۲۰۲۵۲۲
۹۳۸
۹۳۸

انواع روش زایمان، معایب و مزایای آن ها

روش ‌های متفاوت زایمان برای انجام یک زایمان موفق توسط پزشکان و با مشورت آن ها به خانم باردار ارائه می‌شود.

وقایع و حوادث نادری را در طول زندگی می توان با انتظار و هیجان تولد یک بچه مقایسه کرد. به زودی شما یک انسان بسیار کوچک که برای مدت طولانی حمل و تغذیه کرده‌اید ، خواهید دید و آن
لحظه تا ابد برای شما باارزش خواهد ماند. ممکن است در مورد آنچه که در مورد زایمان پیش می‌آید ، احساس ترس داشته و در مورد چگونگی واکنش خود نسبت به رنج و زحمت جسمانی زایمان نگران باشید.
روش ‌های متفاوت زایمان برای انجام یک زایمان موفق توسط پزشکان و با مشورت آنها به خانم باردار ارائه می‌شود.

آماده شدن برای زایمان
شما می‌توانید در تمامی جنبه‌های برنامه ریزی برای زایمانتان سهیم باشید. اما وقتی که زایمان واقعی شروع می‌شود ، باید به نظر متخصصان گوش دهید. آنها شما را در انتخاب راههای موجود که بر اساس نیازهای فوری شما و فرزندتان پایه ریزی شده‌اند ، راهنمایی می‌کنند.
اگر مداخلات پزشکی ضروری باشد ، همیشه یک دلیل خوب برای آن وجود دارد.
حدود ۳۲ تا ۳۶ هفتگی در مورد تنظیم برنامه زایمانتان با پزشک یا مامای خود در بیمارستان گفتگو کنید.
به هرحال در طول زایمان ، تیم پزشکی پیش از آن که هرگونه معالجه و کاری را شروع کنند ، در مورد آن حتما با شما مشورت می‌کنند.

انتخاب شما در نوع زایمان
شما می‌توانید از بین انواع زیر یکی را انتخاب کنید :
- زایمان طبیعی
- زایمان فعال یا زایمانی که به طور جدی از نظر پزشکی برنامه ریزی شده
- زایمان سزارین

زایمان طبیعی
در زایمان طبیعی از داروهای بی هوشی استفاده نمی ‌شود و شما به حالتهای زایمان فعال ترغیب می‌شوید و همچنین روش طبیعی و انواع بی هوشیهای مکمل در این روش به کار می‌ ‌رود.
بی هوشی‌های طبیعی فشار زایمان ، اظطراب و تنش را افزایش می‌دهد و ظرفیت تحمل و مقاومت در برابر درد را در شما کاهش می‌دهد ، این روشها یا محرکهایی مثل ماساژ که جنبه تفریحی و سرگرمی دارند، باعث تحریک بدنتان برای آزاد کردن اندروفین ، ماده آرام بخش داخلی می‌شود که به عنوان یک مسکن عمل می‌کند.
این کار به شما کمک می‌کند که از عهده نحمل درد برآیید ، فشار را کم می‌مند وشما قادر می ‌شوید زایمانتان را کنترل کنید.
- حرکت : متحرک بودن ، گردش خون شما را بهتر می‌کند و کمردرد را کاهش می‌دهد. سعی کنید ، در هنگام شروع درد زایمان در حالت‌های مختلف قرار بگیرید ، تا زمانی که در بهترین و مناسبترین حالت قرار بگیرید.
- ماساژ: این کار،بشما آرامش می‌دهد، همچنین گردش خونتان را بهتر می‌کند و نیز به شدت دردهای زایمانتان را کاهش می ‌دهد.
القای زایمان (تزریق آمپول فشار)
وقتی کیسه آب جنین پاره می‌شود ، بطور طبیعی طی ۲۴-۴۸ ساعت زایمانتان شروع خواهد شد. هر چه این زمان طولانی شود ، خطر عبور عفونت به داخل رحم و اثر گذاشتن روی جنین ، بشتر خواهد بود.
برای کاهش این خطر بسیاری از بیمارستانها بلافاصله تزریق آمپول فشار را انجام می‌دهند یا پس از یک الی دو روز انتظار، مراحل القای زایمان را شروع می‌کنند.
برای تزریق آمپول فشار به هیچ گونه بی حسی نیاز ندارید. اما اگر علائمی وجود دارد مبنی بر اینکه زایمانتان به طول می‌انجامد انجام بی حسی نخاعی سبب می‌شود که در طول زایمان راحت باشید.
امروزه شما می‌توانید از بی حسی نخاعی متحرک استفاده کنید. در این نوع بی حسی پاهای شما احساس دارند و می‌توانید براحتی قدم بزنید و مجبور نیستید در تخت بمانید.
استفاده از ماشین تنس ، معطر درمانی و حتی طب سوزنی می‌توانند درد ناشی از تزریق آمپول فشار را تسکین دهند و جو آرامش بخشی را در هنگام شروع درد زایمان ایجاد کنند.
البته قابل به ذکر است که استفاده از روشهای القای زایمان خیلی رایج نیستند.اگر چه این روششها معمولاً موفقیت آمیز هستند ، اما به تعداد زیاد انجام نمی‌شوند ، زیرا این خطر وجود دارد که زایمان شروع نشود.
اگر القای زایمان با شکست مواجه شود، ممکن است به سزارین نیاز پیدا کنید و نیز احتمال دارد روشهای زایمان کمکی مثل فورسپس یا وکیوم، روی شما اعمال شود.
همچنین در صورت بسته بودن کامل گردنه رحم ، سر جنینتان به درستی وارد حفره لگنی نشده و القای زایمان موفقیت آمیز نخواهد بود.
یک زایمان القاشده ، ممکن است دردناک تر و طولانی تر از زایمانی باشد که خود به خود بطور طبیعی شروع می‌شود.
احتمال دارد لازم باشد بی حسی نخاعی (اپیدورال) روی شما انجام شود. یعنی شما آماده می‌شوید تا در صورت لزوم ، تحت عمل سزارین یا حتی زایمان کمکی به وسیله فورسپس ویا وکیوم قرار گیرید.
زایمان در آب
در ابتدا فرو رفتن در آب فقط برای تسکین درد درمرحله اول زایمان انجام می‌گرفت و زایمان واقعی در آب انجام نمی‌شد. اخیراً زایمان واقعی در آب انجام می‌شود ، ولی با وجود این ، امنیت و بی خطر بودن زایمان‌ها در آب تحت بررسی و تحقیق می‌باشد.
فوائد آب
نشستن یا زایمان در آب اغلب به عنوان یک روش تسکین درد در زایمان به کار می‌رود و بسیار لذت بخش است. آب ، بدن را در بر می‌گیرد و نیزروند زایمان را سرعت می‌بخشد.
زایمان در آب شانس پارگی فرجی در طول زایمان را در شما کاهش می‌دهد. زیرا آب ماهیچه‌های شمارا شل می‌کند.
تدارک یک زایمان در آب
بعضی بیمارستانها هم‌ اکنون امکاناتی برای زایمان در آب ، در اختیار دارند. اگر بیمارستان شما این امکانات را ندارد ، می‌توانید یک استخر زایمان کرایه کنید و به بیمارستان ببرید یا در خانه استفاده کنید. در این باره با پزشک خود گفتگو کنید.
همکاری و کمک در طول یک زایمان در آب
همه ماماها در زمینه نظارت و سرپرستی در آب تخصص و تجربه ندارند. اگر شما یک مامای با تجربه می‌خواهید ، پیش از موعد زایمان با بیمارستان هماهنگ کنید تا مطمئن شوید که در هنگام زایمانتان ، یک مامای متخصص در این زمینه به شما کمک خواهد کرد.

زایمان با روش سزارین
سزارین نوعی زایمان است که به وسیله یک عمل جراحی روی شکمتان ، جنین را از داخل رحم بیرون می‌آورند.
وقتی که پزشکان تشخیص می‌دهند یک زایمان طبیعی می‌تواند سلامتی شما و فرزندتان را تهدید کند ویا به نتیجه نمی‌رسد ، باید با سزارین جنین خود را به دنیا بیاورید.
سزارین انتخابی یک برنامه از پیش طراحی و تصمیم گیری شده است که پیش از آنکه زایمان شما شروع گردد ، تصمیم انجام آن گرفته می‌شود.
دلایل زیادی وجود دارد که چرا پزشکان به شما پیشنهاد انجام سزارین را می‌کنند. به عنوان مثال ، اگر شما بیماری‌هایی مثل دیابت، HIV ویا بیماری‌های دیگری دارید که بر اثر ابتلا به آن ‌ها قطعاً باید از سزارین استفاده کنید.
از جمله این بیماری‌ها می‌توان به سفالوپلویک دیس پروپرشن ( (CPD را نام برد زیرا در این حالت جنین خیلی بزرگ و لگن خیلی کوچک است ویا زمانی که جفت کاملاً گردن رحم را پوشانده که معروف به جفت سر راهی می‌باشد.
وقتی که مشکلی به وجود می‌آید وزندگی مادر وجنین را تهدید می‌کند ، سزارین اضطراری انجام می‌شود. این وضعیت می‌تواند پیش از شروع زایمان به وجود آید.مثلاً وقتی شما خونریزی آنت پارتوم دارید، یا بیرون زدگی ناف، در صورتی که فشار خون مادربه طرز خطرناکی بالا باشد ویا اگر پزشکان تشخیص دهند که جنین در حالت ناراحتی و ضعف است.
پزشکان متخصص ، زایمان‌های طبیعی را ترجیح می‌دهند، زیرا اگرچه سزارین بی خطر است ، اما زایمان طبیعی بی خطرتر است و شما می‌توانید به سرعت بهبود یابید.
سزارین فقط زمانی توصیه می‌شود که دلیل پزشکی قانع کننده‌ای وجود داشته باشد.
حدود ۷۵% خانم‌هایی که قبلا سزارین داشته‌اند ، می‌توانند در زایمان بعدی از روش طبیعی استفاده کنند.
پزشکان قبلاً نگران بودند زخم سزارین در زایمان بعدی ممکن است باز شود، اما این خطر کمتر پیش می‌آید.
در زایمان به روش سزارین ، مدت زمان بیشتری لازم است تا سینه‌هایتان شیر تولید کند ، همچنین اگر تحت بی‌هوشی عمومی قرار دارید، چند ساعت طول می‌کشد تا اثر داروها از بدنتان بیرون برود، بنابراین بهتر است قبل از شیر دادن به نوزادتان کمی صبر کنید.
بی هوشی در سزارین
در سزارین قبلاً به طور معمول از بیهوشی عمومی استفاده می‌شد، اما حالا از بی حسی نخاعی ( اپیدورال) ویا اسپاینال استفاده می‌کنند.
در روش بی حسی نخاعی شما به هوش هستید و می‌توانید همه چیز را ببینید و زمانی که نوزادتان از رحم بیرون کشیده شد، می‌توانید او را در آغوش بگیرید.
امروزه سزارین خیلی بیشتر از ۵۰ سال قبل متداول شده و دلیل آن این است که تکنیک‌های این عمل بسیار پیشرفته شده و هم‌ اکنون راه بسیار بی خطری برای زایمان می‌باشد.
در تست‌های خاصی از اروپا حدود ۱۵% از نوزادان با این روش به دنیا می‌آیند و این رقم در مناطقی از آمریکا و آمریکای جنوبی بالاتر می‌باشد.
زایمان در وضعیت بریچ (جنین سر بالا)
حدود ۳۲ تا۳۴ هفتگی بیشتر جنین ها در حالی که سرشان رو به پایین است ، در رحم قرار می‌گیرند، که به این وضعیت قرار گرفتن جنین ، وضعیت سرپایین یا سفالیک می‌گویند.
بریچ یا سربالا وضعیتی است که در آن باسن و پاهای جنین رو به پایین و به طرف رحم قرار دارد و سر جنین بالا واقع شده است.
اگر جنین در این وضعیت قرار گیرد، در طول زایمان مشکلاتی ایجاد می‌شود ، مثلاً اگر سر جنین طی مرحله دوم زایمان گیر کند، مجبور می‌شوید باسزارین جنین را به دنیا بیاورید.
همانطور که بارداری پیش می‌رود ، بیش تر جنین ها می‌چرخند و سرشان رو به پایین قرار می‌گیرد، تنها حدود ۳% از جنین‌ها در همان وضعیت سر بالا باقی می‌مانند.
تحقیقات گسترده اخیر نشان داده ، جنین هایی که در وضعیت بریچ قرار دارند ، با روش سزارین خیلی بهتر و بی خطرتربه دنیا می‌آیند.
زایمان‌های دوقلو یا بیشتر
زایمان دو قلو مانند بارداری آن پرخطر است. بنابراین باید زایمانتان در بیمارستان و توسط یک یا چند پزشک متخصص ، دو پزشک اطفال و احتمالاً دو ماما انجام شود.
اگرچه بسیاری از زایمان‌های دو قلوبدون هیچ مشکلی انجام می‌شوند ، اما احتمال زیادی وجود دارد که این نوع زایمان به روش‌های کمک با فورسپس یا وکیوم نیاز پیدا کند یا این که دوقلوها، با روش سزارین به دنیا بیایند.
سزارین کم خطرترین روش برای زایمان دوقلوها می‌باشد.زیرا ممکن است جنین ها در وضعیت بدی قرار گرفته باشند یا نارس و خیلی کوچک باشند و در نتیجه نتوانند فشار زیادی را که در یک زایمان طبیعی مهبلی به وجود می‌آید، تحمل کنند.
آنها احتمالاً پس از تولد، نیاز به مراقبتهای پزشکی ویژه اطفال خواهند داشت.

منبع: مامی شو

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.