۴۶۸۶۰
۹۱۷۶
۹۱۷۶

ایا زایمان طبیعی باعث افتادگی رحم میشود؟

در سال‌های اخیر مادران بیشتر ترجیح می‌دهند از روش سزارین برای زایمان استفاده کنند. البته بارداری و زایمان از هر نوعش می‌تواند باعث بروز مشکلات و اختلالاتی در سیستم ادرار و مدفوع شود.

جام جم آنلاین:

در سال های اخیر مادران بیشتر ترجیح می دهند از روش سزارین برای زایمان استفاده کنند. این مساله تا حدی پیش رفته که آمار سزارین در ایران ۴ برابر استاندارد جهانی است و کارشناسان درباره روند رو به رشد آن هشدار می دهند.
از سوی دیگر مادران نیز به دلیل نداشتن آگاهی کافی نسبت به زایمان طبیعی و سزارین به اشتباه رو به سزارین می آورند.
بارداری و زایمان قسمت مهمی از زندگی خانم هاست و تاثیر قابل ملاحظه ای بر زندگی آنها دارد.
بنابراین تصمیم گیری در مورد آن هم مهم و قابل توجه است. پس این سوال که چه روشی برای زایمان بهتر است، همیشه برای آنان مطرح خواهد بود. اما باید با اطلاعات صحیح و با توجه به نظر پزشک معالج نسبت به انتخاب روش مناسب اقدام کرد.
دکتر ثریا عالمی، متخصص و جراح زنان و زایمان در مورد انتخاب روش مناسب زایمان به «جام جم» می گوید: خانم ها اطلاعات متفاوت و متنوعی درباره این مطلب دریافت می کنند. اما آنها ممکن است به اشتباه از عوارض زایمان طبیعی نکاتی بشنوند و به سزارین روی آورند.
وی می افزاید: از طرف دیگر درد زایمان باعث می شود مادران تمایل زیادی به سزارین داشته باشند.
در ضمن برخی از پزشکان نیز به منظور درآمد بیشتر، مادران را به سمت سزارین سوق می دهند.
بنابراین برخی موارد هم از جانب پزشک و هم بیمار تمایل به سزارین وجود دارد. در حالی که باید اطلاعات دقیق و مشخص در مورد عوارض و مشکلات زایمان طبیعی برای مادر و نوزاد داشته باشیم تا بتوانیم به سمت سزارین برویم.

تبعات زایمان برای مادر
دکتر عالمی درباره مشکلاتی که ممکن است در اثر زایمان برای مادر پیش بیاید، می گوید: کلا بارداری باعث بروز مشکلات و اختلالاتی در سیستم ادرار و مدفوع می شود. مشکلاتی مانند افتادگی مثانه و به دنبال آن تکرر و مشکلات ادراری و از طرفی دیگر مشکلات مدفوع.
البته این مشکلات همیشه در زایمان طبیعی به وجود نمی آید، اگرچه به دنبال زایمان طبیعی این عوارض بیشتر است.
این پزشک متخصص زنان تاکید می کند: افتادگی مثانه به معنی تغییراتی است که در بافت ناحیه مثانه ایجاد شده و مادر را در سال های آینده دچار مشکلات ادراری به شکل بی اختیاری ادرار می کند ـ در مواقعی خاص که به خودش فشار می آورد مانند سرفه کردن ـ البته این حالت ممکن است در کسانی که حتی زایمان نکرده اند نیز پیش بیاید، ولی در میان کسانی که تعداد حاملگی های بیشتری داشته باشند (۴ و ۵ دفعه زایمان) شایع تر است، بخصوص اگر زایمان ها به صورت طبیعی باشد.به گفته دکتر عالمی، عفونت و خونریزی از دیگر مشکلات زایمان طبیعی است.
پارگی محل زایمان یا پارگی مسیر دفع مدفوع نیز از دیگر عوارضی است که ممکن است به علت زایمان طبیعی روی دهد. ولی این مشکلات بندرت پیش خواهند آمد و بسیار نادر هستند.
در حقیقت می توان گفت چند ماه پس از زایمان طبیعی مشکل خاصی برای سلامت مادر پیش نمی آید.

پیامدهای سزارین
دکتر عالمی درباره مشکلات سزارین می گوید: خونریزی های به دنبال سزارین و عفونت های محل عمل و رحم تقریبا ۲ برابر بیشتر از زایمان طبیعی است و برخلاف تصور عموم افراد، سلامت مادر در سزارین بیشتر در معرض خطر قرار می گیرد.
به گفته وی، مساله بیهوشی نیز می تواند مشکلاتی را برای مادر به وجود آورد. سزارین در هر صورت یک عمل جراحی است و به دنبال آن مشکلاتی ناشی از جراحی نیز برای مادر پیش خواهد آمد که ممکن است سلامت مادر را تهدید کند.
ضمن این که پس از سزارین ممکن است چسبندگی هایی داخل شکم مادر به وجود آید. بخصوص زمانی که بیمار چند نوبت سزارین شده باشد، احتمال این مشکل بیشتر شده و باعث دردهای زیاد زیر شکم و داخل شکم مادر می شود و درمان قطعی هم برای آن وجود ندارد.
دکتر عالمی می افزاید: از دیگر عوارض سزارین می توان به مشکلات ادراری مانند سوزش ادرار، عفونت های ادراری و درد ناحیه مثانه پس از سزارین اشاره کرد.

شادابی پس از زایمان طبیعی
مهم تر از این موارد سرحالی و شادابی مادر پس از زایمان طبیعی است. مادری که زایمان طبیعی می کند، همان روز پس از زایمان به راحتی می تواند کارهای مربوط به خود و بچه را انجام دهد، ولی کسی که سزارین می کند چند روز باید کاملا استراحت کند. دردهای پس از سزارین نیز خیلی زیاد است به طوری که مادر نیاز به مسکن پیدا می کند.
در حالی که به صورت معمولی و طبیعی مادر ۷ تا ۸ ساعت قبل از زایمان طبیعی درد خواهد داشت، اما در مورد سزارین این دردها چند روز ادامه پیدا می کند.
این متخصص زنان و زایمان ادامه می دهد: مادر می تواند پس از فقط یکبار سزارین، زایمان طبیعی داشته باشد. اما مادران اغلب این نکته را نادیده می گیرند.
در چنین شرایطی ممکن است خانمی ۲ یا ۳ بار تحت جراحی قرار گیرد و همین مساله باعث می شود احتمال چسبندگی ها و دردهای ناشی از آن هم بیشتر شود. این چسبندگی ها هم خود می توانند مشکلاتی از جمله مشکلات گوارشی را برای بیمار به وجود آورند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.