۱۷۵۶۹۳
۱۸۹۶
۱۸۹۶

روزه گرفتن در دوران شیردهی، پنج سوال رایج

با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، مادران شیرده و مادران باردار دغدغه های بسیاری در مورد روزه گرفتن یا نگرفتن دارند.

آیا می توان هنگام شیردهی روزه گرفت؟ با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، مادران شیرده و مادران باردار دغدغه های بسیاری در مورد روزه گرفتن یا نگرفتن دارند. در مقالات قبلی در مورد روزه داری مادران باردار به طور مفصل صحبت کرده ایم. در این مطلب به سوالات متداول در مورد روزه گرفتن مادران در دوران شیردهی پاسخ می دهیم. با ما همراه باشید.
اکثر محققان مسلمان معتقدند که زنان شیرده مجبور نیستند روزه بگیرند. اگر به دلیل تغذیه با شیر مادر ایام روزه داری را از دست بدهید، می توانید این کار را در ایام دیگری انجام داده و کفاره اش را بپردازید.
البته تصمیم نهایی شما بیشتر به سن کودکتان و توانایی جسمی خودتان بستگی دارد. یک کودک که زیر شش ماه است و صرفاً از شیر مادر تغذیه می کند، دارای نیازهای متفاوتی نسبت به یک کودک یک ساله است که غذاهای دیگر هم می خورد و تنها هنگام شب از شیر تغذیه می شود.
مشورت با کسانی که در طول بارداری یا شیردهی اقدام به روزه داری کرده اند نیز می تواند برایتان مفید باشد، همچنین می توانید با پزشک یا متخصص شیردهی یا یک کارشناس مذهبی مطلع صحبت کنید.

آیا روزه گرفتن مادران در دوران شیردهی به نوزاد آسیب خواهد رساند؟
کودک شما صدمه نخواهد دید، زیرا علی رغم دریافت کالری کمتر در طول ماه رمضان، بدن شما قادر خواهد بود به همان میزان قبلی شیر تولید کند.
بدن شما از طریق تغییر روش سوزاندن کالری با شرایط جدید وفق خواهد یافت. به نظر می رسد که کمبود مواد غذایی یا مایعات باعث تنظیم و بهتر آزاد شدن انرژی و افزایش تولید شیر خواهد شد.
در حقیقت، شما می توانید بدون هیچ تاثیری در مقدار یا ارزش غذایی شیرتان، برای مدت ۲۴ ساعت چیزی نخورید، اما اگر خودتان احساس ضعف بدنی کردید، احتمالاً باید برای حفظ سلامت خود روزه تان را قطع کنید.

آیا تغییرات در شیر، کودک را تحت تاثیر قرار خواهد داد؟
بعید است کودک شما تحت تاثیر قرار گیرد. به نظر می رسد نه وزن و نه میزان رشد نوزادان تحت تأثیر روزه مادران در ماه رمضان قرار نگیرند.
کودک شما، بسته به آنچه که می خورید و اینکه او چقدر نیاز به تغذیه دارد، به زودی به تغییرات شیر شما عادت خواهد کرد.
اگر شما به اندازه کافی غذا نخورید تا کاهش وزن پیدا کنید، نوع چربی موجود در شیر شما ممکن است تغییر کند، اما مقدار آن نه.
این طبیعی است که انواع چربی موجود در شیر مادر از هر زن تا زن دیگر و حتی در یک مادر در طول زمان متفاوت باشد. اگر در رژیم غذایی شما چربی کافی نباشد بدن شما از چربی های ذخیره شده خود چربی می گیرد تا شیر را برای نوزادتان تولید کند.

آیا روزه گرفتن مادران در دوران شیردهی به مادر آسیب می رساند؟
بدن شما احتمالاً با روزه عجین شده است. محققان، سلامت مادران شیرده روزه را با دیگرانی که روزه نمی گیرند، قیاس کرده اند. هر دو گروه تقریباً تعادل شیمیایی یکسانی در خون خود داشتند که نشان می داد بدن آنها به اندازه هم خوب عمل می کند.
با این حال، اگر برای مدتی نوزادتان را شیر داده باشید، دستتان آمده است که این فرآیند چقدر شما را تشنه می کند. کاهش آب بدن می تواند باعث ناخوشی شما شود. علائم زیر از نشانه های کم آبی در بدن شماست :
- احساس تشنگی زیاد
- ایجاد نقاط تیره در دید
- احساس توهم یا سرگیجه
- احساس خستگی، ضعف یا فقدان استقامت
- خشکی دهان، لب ها و چشم ها
- احساس سردرد
اگر برخی از این علائم را در خود دیدید، باید سریعاً روزه تان را با نوشیدن آب بشکنید. در حالت ایده آل، قند و نمک یا یک محلول مانند دیورالایت را نیز می توانید اضافه کرده و پس از نوشیدن آن استراحت کنید. بعد از نیم ساعت، اگر هنوز احساس ناراحتی می کنید، با پزشک، ماما یا پرستارتان تماس بگیرید.

چگونه می توانید در حین روزه داری مراقب خود باشید و به خودتان برسید؟
آمادگی برای روزه گرفتن مادران در دوران شیردهی به شما کمک خواهد کرد که سالم زندگی کنید. شما می توانید :
- به خرید رفته و کارهایی را انجام دهید که به انرژی بیشتری نیاز دارند.
- یک وعده غذایی خوب تهیه کنید تا بتوانید مطمئن شوید که غذا و نوشیدنی به اندازه کافی در طول شب برایتان فراهم است.
- خونسرد باشید و تا جایی که می توانید در طول روز استراحت کنید.
- به بدن خود توجه داشته باشید و اگر احساس ناخوشی می کنید با پزشک خود صحبت کنید.
در ساعات مجاز، به خصوص در اوایل صبح و قبل از روزه داری مجدد، نوشیدن مقدار زیادی نوشیدنی و آب را فراموش نکنید. در هر دو وعده سحری و افطار، وعده های غذایی مناسب را نیز به موازات نوشیدنیها میل کنید، زیرا بسیار مهم است که مواد مغذی و کالری را از مواد غذایی دریافت کنید. حتماً باید غذای سحری را بخورید و اگر نیاز دارید ساعت زنگ دار خود را تنظیم کنید تا خواب نمانده و به هیچ وجه این وعده را از دست ندهید.
یک مطالعه نشان داد که برخی از مواد مغذی موجود در شیر مادر مانند روی، منیزیم و پتاسیم در هنگام شیردهی در ماه رمضان، در بدن مادران روزه دار کاهش می یابد، بنابراین سعی کنید بین غروب و سپیده دم با غذاهای مغذی این کمبودها را جبران نمایید.
ممکن است بخواهید به جهت شیردهی تان، یک مکمل ویتامین مصرف کنید. کارشناسان به ویژه توصیه می کنند که تمام بزرگسالان یک مکمل روزانه حاوی۱۰ میکروگرم ویتامین D مصرف کنند. شما می توانید این را در همان وعده سحر مصرف نمایید.
در دورانی که شما در حال تغذیه فرزندتان با شیر مادر هستید، ممکن است خوردن غذای کافی در طول شب برایتان دشوار بوده و شروع به کاهش وزن کنید. از دست دادن وزن بین ۰٫۵ تا ۱ کیلوگرم در هفته بعید است که بر سلامت و یا بر میزان شیر شما تأثیر بگذارد. اگر فکر می کنید که وزن خود را بیش از این میزان از دست می دهید، با پزشک خود صحبت کنید.

چه وقت باید کمک بخواهید؟
اگر احساس ناخوشی یا کم آبی داشتید، فوراً با پزشک خود مشورت کنید. اگر نگران هستید که کودک شما به اندازه کافی تغذیه نمی شود نیز از پزشک، متخصص بهداشت و یا ماما مشاوره بگیرید.
نشانه هایی که بیان می کند کودک شما شیر کافی دریافت نمی کند، شامل موارد زیر است:
- پوشک های مرطوب کمتر از حد معمول (نوزادان شیرخوار باید روزانه حداقل شش پوشک مرطوب را بعد از هفته اول تولد داشته باشند.)
- غذا می خواهد، اما بعد از تغذیه گویا سیر نشده و ناراضی است و احتمالاً به زودی برای یک گرسنگی دیگر گریه خواهد کرد.
- وزن خود را از دست داده یا وزن نگرفته است.
- به نظر می رسد به طور کلی مشوش است.
اگر شما در تلاش برای تغذیه با شیر مادر هستید، با یک متخصص شیردهی صحبت کنید. ممکن است یک نفر در مرکز سلامت شما یا یک بیمارستان اطرافتان وجود داشته باشد، در غیر این صورت از ماما یا پرستار خود بخواهید که کسی را معرفی کند.
منبع: سرسره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.