۱۷۰۴۸۴
۱۲۷۷
۱۲۷۷

مشکلات پس از زایمان،نحوه صحیح برخورد با آن‌ها

زنان وقتی باردار می‌شوند بدنشان تحت تاثیر عوامل فیزیولوژی بسیار شدیدی قرار می‌گیرد. چرا که در چنین دورانی بدنشان با تولید انواع هورمون خود را برای زمان بارداری و زایمان آماده می‌کند.

زنان وقتی باردار می‌شوند بدنشان تحت تاثیر عوامل فیزیولوژی بسیار شدیدی قرار می‌گیرد. چرا که در چنین دورانی بدنشان با تولید انواع هورمون خود را برای زمان بارداری و زایمان آماده می‌کند. بی شک همه ما از سختی‌های دوران بارداری و رنج بسیار زیاد این دوران چیز‌هایی را شنیده ایم. یک مسئله بسیار بزرگ در زمان بارداری این است که بدن زنان در چنین دورانی دست خوش تغییرات بسیار زیادی می‌شود از این رو پس از زایمان برگشتن به حالت قبلی پیش از زایمان شاید کار بسیار سخت و دشواری باشد.

۸ مشکل رایج در زنان پس از زایمان و نحوه صحیح برخورد با آن‌ها
در واقع بدن زنان پس از بارداری ممکن است آن چنان تغییر کند که شخص پس از زایمان دچار افسردگی شود. در چنین شرایطی بیشتر زنان سعی می‌کنند با تغییر در سبک زندگی خود بدنشان را به حالت قبل از دوران بارداری برگردانند البته این امر شدنی است و جای هیچ ننوع نگرانی ندارد. نباید از یاد برد که این تغییرات پس از گذشت چند هفته به حالت اولیه خود بازمی گردند.
از یاد نبرید درمان مشکلات پس از زایمان کار آسانی نیست، اما با کمی مراقبت می‌توان چنین مشکلاتی را پشت سر گذاشت. شرط موفقیت و فارغ شدن از مشکلات پس از زایمان زمان بر است از این رو زنان برای رهایی از مشکلات به وجود آمده باید صبر و حوصله به خرج دهند. مادر‌ها نباید از یاد ببرند که بیشتر تغیرات حاصل شده بخاطر رفا خودشان و نیاز‌هایی است که کودکشان بدان‌ها محتاج است. همان طور که می‌دانید یک مادر به هیچ عنوان نمی‌تواند نیاز‌های ظاهری خود را در اولویت نیاز اصلی فرزند خود در نظر بگیرد. در ادامه این گزارش شما را با ۸ مشکل رایج در زنان پس از زایمان و نحوه صحیح برخورد با آن‌ها آشنا می‌کنیم.
افتادگی شکم
معمولا بلافاصله پس از زایمان سنگینی حاصل از وزن بچه از روی شکم مادر برداشته می‌شود. نباید از یاد برد که یک مادر تا قبل از زایمان تمام وزن فرزند خود را با استفاده از ماهیچه‌های شکم خود حفظ کرده است و در این مدت این ماهیچه‌ها از حالت قبل از زایمان بسیار تغییر کرده اند این امر به تنهایی باعث افتادگی شکم مادران باردار پس از زایمان می‌شود. نباید از یاد برد که چند کیلو گرم وزن بچه به مدت ۶ الی ۸ هفته درون رحم به جداره شکم فشار آورده است و نباید انتظار داشت این افتادگی خیلی زود بر طرف شود. چرا که در چنین شرایطی پوست کنار پهلو‌ها وشکم نیز تحت فشار شدید بوده است و پس از زایمان خیلی زود به حالت اولیه خود برنمی گردد.
در ابتدای زایمان توصیه می‌شود از گن‌های که تبادل هوایی خوبی دارند استفاده شود، و سپس از گذشت چند هفته وقتی قوای جسمانی مادر پس از زایمان به حالت عادی برگشت، می‌توان با تمرینات ورزشی به ویژه حرکاتی که باعث قوی‌تر شدن عضله‌های دور شکم می‌شوند این مشکل را پس از چند هفته بر طرف کرد. زنان پس از زایمان باید بخاطر داشته باشند که به هیچ عنوان به خودشان فشار نیاروند چر ا. که بدنشان خود به خود می‌تواند این چنین مشکلات به وجود آمده را پس از مدتی برطرف کنند.
زیاد شدن دوران قاعدگی
همان طور که می‌دانید دوران قاعدی در زمان بارداری متوقف می‌شود، اما وقتی زمان بارداری به پایان برسد و شخص زایمان کند دوران قاعدگی دوباره شروع می‌شود این دوران برای کسانی که دارای کم خونی هستند می‌تواند مشکلات فراوانی را به وجود آورد، اما این سیکل در دوران پس از زایمان کاملا طبیعی است چرا که دوران قاعدگی پس از زایمان ممکن است تا چندین هفته به طول انجامد و این امر کاملا طبیعی است. در چنین شرایط زنان پس از زایمان باید احتیاط بیشتری داشته باشند تا دچار عفونت نشوند البته زنان پس از زایمان باید توجه داشته باشند که تحرکات بیش از اندازه نداشته باشند چرا که تحرک زیاد در هفته‌های ابتدایی پس از زایمان می‌تواند باعث خونریزی بیشتر در زنان شود.
شاید این زمان طولانی دوران قاعدگی کمی آزار دهنده باشد، اما چنین پروسه‌ای کاملا طبیعی بوده و در علم پزشکی lochia نامیده می‌شود. زنان پس از زایمان باید تا تمام شدن دوران قاعدگی پس از زایمان با خوردن مواد مغذی آهن بیشتری وارد بدن خود کنند تا در چنین شرایطی با خستگی و کسالت کمتری روبرو شوند.
تغییر رنگ پوست
معمولا در زمان بارداری با توجه به فشاری که روی زنان باردار وجود دارد پوست شان کمی کشیده و بر افروخته می‌شود، اما این حالت پس از زایمان به یک پوست کسل کننده و گا‌ها بی روح تبدیل می‌شود. در واقع ممکن است برخی از زنان پس از زایمان با تیره شدن پوست در نواحی پیشانی، گونه‌ها و حتی در ناحیه لب‌ها روبرو شوند. این عامل بیشتر بخاطر تغییرات هورمونی است که در دروان بارداری زنان تجربه می‌کنند. خوشبختانه این قضیه زودگذر بوده و به صورت طبیعی پس از چند هفته بر طرف می‌شود پس زنانی که تازه زایمان کرده اند نباید نگران تیره شدن پوست خود پس از زایمان باشند.
زنان تازه زایمان کرده برای اینکه زودتر از شر تیرگی پوست و حالت کسل کننده آن راحت شوند، می‌توانند با مالیدن روغن زیتون و یا روغن نارگیل زمان برطرف شدن این نقیصه را تسریع ببخشند. البته ماساژ دادان قسمت‌های تیره شده پوست نیز برای جریان دادن بهتر گردش خون در زیر آن می‌تواند بسیار موثر باشد.
در چنین شرایطی سعی کنید بیش از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بیشتر زیر نور مستقیم خورشید قرار نگیرید چرا که نور خورشید اگر بیش از اندازه به پوست تان بتابد می‌تواند مشکلات پوستی بیشتری به وجود آورد. البته استفاده از کرم‌های ضد آفتاب استاندارد نیز می‌تواند برای حفظ سلامت پوست و بهبود هر چه سریعتر پوست‌های تیره شده موثر باشد.
زنان باردار باید به اندازه کافی استراحت کنند تا بدنشان در هنگام خواب فرصت بیشتری برای ترمیم بافت‌های بیرونی و درونی خود داشته باشد البته تغذیه مناسب و خوردن مواد مغذی سالم نیز یک روش موثر برای بهبود وضعیت زنان، پس از روز‌های ابتدای پس از زایمان است.
کشیدگی پوست
معمولا در دوران بارداری پوست بدن با توجه به تغییرات هورمونی که در این دوران به وجود می‌آید با کشش بسیار زیادی روبرو می‌شود وگا‌ها این کشش پس از زایمان باز هم روی بدن قابل مشاهده است. یکی از موثرترین راه برای نابودی کشیدگی پوست پس از زایمان این است که پوست را همواره مرطوب نگه دارید. از یاد نبرید پس از حمام صبح و شب حتما از روغن‌های طبیعی مانند روغن زیتون و روغن نارگیل بهره ببرید تا پوست بدنتان همواره مرطوب باشد در چنین شرایطی پوست بهتر می‌تواند خود را ترمیم کند و از افتادگی فاصله بگیرد.
یکی دیگر از روغن‌هایی که بسیار توصیه می‌شود استفاده از روغن کرچک است زنان باردار سعی کنند از این نوع روغن نیز برای چرب نگه داشتن پوست خود بهره ببرند. سعی کنید پس از مالیدن روغن به پوست خود، روی آن، به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه کیسه آب گرم قرار دهید تا روغن به بافت پوست نفوذ کند. البته نوشیدن آب به مقدار فراوان نیز به پوست تان کمک می‌کند تا شفافت‌تر شده و بهتر خود را جمع کند و از حالت کشیدگی فاصله بگیرد. البته خوردن مواد غذایی سرشار از انواع ویتامین‌ها نیز به پوست تان کمک می‌کند تا شادابتر بماند.
ریزش موی سر
معمولا زنان قبل از دوران بارداری دارای مو‌های شاداب‌تر و پر پشت تری هستند، اما این مو‌های پر پشت پس از زایمان ممکن است با ریزش روبرو شوند. مانند سایر مشکلات پس از زایمان ریزش مو نیز بخاطر تغییرات هورمونی بدن ایجاد می‌شود البته این امر بین افراد مختلف شرایط مختلفی نیز دارد. معمولا پس از زایمان سطح استروژن بدن در زنان کاهش می‌یابد این امر باعث می‌شود، مو‌هایی که در فاز anagen به مرحله استراحت وارد می‌شوند از بین بروند.
این امر نیز جای نگرانی ندارد چرا که پس از ۶ الی ۱۲ ماه پس از زایمان رشد مو‌ها به حالت طبیعی قبل از دوران بارداری خود باز می‌گردد؛ و از آنجایی که مو‌های رشد خوبی دارند خیلی زود می‌توانند جای خالی مو‌های ریخته شده را جبران کنند. توصیه می‌شود برای حفظ سلامتی مو، رژیم غذایی غنی از پروتئین را در وعده‌های غذایی خود لحاظ کنید. البته ماساژ دادن پوست سر با استفاده از روغن‌های طبیعی می‌تواند بسیار موثر باشد چرا که ماساژ دادن با روغن باعث می‌شود که گردش خون در ناحیه پوست سر بیشتر شود و این امر مواد مغذی بیشتری را در اختیار ریشه مو‌های شما قرار می‌هد. این امر می‌تواند باعث تقویت موی سر نیز شود.
ایجاد کهیر پس از زایمان
در طول دوره پس از زایمان، گا‌ها سیستم ایمنی به تغییرات هورمونی واکنش آلرژیک نشان می‌دهد. این به نوبه خود سبب آزاد شدن هیستامین، یک پروتئین در جریان خون می‌شود. این عامل در بدن باعث ایجاد خارش و قرمز شدن پوست می‌شود؛ که آن را به اصطلاح کهیر زدن پوست می‌نامند. کهیر ایجاد شده پس از زایمان معمولا بر روی بازو، پا و پشت بدن ایجاد می‌شود. این عامل لزوما احتیاجی به درمان دارد و پس از گذشت چند هفته خود به خود نابود می‌شود. البته استفاده از برخی روغن‌های طبیعی مانند روغن نارگیل به همراه ماساژ می‌تواند کهیر را زودتر از موعد مقرر نابود کند.
ایجاد رگ‌های واریسی پس از زایمان
یکی دیگراز مشکلات که زنان پس از دوران بارداری با آن روبرو می‌شوند ایجاد رگ‌های واریسی است. معمولا این گونه رگ‌ها بخاطر تغییرات هورمونی و فشاری که روی زنان باردار است ایجاد می‌شود. انجام یکسری حرکات کششی می‌تواند این مشکل را بر طرف کند. البته تمرینات ورزشی ساده، اما تاثیر گذار از ایجاد رگ‌های واریسی جدید نیز جلوگیری می‎کند.
در چنین شرایطی به زنان توصیه می‌کنند که از نشستن بیش از اندازه خودداری کنند. اگر بنا هر شرایطی مجبور به این کار باشند هر نیم ساعت جای خود را تغییر دهند تا جریان خون در بدنشان بهتر صورت پذیرد. البته استفاده از جوراب‌های فشرده سازی نیز می‌تواند هنگام برخورد با ورید‌های واریسی بسیار مفید واقع شوند.
ایجاد یبوست پس از دوران بارداری
تغییرات هورمونی می‌تواند روی سیتم گوارشی نیز تاثیر نامطلوب بگذارد از این رو شخص دچار یبوست می‌شود. البته برخی از دارو‌های ضد درد که توسط پزشکان تجویز می‌شود به نوبه خود می‌توانند باعث ایجاد یبوست شوند. برای مقابله با یبوست خوردن غذا‌های فیبر دار بسیار توصیه می‌شود همچنین زنانی که پس از دوران بارداری از یبوست رنج می‌برند حتما باید میزان نوشیدن آب خود را افزایش دهند تا کمتر با چنین مشکلی روبرو شوند. داشتن تحرک نیز روشی موثر برای دوری از ابتلا به یبوست است.
نکته: «مشکلاتی که ذکر شد لزوما شاید همه زنان باردار تجربه نکنند چه بسا زنانی هستند که با کمترین مشکل زمان بارداری و پس از آن را پشت سر می‌گذارند البته برخی مشکلات در چنین شرایطی کاملا طبیعی است و این مشکلات جای نگرانی ندارد و بدن خود به خود این گونه مشکلات را برطرف می‌کند»

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.