۲۰۹۳۹۳
۲۹۷۵
۲۹۷۵

افزایش شیر مادر، روش ­های مبتنی بر تجربه

در مورد بسیاری از زنان، میزان شیر آن­ها کاملا خوب و کافی است. با این حال، اگر نیاز به افزایش تولید شیر خود دارید، راه هایی برای نیل به این هدف وجود دارد.

آیا می­توانید تولید شیر مادر را افزایش دهید؟ اگر نگران هستید که شیر کافی برای نوزاد خود نداید، بدانید که شما تنها نیستید. داده­ هایی از مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری­ ها نشان می­دهد که حدود ۷۵ درصد از مادران با نوزاد تازه متولد شده، شروع به تغذیه­ی نوزاد خود با شیر مادر می­کنند، اما بسیاری از آنها پس از چند هفته یا چند ماه دیگر این کار را متوقف می­کنند.
یکی از رایج­ترین دلایل این امر نگرانی در مورد شیر ناکافی است.
در مورد بسیاری از زنان، میزان شیر آن­ها کاملا خوب و کافی است. با این حال، اگر نیاز به افزایش تولید شیر مادر خود دارید، راه­هایی برای نیل به این هدف وجود دارد.
برای یادگیری نحوه افزایش شیر مادر با استفاده از روش­های مبتنی بر شواهد و تجربه­های استفاده شده در طول قرن­ها توسط مادران، به خواندن مطالب این مقاله ادامه دهید.
موارد زیر روش­هایی است که می­توانید برای افزایش شیر مادر انجام دهید. مدت زمانی که طول می­کشد تا میزان شیر افزایش یابد، بستگی به میزان کم بودن شیر شما و میزان تولید شیر مادر دارد. اکثر این روش­ها، اگر به کار گرفته شوند، پس از چند روز کار می­کنند.

اغلب اوقات شیردهی را انجام دهید
به نوزاد خود اغلب شیر دهید و اجازه دهید کودک تصمیم بگیرد که چه زمانی خوردن شیر را متوقف کند.
هنگامی که کودک شما پستانتان را می­خورد، هورمون­هایی در سینه­های شما آزاد می­شود که برای تولید شیر ضروری هستند. این روش رفلکس "رها کردن" است. رفلکس رها کردن زمانی اتفاق می­افتد که عضلات در سینه­های شما منقبض شده و شیر را به سمت مجاری حرکت می­دهند،. که این امر کمی بعد از اینکه نوزاد شروع به شیر خوردن کرد، اتفاق می­افتد. هرچقدر بیشتر شیردهی ­کنید، بدن شیر بیشتری می­سازد.
شیردهی نوزاد به دفعات ۸ تا ۱۲ بار در روز می­تواند باعث ایجاد و حفظ تولید شیر شود. اما این به این معنا نیست که تغذیه­ی بیشتر یا کمتر نشان­دهنده­ی مشکل است.

بین دفعات شیردهی، با دستگاه شیردوش را بگیرید
استفاده از شیردوش نیز بین تغذیه می­تواند به افزایش تولید شیر کمک کند. سینه­های خود را قبل از استفاده از شیردوش گرم کنید، تا بتوانید راحت­تر این کار را انجام دهید.
استفاده از شیردوش را تحت شرایط زیر انجام دهید:
- بعد از شیردهی، شیر شما بر روی لباستان می­ریزد.
- کودک شما هنگام شیردهی چیزی نخورده است.
کودک یک شیشه شیر خشک یا شیر مادر دریافت کرده است.

شیردهی را از هر دو سینه انجام دهید
در هر تغذیه کودک خود را از هر دو سینه شیر دهید. تا زمان کم شدن و یا قطع شدن شیردهی اجازه دهید که نوزاد شما از همان پستان اول تغذیه کند، سپس شیردهی را از پستان دوم انجام دهید. تحریک شدن هر دو سینه از طریق تغذیه کردن کودک می­تواند به افزایش تولید شیر مادر کمک کند. پمپ کردن شیر به طور همزمان از هر دو سینه به عنوان روشی برای افزایش تولید شیر و همچنین افزایش چربی بیشتر در شیر یافت شده است.

بیسکوئیت های شیردهی
می توانید بیسکوئیت­های شیردهی را از فروشگاه­ها و یا به صورت آنلاین در آمازون پیدا کنید یا می توانید خودتان آن را درست کنید. در حالی که هیچ تحقیق در مورد بیسکوئیت­های شیردهی به طور خاص و دقیق وجود ندارد، برخی از مواد تشکیل­دهنده­ی آن با افزایش شیر مادر مرتبط است. این غذاها و گیاهان حاوی galactagogues هستند، که ممکن است منبع خوبی برای افزایش شیر مادر است. با این وجود، تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است. برخی از این موارد عبارتند از:
- جو دو سر
- جوانه گندم
- مخمر ابجو
- غذای حاوی بذر کتان

دستورالعمل آسان شیرینی ­پزی برای افزایش شیردهی
مواد لازم
- ۲ فنجان آرد سفید
- ۲ فنجان جو دو سر
- ۱ قاشق غذاخوری جوانه گندم
- ۱/۴ فنجان مخمر ابجو
- ۲ قاشق غذاخوری بذر کتان
- ۱ فنجان کره، آب شده
- ۳ عدد زرده­ی تخم­مرغ
- ۱/۲ فنجان شکر سفید
- ۱/۲ فنجان شکر قهوه ای
- ۱/۴ فنجان آب
- ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری عصاره وانیل خالص
- ۱ قاشق چایخوری جوش شیرین
- ۱/۲ قاشق چایخوری نمک
طرز تهیه
فر را از قبل در دمای ۳۵۰ درجه­ی فارنهایت (۱۷۵ درجه سانتیگراد) گرم کنید.
بذر کتان را با آب در کاسه­ی کوچک مخلوط کنید و اجازه دهید حداقل ۵ دقیقه خیس بخورد.
کره و شکر سفید و قهوه­ای را در یک کاسه­ی بزرگ­تر مخلوط کنید. زرده­ی تخم­مرغ و عصاره­ی وانیل را اضافه کنید. هم زدن را به مدت ۳۰ ثانیه یا تا زمانی که مواد کاملا باهم ترکیب شوند، ادامه دهید. مخلوط بذر کتان و آب را باهم­زن مخلوط کنید.
در ظرفی دیگر، آرد، جوش شیرین، مخمر آبجو، جوانه­ی گندم و نمک را مخلوط کنید. مخلوط را به مخلوط کره اضافه کنید و فقط تا زمانی که همه مواد با هم ترکیب شوند، هم بزنید. جو دو سر را نیز به مواد اضافه کنید.
خمیر را به شکل توپ­های ۲ اینچی درآورید و با فاصله­ی ۲ اینچ از یکدیگر روی صفحه­ی پخت شیرینی قرار دهید.
به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه یا تا زمانی که لبه­ها شیرینی شروع به طلایی شدن کنند، در فر بپزید. اجازه دهید کوکی­ها ۱ دقیقه در صفحه­ی پخت بمانند. سپس آنها را روی یک توری سیمی بگذارید تا خنک شوند. همچنین می­توانید میوه­های خشک، چیپس­های شکلاتی یا آجیل را به انواع مختلفی از بیسکوئیت­ها اضافه کنید.

سایر غذاها، گیاهان و مکمل ها
طبق گزارش بنیاد تغذیه شیر مادر در کانادا، غذاها و گیاهان دیگر وجود دارد که ممکن است شیر مادر را افزایش دهند. ثابت شده است که بعضی از آنها مانند تخم شنبلیله، پس از هفت روز تأثیرگذار خواهند شد. این غذاها و گیاهان عبارتند از:
- سیر
- زنجبیل
- تخم شنبلیله
- رازیانه
- مخمر ابجو
- خار خسک
- یونجه
همیشه قبل از مصرف مکمل جدید، به ویژه هنگام شیر دادن، با پزشک خود مشورت کنید. حتی داروهای طبیعی می­توانند عوارض جانبی داشته باشند.

علل احتمالی برای کم بود شیر مادر
عوامل متعددی وجود دارند که می­توانند با رفلکس خارج شدن شیر مواجه شده و باعث کم شدن شیر مادر شوند از جمله:
عوامل احساسی
اضطراب، استرس و حتی خجالت می­تواند با رفلکس تولید شیر همراه باشد و موجب تولید شیر کمتر شود. ایجاد یک محیط صمیمی و آرامش­بخش برای تغذیه با شیر مادر و ایجاد تجارب لذت­بخش و بدون استرس می­تواند به افزایش تولید شیر مادر کمک کند. یکی از این ۱۰ راه برای کاهش استرس را امتحان کنید.
شرایط پزشکی
برخی از شرایط پزشکی ممکن است با تولید شیر در ارتباط باشند. این شرایط عبارتند از:
- فشار خون بالا ناشی شده از دوران بارداری
- دیابت
- سندرم تخمدان پلی­کیستیک (PCOS)
- استفاده از بعضی از داروها
- داروهای حاوی pseudoefhedrine، مانند داروهای سینوسی و آلرژی، و برخی از انواع داروهای کنترل تولید هورمونی ممکن است شیر مادر را کاهش دهند.
- سیگار کشیدن و نوشیدن الکل
- سیگار کشیدن و مصرف مقادیر متوسط تا شدید الکل می­تواند تولید شیر مادر را کاهش دهد.
- سابقه ­ی جراحی سینه
نداشتن بافت غضروفی کافی به علت جراحی سینه، مانند کوچک کردن سینه، حذف کیست یا ماستکتومی، می­تواند با شیردهی ارتباط داشته باشد. جراحی پستان و سوراخ کردن نوک پستان می­تواند به عصب­هایی که به تولید شیر مادر مرتبط است، آسیب برساند.

آیا شیر شما کم است؟
ممکن است نگران باشید که شیرتان کم است، اما نادر است که تولید شیر مادر کمتر از نیاز فرزندش باشد. طبق آمار کلینیک Mayo، اکثر زنان به میزان یک سوم بیشتر از نیاز نوزادان خود، شیر دارند.
دلایل متعددی وجود دارد که ممکن است کودک شما حین شیر خوردن گریه کند، سرحال باشد، یا ناراحت شود، اما بعید به نظر می­رسد که این امر ناشی از کم بودن شیر مادر باشد.
دندان درآوردن، شکم درد و حتی خستگی می­تواند منجر به نق زدن بچه شود. نوزادان نیز با بزرگتر شدن به راحتی پریشان می­شوند. این امر می­تواند در تغذیه کودک دخالت کند و باعث شود وقتی سعی در شیردهی دارید، کودک گریه کند.
نیازهای هر کودک متفاوت است. اکثر نوزادان تازه متولد شده نیازمند ۸ تا ۱۲ بار تغذیه در ۲۴ ساعت هستند و بعضی­ها حتی به دفعات بیشتری نیاز دارند. هرچه نوزاد شما بزرگ­تر می­شود، به طور موثرتری تغذیه می­کند. این بدان معنی است که اگرچه تغذیه بسیار کوتاه است، ممکن است.
آنها در زمان کمتری شیر مورد نیاز خود را بگیرند. برخی نوزادان دوست دارند که به مدت طولانی در وضعیت شیر خوردن باقی بمانند و اغلب تا زمانی که جریان شیر تقریبا متوقف شده باشد، در همان وضعیت می­مانند. هر دو روش درهر صورت خوب است. در مورد کودک خود وسواس بخ خرج ندهید و تا زمانی که او متوقف کند، شیردهی را ادامه دهید.
تا زمانی که نوزاد شما به اندازه­ی مورد انتظار وزن می­گیرد و نیاز به تعویض پوشک به طور منظم دارد، احتمالا به اندازه کافی شیر تولید می­کنید.

هنگامی که کودک شما شیر کافی دریافت می کند، آنها
طبق انتظار و نمودار رشد وزنشان افزایش می­یابد، که حدود ۵/۵ تا ۵/۸ اونس در هر هفته تا ۴ ماهگی است
تا ۴ روزگی هر سه تا چهار ساعت یک بار دفع مدفوع داشته باشید
دو پوشک خیس در طول ۲۴ ساعت تا روز دوم تولد و هر روز شش پوشک خیس و یا بیشتر پس از پنج روزگی
معاینه­ی منظم کودک شما توسط متخصص اطفال کمک می­کند تا تعیین کنید که آیا ممکن است میزان شیرتان کم باشد یا اینکه کودک شما دچار فقر آهن باشد. ردیابی تغذیه و تعویض پوشک نیز می­تواند به پزشک شما کمک کند تا مشخص شود که آیا میزان شیر شما کم است یا خیر.
اگر میزان شیر شما کم باشد، شیردهی با شیر خشک ممکن است یک گزینه باشد. قبل از تغذیه با شیر خشک به منظور جلوگیری از شیر گرفتن زودهنگام نوزاد، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
متخصص تغذیه می­تواند یک برنامه غذایی حاوی مکمل­ها برای شما ایجاد کند تا بتوانید میزان تولید شیر خود را افزایش دهید و سپس به تدریج مکمل­ها را کاهش دهید.

منبع: ماما طب

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.