داشتن زایمان آسان، توصیههای طب سنتی
مسألهای که باید در انجام دستورات طب سنتی ایرانی همیشه مدنظر داشت مسأله بی عارضه بودن اقدامات برای مادر و جنین خصوصا در روزهای انتهایی بارداری است.
«آیا برای داشتن زایمانی راحتتر طب سنتی میتواند کمکی کند؟» این سوالی است که در هفتههای آخر بارداری به ذهن اکثر مادران خطور میکند، شاید بتوان ادعا کرد که بارداری یکی از مهمترین اتفاقات زندگی هر زنی است؛ با توجه به سختی زایمان و نگرانیها و استرسهای قبل از آن، مادران به فکر راههایی جهت آسان کردن و سرعت بخشیدن به این حادثه بزرگ زندگیشان هستند. خصوصا اگر در بارداریهای قبلی سابقه زایمان طولانی و سخت داشته باشند.
زایمان راحت داشتن، تا حد زیادی به نوع بدن و سبک زندگی هر فرد بستگی دارد، مادر باردار، با رعایت سبک زندگی، در کل دوره بارداری میتواند در انتظار یک زایمان راحت باشد. تغذیه خوب، مناسب و کافی، جلوگیری از افزایش وزن بیش از حد انتظار، استشمام هوای پاکیزه، آرامش داشتن و دوری از استرسهای روزمره، خواب به اندازه، دفع مدفوع راحت و کافی(عدم وجود یبوست) و ورزش و فعالیت بدنی کافی تا حد زیادی در داشتن یک زایمان راحت و قابل قبول موثرند.
زایمان مستلزم تغییر و تحولات زیادی در بدن است، که قبل از شروع دردها، این تغییرات اتفاق میافتد. طب سنتی ایرانی، جهت راحتتر شدن این روند توصیههایی دارد که با توجه به شرایط فردی، به مادران بارداری که شرایط زایمان طبیعی را دارند، پیشنهاد میشود تا با انجام یک یا چند دستور مخصوصا در هفتههای آخر بارداری، بتوانند زایمان بهتری را تجربه کنند. با این روشها احتمال موفقیت زایمان طبیعی بیشتر شده و میزان عوارض زایمان طبیعی و یا منتهی شدن آن به عمل سزارین کم تر میشود.
مسألهای که باید در انجام دستورات طب سنتی ایرانی همیشه مدنظر داشت مسأله بی عارضه بودن اقدامات برای مادر و جنین خصوصا در روزهای انتهایی بارداری است.
خوراکیهای پیشنهادی طب سنتی برای زایمان راحت تر:
-مصرف شیر گاو از هفته سی و هشتم بارداری به بعد
-نوشیدن شربت بنفشه در هفته آخر بارداری
-مصرف کمتر غذا
-مصرف آش سبزی با گوشت مرغ یا گوسفند
-مصرف سوپ رقیق و چرب با گوشت مرغ چاق
-خوردن حلوای تهیه شده از شکر و روغن بادام
در صورتی که مادر ضعیف است، این مواد غذایی را بیشتر استفاده کند:
-عصاره گوشت گوسفندی
-زرده تخم مرغ عسلی
-شربت آب و عسل
-شربت با شیره انگور
مواد غذایی مضر برای زایمان:
-مصرف آب سرد
-ترشیها
-مواد غذایی با طبع سرد مثل دوغ و ماست و خیارو ....
-هر چه سبب یبوست در مادر میشود.
پیاده روی ملایم، کمک به زایمان بهتر
پیاده روی روزانه از هفته سی و هشتم بارداری به بعد، باید جزء برنامه مادران در انتظار زایمان، باشد، البته توصیه نمیشود با پیادهروی و ورزش سنگین، خستگی و ضعف برای مادر ایجاد شود، چون برای یک زایمان کم دردسر، مادر باید پرانرژی و قوی باشد.
-حمام گرم روزانه از هفته سی و هشتم بارداری به بعد برای پیشرفت روند زایمان توصیه میشود، دمای آب نباید بیشتر از حد زیاد باشد چون گرمای زیاد، سبب ایجاد استرس در جنین میشود.
-در زمستان، هوای محل زایمان باید به اندازه کافی گرم باشد و در تابستان هوای محل زایمان مناسب و آرامشبخش باشد.
-روغن مالی بدن با روغن شوید و بابونه نیز در روزهای انتهایی مفید است.
-دفع ادرار و مدفوع و عدم تاخیر در دفع آنها، نیز از توصیههای طب سنتی در روزهای آخر و در مراحل پیشرفت زایمان میباشد.
توصیههای طب سنتی در صورت طولانی شدن زمان زایمان:
-مصرف سوپی از لوبیا و نخود و روغن کنجد (در صورتیکه شرایط اجازه میداد و با مشورت با متخصص زنان)
-نوشیدن عسل و عرق زنجبیل (در صورتیکه شرایط اجازه میداد و با مشورت با متخصص زنان)
-مصرف شربت لیمو و عسل (در صورتیکه شرایط اجازه میداد و با مشورت با متخصص زنان)
-حضور فردی که مادر با او احساس راحتی و الفت بیشتری دارد.
-گفتن کلمات آرام بخش به مادر
-بو کردن مواد خوشبو مثل گلاب، عود، مشک
-مالیدن روغن به پشت و بدن مادر
در صورتیکه مادر، بارداری پر خطر را تجربه کرده است، یا بیماری مهمی دارد، قبل از انجام هر روشی باید حتما با پزشک متخصص زنان و یا متخصص طب سنتی مورد اعتماد، مشورت کند تا جلوی عوارض احتمالی برای خودش و جنین گرفته شود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼