۱۹۹۰۰۶
۱ نظر
۲۸۱۸
۱ نظر
۲۸۱۸

اندازه شیر مادر، بستگی به سایز پستان دارد؟

خیلی از مادران که بتازگی نوزاد را بدنیا آورده اند نگران این هستند که به دلیل کوچک بودن سایز پستان خود، شیر کمتری تولید می کنند و نوزاد سیر نمی شود.

خیلی از مادران که بتازگی نوزاد را بدنیا آورده اند نگران این هستند که به دلیل کوچک بودن سایز سینه خود، شیر کمتری تولید می کنند و نوزاد سیر نمی شود و تغذیه نوزاد به خطر می افتد.

اندازه سینه مادر و میزان حجم تولید شیر
سینه های زنان در چند روز پس زایمان ممکن است شیر نداشته باشند. تا آن موقع مایع خروجی از پستان ها کلستروم می باشد. خروج شیر از پستان های بعضی از خانم ها در دوران بارداری شروع می شود. ولی همانطور که بارداری و علائم آن برای همه خانم ها تفاوت دارد میزان رشد پستان هم با هم فرق می کند.
این باور کاملا اشتباه است که سینه های کوچک شیر کمتری تولید می کنند. وقتی صحبت از شیردهی است سینه های بزرگتر بهتر نیست. اندازه پستان اهمیتی ندارد. اندازه سینه زن ها بع مقدار لافت چربی بستگی دارد. ولی این بافت هیچ رابطه ای با مقدار شیر مادر ندارد.
رشد سینه‌ها در اغلب موارد در بارداری آغاز می‌شود اما این موضوع برای همه زنان باردار اتفاق نمی‌افتد. حتی ممکن است یک خانم لاغر اندام بعد از زایمان رشد سینه خیلی زیادی داشته باشد. در هر صورت، زمانی که نوزاد شروع به مکیدن سینه‌ها کرده و شیردهی او آغاز می‌شود سایز سینه‌ها کمی کاهش پیدا می‌کند. هر چه که شیردهی به نوزاد زودتر آغاز شود میزان ورم و احتقان پستان کمتر خواهد بود. تولید شیر در سینه از طریق هورمونی تحریک می شود و برحسب تقاضا افزایش می یابد.
افزایش دفعات شیردهی به نوزاد تولید شیر را بالا می برد. بااینکه خیلی از عوامل مثل خستگی، استرس و افسردگی می تواند بر تولید شیر تاثیر بگذارد، لازم نیست استرس کوچک بودن سینه هایتان را هم به بقیه استرس های مادرانه تان اضافه کنید چون سایز سینه تاثیری در توانایی شیردهی شما ندارد.

دلایل کافی نبودن شیر مادر
- بافت های نامناسب غده ای:
سینه های برخی خانم ها به درستی برای تولید شیر آماده نمی شود و کانال های کافی شیر برای سیر کردن نوزاد ندارند. کانال ها در هر بارداری تشکیل می شوند و شیردهی رشد کانال ها و بافت ها را تحریک کرده و در نوزاد دوم و سوم مشکل کم بودن شیر کاهش می یابد.
- مشکلات هورمونی:
مشکلاتی مانند سندرم پلی کیستیک تخمدان , دیابت,تیروئید بالا یا پایین, فشار خون بالا یا مشکلات هورمونی باعث تولید کم شیر می شود زیرا تولید شیر به سیگنال های هورمونی فرستاده شده به سینه وابسته است.
- عمل جراحی سینه
تاثیر عمل جراحی بر شیردهی بستگی به مدت زمان عمل، نوع عمل، فاصله بین عمل و زایمان و آسیب وارده بر سینه دارد. برخی خانم ها که عمل بزرگ کردن سینه انجام داده اند شیردهی را بدون مشکل انجام می دهند. سوراخ کردن نوک سینه نوعی عمل جراحی است که به کانال های شیر در نوک سینه آسیب می رساند.
- مصرف قرص های هورمونی ضد بارداری
بیشتر خانم ها همزمان با مصرف قرص های ضدبارداری به نوزاد شیر می دهند و تغییری در تولید شیرشان ایجاد نمی شود اما در بعضی افراد کاهش شیر اتفاق می افتد.
- مشکلات مک زدن یا بافت های تشریحی
ممکن است نوزاد نتواند به درستی مک بزند. ممکن است غشای نازک انتهای دهان زبان را سفت گرفته باشد بنابراین نوزاد نمی تواند به درستی مک بزند.

روش های زیاد کردن شیر مادر
- شیردهی منظم:
یکی از آسانترین و راحترین کارها این است که شما بصور منظم به نوزاد خود شیر بدهید. تقریبا هر 2 تا 3 ساعت یکبار بهتر است. هر چه شما بیشتر سینه خود را پمپاژ کنید شیر بیشتری ترشح میشود
- رژیم غذایی و سبک زندگی:
تا آنجایی که می توانید آب بخورید و از بی آب ماندن بدن جدا بپرهیزید. آب، شیر، آبمیوه نوشیدنی های خوبی در دوران شیردهی هستند اما مواد کافیین دار مانند قهوه را استفاده نکنید.
- خالی کردن سینه ها:
تا جایی که امکان دارد وقتی شروع به دوشیدن شیر می کنید سعی کنید سینه کاملا خالی شود.
- آرامش داشته باشید:
استرس با تولید شیر در بدن ارتباط مستقیم دارد. قبل از شیر دادن سعی کنید خود را آرام کنید. دوش آب گرم، حرف زدن با دوساتان می تواند به شما کمک کند. ماساژ سینه ها نیز می تواند هم به شما آرامش دهد و هم اینکه ذخایر شیر را در سینه ها افزایش دهد

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • misisaghaii
    درباره اندازه شیر مادر، بستگی به سایز پستان دارد؟

    ازمطالبی که روی صفحه اینترنت یاپستهایی که گذاشتین تمام وکمال از شماسپاسگزارم

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.