۲۲۷۱۴۰
۱۵۸۱
۱۵۸۱

رژیم دوران شیردهی، رژیم ضد ریفلاکس

ریفلاکس عارضه ای است که می تواند هم نوزاد و هم والدین او را در ماه های اولیه تولد آزار دهد.

ریفلاکس عارضه ای است که می تواند هم نوزاد و هم والدین او را در ماه های اولیه تولد آزار دهد. شاید بدانید که مواد غذایی که مادر در دوران شیردهی می خورد می تواند وضعیت ریفلاکس نوزاد را بهتر و یا بدتر کند.

رژیم غذایی ضد ریفلاکس برای مادران شیرده
شیردهی بهترین و سالم‌ترین روش تغذیه نوزاد است و فواید بی‌شماری برای مادر و فرزندش دارد اما زمانی که نوزاد مبتلا به ریفلاکس است مادر نمی‌تواند هر نوع ماده غذایی را مصرف کند و گاه تغذیه اش مایه نگرانی می‌شود.
تمام نوزادان چه آنهایی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند و چه آنهایی که شیرخشک مصرف می‌کنند نفخ و گاز شکمی را دارند. نفخ شکمی همیشه برای نوزاد مشکل ساز نیست مگر اینکه تبدیل به مسئله ای همیشگی و دائمی شود. در این شرایط مادر باید با تغییر رژیم غذایی مشکل را رفع کند.
خوردن سبزیجات چلیپایی یا صلیبی مانند کلم بروکلی، گل کلم و کلم زمینه ساز ایجاد گاز در بسیاری از نوزادان شیرخوار است. اگرچه میزان گاز ناشی از خوردن این سبزیجات برای نوزاد مضر نیست، اما می‌‌تواند باعث ناراحتی خفیف در دستگاه گوارش شود. بهتر است این دست سبزیجات را با کرفس و هویج جایگزین کنید. شواهد کمی وجود دارد که نشان می‌دهد سبزیجات صلیبی می‌توانند باعث مشکلات گوارشی در نوزاد شیرخوار شوند با این وجود برای حصول اطمینان بهتر است مادر برای حداقل یک هفته این دست مواد غذایی را از برنامه خود حذف کند و تاثیرش را روی نوزادش ببیند.

غذاهای ادویه دار
گرچه خوردن غذاهای پر ادویه برای نوزاد مشکلی ایجاد نمی‌کند و مصرف آن از سوی زنان شیرده کاملا بی‌خطر است اما بررسی‌ها نشان داده می‌تواند زمینه ساز بروز نفخ، ریفلاکس و ناآرامی در نوزاد شود. توصیه می‌شود مادران شیرده از مصرف برخی ادویه‌ها نظیر فلفل قرمز خودداری کنند.

لبنیات
لبنیاتی مانند شیر، ماست، پنیر و حتی بستنی می‌تواند زمینه ساز بروز گاز در نوزاد باشد. البته این موضوع در تمامی نوزادان رخ نمی‌دهد و تنها در شیرخوارانی که به لاکتوز یا همان کربوهیدرات موجود در شیر گاو حساسیت دارند بروز می‌کند.

درمان ها
موثرترین روش، انتظار است تا دستگاه گوارش نوزاد به مواد غذایی مصرفی مادر عادت کند. از نظر دارویی مصرف قطره دایمتیکون می‌تواند حباب های گاز را از بین برده و مانع نفخ شود.

اهمیت رژیم غذایی ضد ریفلاکس برای مادران شیرده
ریفلاکس یک بیماری موقتی در نوزادان است که دلایل گوناگونی دارد اما شایع ترین دلیل آن نوع تغذیه مادر در دوران شیردهی است. اینکه مادر یک رژیم غذایی متعادل را دنبال کند اهمیت بالایی دارد. برای آنکه بدن تمامی مواد مغذی را دریافت کند مادر شیرده باید حدود ۵۰۰ کالری در طول روز بیش از قبل مصرف کند. توصیه می‌شود مادر شیرده غذاهای متنوعی مصرف کند مگر اینکه شیرخوارش به رفلاکس مبتلا باشد. برخی مواد غذایی مانند الکل و کافئین یا مواد محرک می‌توانند نفخ و رفلاکس را افزایش دهند پس مادر باید آنها را از برنامه حذف کرده و حداقل ۲ لیتر آب بنوشد.

رژیم غذایی ضد ریفلاکس برای مادران شیرده چه تاثیری دارد؟
ایجاد تغییرات جزئی در رژیم می‌تواند سبب از بین رفتن یا کاهش علایم رفلاکس در نوزاد شده و از سوی دیگر سبب تغییر طعم شیر و بی میلی یا علاقه بیشتر نوزاد به آن شود. خیلی در مورد ادویه‌ها و لبنیات حساس نباشید مگر آنکه نوزاد دچار نفخ یا ریفلاکس شدید باشد. عوامل بی‌شماری در بروز ریفلاکس دخیل اند که یکی از آنها آلرژی‌های غذایی است. عدم تحمل لاکتوز اصلی ترین موضوعی است که سبب ریفلاکس و استفراغ پرتابی می‌شود.

علائم ریفلاکس نوزاد
نوزاد مبتلا به ریفلاکس علایم خاصی دارد. غیر از برگرداندن شیر که مسئله ای طبیعی است، سرفه می‌کند و تحریک پذیر است و احتمال دارد در مدفوعش خون دیده شود. این احتمال وجود دارد که ریفلاکس روی وزن نوزاد تاثیر منفی گذاشته و سبب توقف رشد او شود. خس خس سینه و ذات الریه نیز از دیگر علایم ریفلاکس درمان نشده است.

علت بروز ریفلاکس
ریفلاکس علل گوناگونی دارد. قائم تغذیه کردن شیرخوار و نخواباندن او بلافاصله بعد از شیردهی می‌تواند علایم رفلاکس را کاهش دهد. مادر همچنین باید مراقب نوع مواد غذایی و داروهای مصرفی‌اش باشد و تاثیر آنها را بر فرزند خود مشاهده کند.

رژیم غذایی ضد ریفلاکس برای مادران شیرده
زمانی که می‌خواهید برای درمان ریفلاکس رژیم غذایی خود را تغییر دهید ازیک دفترچه کمک بگیرید. ابتدا مواد لبنی را برای ۷ روز از برنامه خود حذف کنید. اگر بعد از یک هفته ریفلاکس بهبود یافت یعنی نوزاد به لاکتوز یا پروتئین شیر گاو حساسیت نشان داده است. البته این بدان معنی نیست که نوزاد در تمام طول عمر دچار عدم تحمل به لاکتوز است و در نوجوانی می‌تواند مجدد آزمایش بدهد.
در صورتی که ریفلاکس با حذف لبنیات بهبود نیافت برای دو هفته گوشت بره و بوقلمون همراه با سیب زمینی و نمک، برنج و کدو سبز و گلابی رسیده مصرف کنید و ببینید با این رژیم آیا ریفلاکس بهتر می‌شود یا خیر!

آیا غذاهای ادویه دار ریفلاکس نوزاد را بدتر می کند؟
بله. گرچه خوردن غذاهای پر ادویه برای نوزاد مشکلی ایجاد نمی‌کند و مصرف آن از سوی زنان شیرده کاملا بی‌خطر است اما بررسی‌ها نشان داده می‌تواند زمینه ساز بروز نفخ، ریفلاکس و ناآرمی در نوزاد شود. توصیه می‌شود مادران شیرده از مصرف برخی ادویه‌ها نظیر فلفل قرمز خودداری کنند.

مادران شیرده می توانند لبنیات بخورند؟
لبنیاتی مانند شیر، ماست، پنیر و حتی بستنی می‌تواند زمینه ساز بروز گاز در نوزاد باشد. البته این موضوع در تمامی نوزادان رخ نمی‌دهد و تنها در شیرخوارانی که به لاکتوز یا همان کربوهیدرات موجود در شیر گاو حساسیت دارند بروز می‌کند.

مادری که نوزاد ریفلاکسی دارد کدام مواد غذایی را باید حذف ند؟
در صورتی که ریفلاکس با حذف لبنیات بهبود نیافت برای دو هفته گوشت بره و بوقلمون همراه با سیب زمینی و نمک، برنج و کدو سبز و گلابی رسیده مصرف کنید و ببینید با این رژیم آیا ریفلاکس بهتر می‌شود یا خیر

علائم ریفلاکس شدید در نوزاد چیست؟
نوزاد مبتلا به ریفلاکس علایم خاصی دارد. غیر از برگرداندن شیر که مسئله ای طبیعی است، سرفه می‌کند و تحریک پذیر است و احتمال دارد در مدفوعش خون دیده شود. این احتمال وجود دارد که ریفلاکس روی وزن نوزاد تاثیر منفی گذاشته و سبب توقف رشد او شود. خس خس سینه و ذات الریه نیز از دیگر علایم ریفلاکس درمان نشده است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.