۱۷۱۲۶۷
۱۴۸۸
۱۴۸۸

شیر دادن مادران دیابتی، ضرر ندارد؟

شیردهی ریسک گسترش دیابت نوع ۲ را پس از بارداری کاهش داده و همچنین تثبیت وزن ایده آل و مطلوب را پس از زایمان آسان‌تر می‌نماید.

سوالاتی که ذهن مادران شیرده‎ای که به دیابت بارداری مبتلا هستند مشغول کرده است از این قبیل" آیا می‌توانند به فرزند خود شیر دهند یا خیر" در ادامه به پاسخ این گونه سوالات پرداخته‌ایم.

من به دیابت دوران بارداری مبتلا می‌باشم، آیا می‌توانم به شیردهی ادامه دهم؟
بله، شیردهی برای هر دوی شما بسیار مفید می‌باشد، در بعضی مواقع امکان دارد شیردهی برای زنانی که به دیابت بارداری مبتلا می‌باشند، کمی سخت و دشوار گردد، دلیل این امر این است که دیابت می‌تواند مدت زمان جاری شدن شیر در مجاری سینه را افزایش داده و آن را طولانی‌تر نماید.
شاخص توده بدنی بالا BMI نیاز به درمان دیابت بارداری توسط انسولین را افزایش داده و همچنین انجام عمل سزارین سرعت جریان شیر را در مجاری سینه کاهش خواهد داد.
لازم به ذکر است که تداوم در شیردهی بسیار مهم می‌باشد، هر چه بیشتر به شیردهی ادامه دهید، بدنتان بطور موثرتری شیر تولید خواهد نمود، همچنین، بکارگیری و پیروی از دستور العمل‌های ارائه شده خصوصا در چند روز نخست پس از زایمان، شانس موفقیت را افزایش خواهد داد، بنابراین، در صورت بروز هر گونه مشکل، جهت دریافت راهنمایی‌های لازم با مراقب بهداشت مشورت نمایید.

فواید شیردهی در زمان ابتلا به دیابت بارداری چه می‌باشد؟
شیر مادر بدلیل دارا بودن مواد مغذی و آنتی بادی‌های لازم جهت رشد نوزاد، یک غذای بسیار مطلوب می‌باشد. هنگام ابتلا به دیابت بارداری، فواید اضافی در ارتباط با شیردهی موجود می‌باشد. برای مثال، در بعضی مواقع، دیابت بارداری باعث کاهش قند خون نوزاد می‌گردد، در صورتی که قند خون نوزاد پایین باشد، شیردهی (به واسطه فراهم آوردن یک دوز گلوکز که براحتی جذب می‌گردد) به افزایش قند خون او کمک می‌نماید.
آغوز، شیر زرد رنگی است که در چند روز نخست پس از تولد نوزاد، در بدن مادر به مقدار کم تولید میشود،آغوز به رشد وتکامل دستگاه گوارش نوزاد کمک نموده و بسیار زود هضم می‌باشد.
شیردهی میتواند بواسطه دفع سریع "بیلی روبین" اضافی (رنگدانه‌های سرخ مایل به زرد که در خون و پیشاب وجود دارد و زیادی آن موجب یرقان می‌گردد) به بهبود یرقان کمک نماید. شایان ذکر است که یرقان در نوزادان مادران مبتلا به دیابت بارداری بسیار شایع می‌باشد.
نوزاد مادران مبتلا به دیابت بارداری، همچنین دارای ریسک بالایی جهت ابتلا به دیابت نوع ۲ در بزرگسالی می‌باشند، با این حال، شیردهی می‌تواند این ریسک را کاهش دهد. تحقیقات در این زمینه همچنان در حال جریان می‌باشد.
شیردهی همچنین می‌تواند ریسک اضافه وزن (عامل دیگری جهت ابتلا به دیابت نوع دوم در بزرگسالی) را کاهش دهد.
شیردهی فواید بسیار زیادی در دراز مدت برای شما به همراه خواهد داشت، بدین صورت که هورمون‌هایی که بدن در طی دوران شیردهی تولید مینماید، به ایجاد تعادل در قند خون کمک نموده و بدین ترتیب، باعث کمک به تسریع بهبودی شما بواسطه دیابت دوران بارداری خواهد گردید.
شیردهی ریسک گسترش دیابت نوع ۲ را پس از بارداری کاهش داده و همچنین تثبیت وزن ایده آل و مطلوب را پس از زایمان آسان‌تر می‌نماید.

آیا در صورت نیاز نوزاد به مراقبت‌های خاص، همچنان می‌توان به شیردهی ادامه داد؟
بله، شما کماکان می‌توانید شیردهی ادامه دهید، امکان دارد در وهله اول اینکار دشوار به نظر برسد، با این وجود، دلیلی برای عدم موفقیت آن وجود نخواهد داشت.
چنانچه نوزاد بلافاصله پس از تولد، قادر به گرفتن سینه نباشد، می‌توانید صرفا با آغوز او را تغذیه نمایید، مراقب بهداشت در این زمینه راهنمایی‌های لازم را به شما ارایه خواهد داد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.