زایمان طبیعی در آب، گزینه خوبی برای شماست؟
زایمان طبیعی در آب سبب کاهش درد زایمان، بینیازی به بیهوشی و سرعت در زایمان میشود.
زایمان طبیعی در آب سبب کاهش درد زایمان، بینیازی به بیهوشی و سرعت در زایمان میشود. این مدل زایمان نسبتا جدید است و در این مدت کم طرفداران زیادی پیدا کرده است. عده ای معتقدند که زایمان در آب درد را کاهش می دهد و استرس زایمان مادر را کمتر می کند و این روش زایمان را انتخابی مناسب برای مادران باردار می دانند. عده ای دیگر نیز با این روش زایمان مخالف اند و زایمان طبیعی در آب را به دلیل احتمال انتقال بیماری از مادر به کودک، پاره شدن بند ناف و ... خطرناک می دانند. زایمان در آب حس اعتماد به نفس را در مادر افزایش می دهد و به او در شیردهی بعد از زایمان کمک می کند و این درحالی است که در روش سزارین مادر به علت مصرف مسکن ها مادر شیردهی را به تاخیر می اندازد. یکی دیگر از فواید زایمان در آب هزینه کمتر نسبت به دیگر روش های زایمان است.
با مزایا، معایب و نکاتی که در این مطلب درباره زایمان طبیعی در آب می خوانید، می توانید درباره اینکه این روش را برای زایمان انتخاب کنید یا خیر تصمیم بگیرید.
مرحله اول: شروع درد
انجمن زنان و زایمان میگوید: زایمان در آب، در مرحله اول درد زایمان، مزایایی دارد اما این که آیا پزشک در لحظه به دنیا آمدن فرزندتان بتواند به موقع او را از آب بیرون بیاورد؛ مسئله بسیار مهمی است. مرحله اول از زمانی است که انقباضات شروع میشود تا سرویکس (دهانه رحم) به طور کامل باز شود.
آب گرم ممکن است به آرامش شما و کنترل احساساتتان بیشتر کمک کند. شناور بودن در آب، سبب میشود تا شما راحتتر در آب حرکت کنید و این شبیه این باشد که در رختخواب خود هستید! همچنین برخی از تحقیقات پزشکی نشان میدهد که زایمان در آب، احتمال پارگی شدید در ناحیه واژن را کاهش میدهد. همچنین سبب بهبود جریان خون در رحم میشود. البته نتایج این موضوع کامل تایید نشده است.
مرحله دوم: زمان زایمان در وان
برخی مسائل در مرحله دوم زایمان تغییر میکند؛ این زمانی است که دهانه رحم به طور کامل متسع و باز است و شما شروع به فشار برای به دنیا آمدن نوزادتان میکنید. اگر این موضوع با روند طبیعی خود اتفاق بیفتد و نوزاد شما به دنیا بیاید؛ زایمان شما با موفقیت انجام شده است. اما اگر در زمان خروج نوزاد دچار مشکلی شوید؛ شما را به صورت اورژانسی برای سزارین به اتاق عمل میبرند. این انتقال در طول ۴ یا ۵ دقیقه انجام میشود و شما را از وان آب به اتاق جراحی منتقل میکنند.
بسیاری از پزشکان میگویند هنوز اطلاعات کافی در خصوص این موضوع که آیا زایمان در آب امن و مفید است یا خیر، وجود ندارد.
خطرات زایمان طبیعی در آب
زایمان طبیعی در آب نیز مانند روش های دیگر دارای مزایا و معایبی است که باید به آن ها توجه کنید. اکثر آمارهای کشورهای اروپایی ، استرالیا و آمریکا نشان می دهد که هیچ گونه خطری در این روش زایمان برای نوزاد وجود ندارد به شرطی که مادر شرایط و آمادگی زایمان در آب را داشته باشد. انتقاد دیگری که به این روش وارد شده، موضوع عفونتهاست اما اگر دقت شود و همه وسایل ضروری در دسترس باشد هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد. اگر در صورت آلودگی آب با خون یا مدفوع نوزاد یا مادر ، بلافاصله آب تعویض شود و برای هر بار یا مرحله استخر ضدعفونی شود، مشکل عفونت وجود ندارد. پزشکان سایر کشورها معتقدند که اگر زایمان با همراهی همسر بیمار باشد، می تواند یک زایمان بسیار خاطره انگیز و آرامش بخش باشد.
در اینجا به برخی از مشکلات نادری که در زمان زایمان در آب اتفاق میافتد، اشاره میکنیم:
-ابتلا به عفونت مادر یا نوزاد
-پاره شدن بند ناف قبل از خروج نوزاد از آب
-بالا و پایین شدن شدید دمای بدن شما و نوزادتان
-نفس کشیدن نوزاد در آب
-تشنج نوزاد در آب یا ناتوانی او در نفس کشیدن
فراموش نکنید این مسائل بسیار نادر هستند؛ همچنین از دیگر مسائل نادر میتواند به غرق شدن نوزاد نیز اشاره کرد.
آیا زایمان طبیعی در آب گزینهی خوبی برای شماست؟
اگر شما دارای هر یک از شرایط زیر باشید؛ زایمان در آب برای شما مناسب نیست.
-شما کمتر از 17 یا بیشتر از 35 سال سن دارید.
-دچار مشکلات پره اکلامپسی یا دیابت بارداری باشید.
-دو قلو یا چند قلو باردار باشید.
-نوزاد در موقعیت بریچ باشد.
-نوزاد نارس و زایمان زودرس باشد.
-وزن نوزاد بیش از حد معمول باشد.
-دچار عفونت هستید.
نکاتی برای قبل از زایمان در آب
اگر شما در حال فکر کردن به زایمان در آب هستید، باید در طول دوران بارداریتان با پزشک متخصص مشورت کنید تا بیمارستان مناسبی را برای این کار به شما معرفی کند. پس از آن بهتر است به مرکز توصیه شده بروید و در خصوص آن تحقیق کنید. بهتر است نزدیک ترین بیمارستان به محل زندگیتان را انتخاب کنید. در زمان بررسی این نکات را مد نظر داشته باشید:
-باید از داشتن یک مراقب بهداشتی و پزشک متبحر مطمئن شوید.
-از استاندارد بودن وسایل پزشکی، تمیز بودن وان و آب درون آن مطلع شوید.
-مطمئن شوید که اقدامات کنترل عفونت در محل بیمارستان انجام میشود.
-درجه حرارت آب درون وان، معمولا باید بین ۹۰ تا ۱۰۰ درجه فارنهایت (۴۵ تا ۵۰ درجه سانتیگراد) باشد.
منبع:
پارسه گرد
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼