زایمان طبیعی اپیدورال، چه مزایا و معایبی دارد؟
از ابتدای پیدایش بشر مادران به دو روش زایمان طبیعی و سزارین نوزادان خود را به دنیا می آورند.
در این مطلب اطلاعاتی را در مورد زایمان طبیعی اپیدورال ، مزایا و معایب آن در اختیار شما دوستان گرامی قرار خواهیم داد که شما می توانید با مطالعه آن با این روش زایمان بیشتر آشنا شوید.
از ابتدای پیدایش بشر مادران به ذو روش زایمان طبیعی و سزارین نوزادان خود را به دنیا می آورند. در حال حاضر برای اینکه مادر از طریق زایمان طبیعی و بدون درد نوزادش را به دنیا بیاورد روشی به نام زایمان طبیعی اپیدورال ابداع شده است.
زایمان طبیعی اپیدورال چیست؟
هنگام زایمان طبیعی عضلات و ماهیچه های اطراف رحم دچار انقباض می شوند که این امر باعث ایجاد درد می شود ، اغلب مادران به دنبال راهی برای از بین بردن این درد هستند. اپیدورال درد را در نقطه خاصی کاهش می دهد و استفاده از آن در زایمان طبیعی باعث کاهش درد در قسمت پایین تنه بدن مادر می شود ، به طور معمول بین ۱۰ الی ۲۰ دقیقه برای تاثیر اپیدورال زمان لازم است و این بی حسی از طریق تزریق به یک لوله در ستون فقرات مادر انجام می گیرد. زایمان طبیعی اپیدورال پرطرفدار است و میان مادران ارجحیت دارد که البته این زایمان در کنار مزایا دارای معایبی نیز می باشد.
مزایای اپیدورال
اصلی ترین مزیت اپیدورال این است که زایمان بدون درد انجام می شود و مادر مجبور به تحمل درد زایمان نیست هر چند مادر در طول زایمان احتمالا انقباضاتی را حس می کند ولی میزان درد به طور زیادی کاهش پیدا می کند. این روش زایمان به گونه ای می باشد که مادر به طور کامل از روند زایمان با خبر است و همچنین قادر به حرکت می باشد و از بیهوشی عمل سزارین و عوارض آن در امان است. مزیت دیگر استفاده از اپیدورال این است که افرادی که مشکل دیابت و قلبی دارند و روش های دیگر زایمان برای آن ها خطرناک است مجاز به استفاده از این روش می باشند.
معایب اپیدورال
اپیدورال نیز مانند هر روش دیگری در کنار مزایایی که دارد دارای معایبی نیز می باشد که به شرح زیر است :
- تب
- سردرد
- مشکل در تنفس
- کمردرد
- خونریزی مزمن از مکان تزریق اپیدورال
- افت فشار خون که می تواند باعث کاهش ضربان قلب نوزاد شود.
قابل ذکر است اگر چه این عوارض وجود دارند اما خیلی کم مشاهده شده اند. عیب دیگری که روش اپیدورال دارد این است که مادران در طول آن قادر به حس کردن همه جزئیات زایمان نیستند که همین امر احتمال دارد باعث ایجاد مشکل شود مثلا ریسک پارگی در این زایمان طبیعی بیشتر گردد.
محدودیت افراد در استفاده از روش اپیدورال
اشخاصی هستند که انجام روش اپیدورال برای آن ها توصیه نمی شود مثل :
- افرادی که دیسک کمر اثبات شده با ام آر آی و یا کمر درد شناخته شده دارند.
- افرادی که بیماری ام اس دارند.
- افرادی که در محل تزریق اپیدورال جوش چرکی شدید دارند.
- افرادی که تعداد پلاکت های خون شان پایین است و مشکل انعقاد خون دارند.
- افرادی که در محل تزریق اپیدورال دارای عفونت هستند.
تزریق اپیدورال برای افرادی که در بالا ذکر شد خطرناک می باشد چرا که احتمال دارد باعث ایجاد هماتوم و خونریزی مایع مغزی نخاعی شود. افرادی که درجه تب آن ها بالای ۳۸ و یا ۳۸/۵ باشد نیز به دلیل امکان عفونت در بدنشان ، استفاده از روش اپیدورال برای آن ها توصیه نمی شود. علاوه بر مواردی که ذکر شد قبل از انجام این نوع زایمان باید به این نکته توجه شود که فرد مورد نظر قادر به زایمان طبیعی می باشد یا نه ، زیرا فردی که شرایط زایمان طبیعی را ندارد استفاده از اپیدورال نیز برای او جایز نیست. به طور مثال افرادی که لگن آن ها کوچک است و یا جنین شان بسیار بزرگ می باشد و یا در لگن شان شکستگی دارند انجام زایمان طبیعی برای آن ها خطرناک است و همچنین مجاز نیستند که از اپیدورال استفاده نمایند.
اقدامات قبل از اپیدورال
قبل از انجام این روش از زایمان مانند هر روش پزشکی دیگر لازم است که مادر قبل از آخرین ماه بارداری خود توسط یک متخصص بیهوشی معاینه شود تا ستون فقرات وی بررسی گردد و از ایجاد مشکل در حین زایمان جلوگیری شود که مادر بتواند بدون دغدغه و با سلامت کامل نوزاد خود را به دنیا بیاورد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼