمان در روزهای آخر بارداری، همچنین نکاتی در رابطه با جمع کردن وسایل مورد نیاز برای رفتن به بیمارستان آشنا خواهید شد.
آمادگی جسمی برای زایمان
هنگامی که دردهایتان شروع شده است و طبق سونوگرافیها و نظر پزشک یا ماما به زمان زایمان نزدیک شدهاید، میتوانید بدن خودتان را برای داشتن زایمانی آرام آماده کنید. حمام کردن و نوشیدن دمنوش میتواند به آماده شدن بدن شما کمک کند. موارد زیر را در این رابطه به خاطر داشته باشید:
حمام کردن:
هنگامی که دردهای شما شروع شود، حمام کردن روش خوبی برای کاهش این دردهاست. اگر نمیتوانید بایستید، روی یک چهارپایه یا صندلی مطمئن و محکم بنشینید و نواحی دردناک بدن را در زیر دوش آب ولرم قرار دهید. این کار، علاوه بر این که باعث کم شدن دردها میشود، به سریعتر شدن روند زایمان نیز کمک خواهد کرد.
توپ زایمان:
توپ زایمان یک وسیلۀ ورزشی، شبیه توپهایی است که برای تناسب اندام استفاده میشود. در تمام طول بارداری میتوانید با مشورت پزشک یا ماما از توپ زایمان استفاده کنید. توپ زایمان در طول بارداری برای ورزش کردن و تقویت ماهیچههای درگیر زایمان استفاده میشود و در اواخر بارداری باعث میشود که دردهای شما کاهش یابد.
دمنوش:
یکی از رایجترین دمنوشهای ساعات پایانی بارداری، گل گاوزبان است. گل گاوزبان دردهای شما را منظم میکند و به شما آرامش میدهد. توجه داشته باشید که مصرف دمنوش گل گاوزبان در طول بارداری اصلاً توصیه نمیشود. شما فقط میتوانید در ساعات نزدیک زایمان از این دمنوش استفاده کنید و بسیار بهتر است از قبل نسبت به مصرف این دمنوش با پزشک خود مشورت کنید.
آمادگی روانی برای زایمان
حالا زمان اجرای تمام نکاتی است که در طول بارداری آموختهاید. اگر در بارداری وقت زیادی را برای آماده کردن خود نگذاشتهاید، نگران و مضطرب نشوید. تمامی پرسنل اتاق زایمان، نسبت به زایمان شما حساس هستند و شما را تحت مراقبت قرار میدهند. به حرفهای منفی و خاطرات تلخ دیگران از زایمان گوش ندهید. افکار منفی را از خود دور کنید. اگر همسرتان کنارتان نبود، با او تلفنی صحبت کنید. اگر او کنارتان بود، در مورد خاطرات خوبتان با هم حرف بزنید. عکسهای مسافرتها و تفریحهایتان را ببینید یا در مورد شباهت چهرۀ نوزاد به خود و همسرتان حرف بزنید. میتوانید برای آرام شدن، به موسیقی مورد علاقۀ خود گوش دهید یا چند صفحه از کتاب دلخواهتان را بخوانید.
جمع کردن ساک بیمارستان
یکی دیگر از آمادگیهای لازم برای زایمان، جمع کردن ساک بیمارستان است. توصیه میشود از هفتۀ ۳۷ بارداری، وسایل لازم برای بیمارستان را تهیه کنید. میتوانید با بیمارستان انتخابی خود برای زایمان تماس بگیرید و در مورد وسایل لازم سؤال کنید. بیمارستانها معمولاً پَک زایمان به شما میدهند که در آن وسایل مورد نیاز گذاشته شده است، اما در هر صورت بهتر است هنگام ورود به بیمارستان، این وسایل را همراه خود داشته باشید:
لباس زیر:
به دلیل خونریزی پس از زایمان، بد نیست اگر چند شورت همراه خود داشته باشید. بهتر است از شورتهایی استفاده کنید که تا روی شکم کشیده میشود و پهلوها را نگه میدارد. این شورتها در بازار، شورت گِنی نامیده میشود و پس از زایمان به برگشت شکم به حالت قبل از بارداری کمک میکند. سعی کنید دو عدد سوتین نیز همراه داشته باشید. سوتینی انتخاب کنید که تنگ نباشد و برای شیردهی به نوزاد مناسب باشد.
وسایل بهداشت شخصی:
به دلیل خونریزیهای پس از زایمان، بهتر است همراه خود نوار بهداشتی سایز بزرگ داشته باشید. اگر قصد دارید که بعد از زایمان در بیمارستان حمام کنید، لازم است وسایل حمام مثل لیف و حوله نیز همراه داشته باشید. مسواک، برس و کش مو نیز از جمله وسایل مورد نیاز در بیمارستان است.
لباس:
یک دست لباس مناسب فصل برای خودتان و یک دست هم برای نوزاد بردارید تا هنگام برگشت به بیمارستان از آنها استفاده کنید.
خوردنی و آشامیدنی:
با توجه به وضعیت شما پس از زایمان، به شما اجازۀ خوردن و آشامیدن میدهند. مادران معمولاً پس از زایمان باید نوشیدنی زیادی مصرف کنند. بهتر است کمی آبمیوۀ طبیعی و سالم با خود ببرید یا از بوفۀ بیمارستان تهیه کنید. فلاسک چای نیز میتواند در مدت زمانی که در بیمارستان هستید، کاربرد داشته باشد. به جای تنقلات، از میوه استفاده کنید و در ساک خود غذا نگذارید.
سایر وسایل:
تعدادی پوشک بچه، دستمال مرطوب، کریر نوزاد، شیشهشیر، موبایل و هندزفری موبایل از دیگر وسایلی است که میتواند در ساک بیمارستان شما جای داشته باشد.
منبع:
مادر شو
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼