۱۸۴۴۱۴
۲۰۰۸
۲۰۰۸

تغذیه پس از زایمان، چرا شیرینی نخوریم؟

افسردگی پس از زایمان ممکن است به خاطر پایین آمدن ناگهانی انسولین بعد از زایمان باشد.

محققان دانشگاه توکیو میگویند: افسردگی پس از زایمان ممکن است به خاطر پایین آمدن ناگهانی انسولین بعد از زایمان باشد. به نظر می‌‌‌‌‌آید پایین آمدن ناگهانی انسولین در اثر کاهش مقدار سروتونین (هورمون احساس خوش) مغز است. این اختلال با خوردن غذاهای گلوکزدار برطرف میشود. غذاهایی با شاخص گلسیمیک (glycemic) بالا غذاهایی هستند که مقدار زیادی قند را سریعا به جریان خون می فرستند. محققان به این فرضیه رسیدند که خوردن غذاهای با شاخص گلسیمیک بالا سبب تحریک در تولید انسولین میشوند.
برای تست این فرضیه دانشمندان مطالعه‌‌‌‌‌ای را انجام دادند که شامل ۸۶۵ ژاپنی میشد تا ببینند آیا مقدار شاخص گلسیمیک غذاهای آنها با خطر افسردگی پس از زایمان آنها ارتباط دارد یا خیر. اگر میخواهید آب‌‌‌‌‌نبات بخورید، بدانید که این مطالعه به نتیجه قانع‌‌‌‌‌کننده‌‌‌‌‌ای در این زمینه نرسید. شما در نظر اول فکر میکنید که شیرینی خوردن از افسردگی بعد از زایمان جلوگیری میکند ولی جواب آن به این سادگی نیست. یادتان باشد مقدار انسولین مناسب خون با یک رژیم غذایی سرشار از سبزیجات، تخمه‌‌‌‌‌ها، آجیل‌‌‌‌‌ها و غلات به دست آمده و حفظ میگردد. غذاهای دارای فیبر زیاد همیشه گزینه‌‌‌‌‌های خوبی هستند.

مسایل دیگر
برای سازگار شدن با کودکی جدید و مشکلات عمده‌‌‌‌‌ای که در کار روزمره و الگوی خواب شما ایجاد میکند و تجربه مجموعه‌‌‌‌‌ای از تغییرات جدید در بدن خود، باید با چیزهای زیادی روبرو شوید. نگرانی در مورد وزن، مبارزه با خستگی و دلشوره در مورد انجام درست وظایف مادری بدون شک برای بسیاری از مادران طاقت‌‌‌‌‌فرسا و افسرده‌‌‌‌‌کننده است. اجازه دهید به هریک از این مسائل نظری دقیق‌‌‌‌‌تر بیاندازیم.

نگرانی در مورد وزن
بعد از زایمان، نگرانی در مورد وطن امری طبیعی است. بعضی خانم ها میبینند که بدن آنها سریعا به حالت اولیه بازگشت میکند درحالی که بعضی دیگر می‌‌‌‌‌بینند که این تغییرات وقت بیشتری می‌‌‌‌‌گیرد. اگر یادتان باشد که نه ماه طول کشید تا بدنتان از حالت طبیعی متحمل آن تغییرات افسانه‌‌‌‌‌ای شده و به حالت بارداری کامل برسد، انتظارات خود را درمورد بازگشت سریع تعدیل خواهید کرد. کارشناسان می‌‌‌‌‌گویند که در دوران بارداری پس از زایمان ممکن است ماهانه حدود ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ گرم کاهش وزن داشته باشید بدون این که شیرتان کم شود ولی باید حداقل کمترین تعداد غذاهای توصیه شده را از هر گروه غذاها میل کنید. یادتان باشد که کاهش وزن باید تدریجی باشد.

اثر گلسیمیک
شاخص گلسیمیک و بار گلسیمیک واحدهای اندازه‌‌‌‌‌گیری هستند که نشان میدهند یک غذا با چه سرعتی قندخون شما را افزایش میدهد. بار گلسیمیک واحدی بهتر از نشانه گلسیمیک است ولی یافتن آن دشوارتر است. برای اهداف این کتاب ما آنها را به جای هم استفاده خواهیم کرد. غذاهایی با اثر گلسیمیک پائین ( بار یا نشانه) فیبرشان زیاد بوده و باعث افزایش کند قندخون می‌‌‌‌‌شوند.
غذاهایی دارای اثر گلسیمیک پائین برای افراد مبتلا به دیابت گزینه‌‌‌‌‌های خوبی هستند چون قندخون را نسبتا پائین، یکنواخت و کنترل شده نگه می‌‌‌‌‌دارند. غذاهای دارای اثر گلسیمیک بالا باعث افزایش سریع و تند قندخون می‌‌‌‌‌شوند و معمولا نیز زودی بعد از آن افت انرژی رخ میدهد. غلات قنددار، نان سفید، برنج،ماکارونی و شکر نمونه غذاهای دارای اثر گلسیمیک بالا هستند. از طرف دیگر تقریبا همه سبزیجات دارای اثر گلسیمیک پائین هستند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.