۱۷۷۳۵۵
۱۲۸۹
۱۲۸۹

رابطه زناشویی بعد از زایمان، راه گرم نگه داشتن

پس از تولد نوزاد و در دوره شیر دادن، تغییرات عاطفی و فیزیکی مهمی در مادر رخ می‌دهد. برای گرم نگه‌داشتن کانون خانوادگی، اطلاع از این تغییرات مفید است.

پس از تولد نوزاد و در دوره شیر دادن، تغییرات عاطفی و فیزیکی مهمی در مادر رخ می‌دهد. برای گرم نگه‌داشتن کانون خانوادگی، اطلاع از این تغییرات مفید است.
قبل از تولد نوزاد، فعالیت هورمون‌های جنسی بیش از هورمون‌های مادری است. بعد از تولد نوزاد، عکس این وضعیت به‌وجود می‌آید.
به جهت مسئولیت بیشتر در زمینه پرورش نوزاد، فعالیت هورمون‌های مادری بر هورمون‌های جنسی غلبه می‌کند. این امر تا هنگام از شیر گرفتن نوزاد ادامه می‌یابد. در این دوره که در حقیقت فصل تازه‌ای از زندگی زناشویی است، مهر مادری بر میل جنسی غلبه می‌کند و روابط بین زن و شوهر تا اندازه‌ای به سردی می‌گراید. این تغییر حالت، به عنوان یک امر غریزی، برای ادامه حیات و بقای نسل لازم است.
در این دوره، مادر بیش از اندازه خسته می‌شود و همین امر، عامل مهمی در بی‌میلی او نسبت به شوهر و در نتیجه سرد شدن روابط زناشویی است.
بیشترین نیروی مادر صرف رسیدگی به نوزاد و شیر دادن به او می‌شود. به شکلی که وقت و حوصله‌ای برای او باقی نمی‌گذارد تا کنار شوهرش با آرامش خاطر بنشیند یا از مصاحبت او لذت ببرد.
بعد از زایمان و به‌ویژه هنگام شیر دادن، میزان میل به رابطه جنسی در خانم‌ها متفاوت است. بعضی از آن‌ها تمایل بیشتری دارند و در برخی دیگر، این تمایل نوساناتی دارد، یعنی گاهی زیاد و گاهی کم می‌شود.
مصاحبت و معاشقه زن و شوهر در این دوره، ممکن است با مزاحمت‌هایی روبه‌رو شود:
- هورمون‌های عامل رفلکس ترشح شیر، در اوج هیجان‌های جنسی فعال می‌شوند و باعث ریزش شیر می‌شوند.
- کاهش هورمون استروژن نیز در دوره شیر دادن موجب کاهش ترشحات زنانگی می‌شود و مزاحمت دیگری به حساب می‌آید.
- علاوه بر این‌ها، بیدار شدن و گریه نوزاد هم در این میان، مشکل دیگری پدید می‌آورد.
این تغییرات هورمونی که باعث سردی خانم‌ها می‌شود، در مردها دیده نمی‌شود. از همین رو، در این فصل سرد از زندگی زناشویی، شوهر اغلب از سردی و بی‌توجهی همسرش شکایت می‌کند و تا اندازه‌ای نوزاد را مسئول این تغییر رفتار می‌داند.

برای رسیدن به تفاهم جنسی در این دوره، توجه به نکته‌های زیر مفید است:
- نیازها و احساسات خود را بیان کنید
اگر احساس تغییر حالت و بی‌میلی می‌کنید، با شوهرتان حرف بزنید و تغییرات هورمونی‌تان را برای او توضیح دهید تا خود را در این زمینه مقصر نداند و احساس گناه نکند. اجازه دهید تا از مسئولیت سنگین و خسته کننده شما آگاه شود. بگویید که به محبت و نوازش او نیاز دارید و او را مطمئن کنید که نوزاد نمی‌تواند جای او را بگیرد، بلکه با تولد نوزاد عشق بیشتری نسبت به او پیدا کرده‌اید.
- از ابراز محبت نسبت به شوهر خود دریغ نکنید
بزرگ‌ترین شکایت مردان در این دوره، بی‌اعتنایی همسرانشان است. خستگی و بی‌خوابی زن، نباید او را نسبت به شوهر بی‌اعتنا کند و موجب دلسردی و دلتنگی او شود. از سوی دیگر رفتار مادر نسبت به فرزند هم نباید به گونه‌ای باشد که حسادت شوهر را تحریک کند. گاهی زن از نظر فیزیکی کنار شوهرش می‌نشیند، ولی حواس و فکرش متوجه نوزاد است؛ به‌طوری که پدر می‌تواند این سردی روابط را احساس نماید. مادر باید خیال خود را از بابت فرزند آسوده کند و هنگامی که کنار همسرش هست، از مصاحبت او لذت ببرد. باید دانست که در پرورش فرزند، همه افراد خانواده سهیم هستند. گرمی روابط زن و شوهر به پیوند میان مادر - فرزند و پدر - فرزند نیز کمک می‌کند. در کانون گرم خانوادگی، این روابط نه تنها مشکل و مزاحمتی برای یکدیگر به‌وجود نمی‌آورند و باهم تضادی ندارند، بلکه هر کدام مکمل و تقویت کننده دیگری هستند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.