۲۴۹۲۶۰

سزارین‌ بدون توصیه پزشک برای مادر و کودک خطرناک است

سزارین‌ بدون توصیه پزشک برای مادر و کودک خطرناک است

دکتر صابر جباری درباره وضعیت زایمان سزارین در کشور و اقدامات انجام شده جهت ترویج زایمان طبیعی، اظهار کرد: آمار و ارقام در ارتباط با میزان زایمان سزارین در کشور مناسب نیست؛ به نحوی که داده‌های موجود بیان می‌کند میزان سزارین در کشور حدود ۵۵ درصد است. سزارین‌هایی که بدون توصیه پزشکی انجام می‌شود، نه تنها مخاطراتی برای سلامت زنان به همراه دارد بلکه برای نوزادان و نسل آینده نیز می‌تواند مخاطراتی ایجاد کند. میزان تولد نوزادان نارس حدود ۱۰ درصد از موالید کشور است که این حدود ۱۰۰هزار نوزاد می‌شود. 

وی با بیان اینکه «آیین‌نامه ترویج زایمان طبیعی» در سال گذشته ابلاغ شده، افزود: علاوه بر آیین‌نامه ترویج زایمان طبیعی، برنامه‌های متعددی را در دستور کار قرار داده‌ایم و بخشی از برنامه‌ها هم در دست تدوین است. برنامه‌های که در دستور کار قرار داده‌ایم شامل ۲ بخش «فرهنگ‌سازی عمومی» و «برنامه‌های حمایتی از متخصصان زنان و زایمان و استانداردسازی خدمات مرتبط» می‌شود. 

images(13)

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره برنامه‌های در راستای فرهنگ‌سازی عمومی گفت: هدف از فرهنگ‌سازی عمومی این است که زنان نسبت به زایمان طبیعی ترس و واهمه نداشته باشند و برای انجام سزارین اصرار بی‌جا نکنند. 

جباری درباره برنامه‌های حمایتی از متخصصان زنان و زایمان و استانداردسازی خدمات مرتبط اظهار کرد: به طور قطع، برنامه‌های حمایتی از متخصصان زنان و زایمان و استانداردسازی خدمات مرتبط می‌تواند به کاهش میزان سزارین در کشور کمک کند. وزارت بهداشت، توسعه و ترویج «زایمان بی‌درد و کم‌درد» را در مواردی که ترس از زایمان طبیعی وجود دارد در دستور کار قرار داده است. 

وی با بیان اینکه تجربه ناخوشایند از زایمان طبیعی در افزایش سزارین نقش دارد، توضیح داد: تجربه‌های ناخوشایند زنان از زایمان طبیعی در زایمان‌های گذشته نیز در افزایش سزارین نقش دارد. با توجه به اینکه تجارب ناخوشایند در مواجهه با زایمان طبیعی می‌تواند سبب افزایش سزارین شود، موضوع به‌سازی و خوشایندسازی بلوک زایمان را در دستور کار قرار داده‌ایم. 

 رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه رضایت‌سنجی پس از زایمان را در دستور کار قرار داده‌ایم، گفت: رضایت‌سنجی از زنان پس از زایمان در بلوک‌های زایمان به تازگی آغاز شده و در سامانه‌ها ثبت شده است. بازخوردهایی که از زنان دریافت می‌کنیم در ارتباط با تصمیم‌گیری‌ها بسیار موثر است. این پرسش که «آیا از عامل زایمان خود راضی بودید؟» مطرح می‌شود و پس از کسب اطلاع از راضی بودن یا نبودن افراد، چرایی موضوع مورد بررسی قرار می‌گیرد. 

بهبودی-پس-از-عمل-جراحی-سزارین

جباری گفت: همچنین این پرسش «آیا بیمارستانی که در آن حضور دارید را برای زایمان‌های بعدی خود یا اطرافیان‌تان توصیه می‌کنید؟» در رضایت‌سنجی از زنان مطرح می‌شود. به طور کلی، ۲ پرسش در رضایت‌سنجی از زنان حاضر در بلوک‌های زایمان پس از هر زایمان مطرح می‌شود. از مادران درخواست می‌کنیم که به پرسش‌ها پاسخ دهند تا از میزان رضایت آنها از بلوک‌های زایمان مطلع شویم.

منبع: ایسنا

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند