بستن شكم پس از زایمان، شكم را جمع میكند؟(۱)
غالبا تصور میشود كه با بستن شكم آن هم به طور محكم، شكم زائو به اصطلاح جمع یا سفت میشود، به همین دلیل مادر به محض مرخصی از بیمارستان شال محكمی به كمر می بندد؛ در حالی كه ...
رژیم غذایی خانمی كه وضع حمل كرده است، نقش تعیینكنندهای را در سلامت او و نوزاد بازی میكند. بارداری با تغییرات جسمی و روانی زیادی همراه است؛ از شكل ظاهری بدن گرفته تا عملكرد ارگانهای داخلی همه دستخوش تغییرات شگفتانگیزی میشوند و زمینه را برای تولد تازهواردی به این دنیا فراهم میكنند.
بعد از اتمام عمل زایمان مدتی طول میكشد تا بدن از هر نظر به حالت اولیه خود بازگردد بنابراین مادر نباید توقع داشته باشد ظرف یكی، دو هفته همه چیز درست شود.
بعد از اتمام عمل زایمان مدتی طول میكشد تا بدن از هر نظر به حالت اولیه خود بازگردد بنابراین مادر نباید توقع داشته باشد ظرف یكی، دو هفته همه چیز درست شود.
معمولا شش تا هشت هفته بعد از تولد نوزاد، بدن مادر سازوكار عادی خودش را بازمییابد اما این موضوع بستگی به این دارد كه در هفتههای اول بعد از زایمان چطور از خود مراقبت كرده باشد.
دكتر كتایون برجیس، جراح زنان و نازایی به شما میآموزد چطور در این روزها از خودتان مراقبت كنید.
بعد از زایمان چه بخوریم؟
رژیم غذایی خانمی كه وضع حمل كرده است، نقش تعیینكنندهای را در سلامت او و نوزاد بازی میكند. در دوران بارداری مادر علاوه بر تامین نیازهای بدن خود باید نیازهای جنین را هم برطرف میكرد. این ضرورت بعد از تولد نوزاد از بین نمیرود و مادر به علت شیردهی موظف است با همان حساسیت مواد غذایی لازم برای خود و نوزاد را مصرف كند. قبل و بعد از زایمان همه دستههای غذایی باید در رژیم فرد گنجانده شود. لبنیات، پروتئین، نان و غلات، میوه و سبزیجات باید هرروز و مستمر مصرف شوند. باتوجه به اینكه مادر در دوران شیردهی به سر میبرد، بهتر است حتی كمی بیش از قبل لبنیات (بهخصوص شیر) بخورد. ضمن اینكه واضح و آشکار است كه مصرف غذاهای مضری همچون فستفودها ممنوع است.
كاچی به از همه چی؟
در خانوادههای ایرانی پختن كاچی برای زائو به یك سنت تبدیل شده. تا آنجا كه اگر مادران جوان امروزی تمایلی به خوردن كاچی نداشته باشند، اطرافیان خوردنش را مثل یك دارو تجویز میكنند و با اصرار آن را به خوردشان میدهند اما حقیقت این است كه غذاهای چرب برای كسی كه تازه وضع حمل كرده، خوب نیست و تنها فایدهاش اضافه وزن برای مادر است، چون كاچی غذای پركالری و بسیار چربی است و باتوجه به كمتحركی مادر در هفته اول، در بدن ذخیره میشود.
درمان كمخونی پس از زایمان چیست؟
مادر طی عمل زایمان مقداری خون از دست میدهد و پس از آن دچار كمخونی میشود. عموما توصیه میشود در پایان هفته اول پس از زایمان مادر برای چكاپ كلی به پزشك مراجعه كند. در این مراجعه نسخهای شامل مسكنها و مكملها به مادر داده میشود كه با مصرف آنها بسیاری از مشكلات برطرف میشوند. مادر پس از وضع حمل باید هر روز قرص آهن و مكمل غذایی مصرف كند. مصرف گوشت قرمز و جگری كه خوب پخته شده باشد، به خونسازی بدن مادر كمك فراوانی میکند. مادران گیاهخوار در این مورد دچار كمبودهای شدید و ناراحتیهای زیادی میشوند؛ به هیچ وجه این غذاها و مكملها را از برنامه روزانهتان حذف نكنید.
بستن شكم، شكم را جمع میكند؟
غالبا تصور میشود كه با بستن شكم آن هم بهطور محكم، شكم زائو بهاصطلاح جمع یا سفت میشود، به همین دلیل مادر به محض مرخصی از بیمارستان شال محكمی به كمر میبندد؛ درحالیكه طی بارداری و زایمان عضلات دیواره شكم تغییر كردهاند و تنها ورزش میتواند این عضلات را سفت و درنتیجه شكم را جمع كند؛ البته اگر بستن شكم آنقدر محكم نباشد كه بخیهها را اذیت كند، منعی وجود ندارد و ممكن است در كنار ورزش تا حدی تاثیر بگذارد.
چه ورزشی مناسب است؟
كسی كه زایمان طبیعی كرده است از همان روز اول میتواند ورزش را شروع كند، ولی در صورت انجام عمل سزارین، تشخیص زمان شروع به عهده مادر است. هر وقت درد و سوزش محل زخم بهبود پیدا كرد، یعنی بدن شما توان ورزش را دارد. از پنج یا 10 دقیقه شروع كنید و كمكم به 20دقیقه ورزش در روز برسید. درازونشست ساده، ابتداییترین حركتی است كه معمولا همه از عهدهاش برمیآیند. میتوانید پاها را سمت شكم خم كنید، كمی نگه دارید و آنها را دراز كنید. تكرار این عمل ورزش محسوب میشود و برایتان مفید است.
چطور وزن كم كنیم؟
اگر مادری گروههای اصلی غذایی را در رژیم روزانهاش داشته باشد، دیگر نیازی به دریافت كالری از منبع دیگری ندارد. در اصل بنا بر این است كه فرد بعد از زایمان وطی شش ماه به مرور به وزن طبیعی و اولیه پیش از بارداری برسد. بخشی از كاهش وزن زمان تولد نوزاد اتفاق میافتد. جفت، آب، خون و خود جنین از بدن مادر خارج شده و چیزی حدود پنج یا شش كیلوگرم در همین مرحله از وزن مادر كم میشود. در ادامه این خود شما هستید كه باید با مراقبت درست و علمی بهتدریج وزنتان را پایین بیاورید.
ادامه دارد...
منبع:
سیب سبز
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼