۷۰۲۲۲
۵۱۸۶
۵۱۸۶

علل مشکلات شیردهی مادران

تفتی گفت: مکمل ویتامین و مواد معدنی، ویتامین‌های محلول در چربی، ویتامین‌های محلول در آب، مولتی ویتامین‌ها، ذخایر آهن و مکمل فلوراید می‌تواند در این زمینه بسیار موثر باشد.

ناتوانی مادر در تولید شیر مثل باقی ماندن اجزای جفتی، نارسایی اولیه هیپوفیز، دیابت، مصرف داروهای خاص، جراحی پستان، ناتوانی شیرخوار در تخلیه شیر مثل نارسایی و ناهنجاری‌های دهانی و اختلالات از جمله عواملی هستند که منجرم به سندروم شیر ناکافی در مادران می‌شود.

دکتر رویا طاهری با تاکید بر اینکه تشویق و آموزش به موقع مادران باعث افزایش نتایج شیردهی موفق می‌شود، گفت: پزشکان و مراقبین بهداشتی در هر ویزیت پیگیری باید به فکر ترکیبی از ارزیابی تغذیه با شیر مادر، تشویق و آموزش به موقع باشند تا بتوانند نتایج شیردهی موفق را در مادران افزایش دهند.

علل مشکلات شیردهی مادران

وی، مشکلات اجتماعی و روانی بویژه افسردگی را یکی از مشکلات بارز در دوران شیردهی دانست و اضافه کرد: تصمیم‌گیری عجولانه در مورد نبود امکان تغذیه شیرخوار با شیر مادر و تغذیه با بطری، وجود سابقه ناباروری به دلیل عوامل هورمونی، سن مادر (مادر نوجوان یا سن بالا)، بزرگ نشدن قابل ملاحظه پستان در طول بارداری، تغییر در رژیم غذایی مادر، تغییر در نوع صابون و عطر یا دئودورانت مادر (که باعث نبود تمایل موقتی شیرخوار به خوردن شیر می‌شود) و استرس از دیگر عوامل خطر مادری در بروز مشکلات شیردهی است که باید به آن توجه زیادی شود.

طاهری تفتی یادآور شد: تغذیه شیرخوار در زمانی که خواب آلود است یا تازه بیدار شده، تغذیه در سکوت و آرامش و بدون استرس، در آغوش گرفتن و نوازش شیرخوار، استفاده از حمام، اجتناب از بطری شیر، دوشیدن دستی یا مکانیکی شیر توسط مادر از دیگر راهکارهای موثر در تولید شیر و رشد بهتر در نوزادان است.

این فوق تخصص نوزادان با اشاره به این مطلب که از شیر گرفتن سریع نوزاد خطر بروز ماستیت (التهاب پستان) در مادر را افزایش می‌دهد، تصریح کرد: تغذیه در شب اغلب آخرین وعده‌ای است که باید قطع شود. گاه قطع ناگهانی شیر مادر به علت بیماری شدید مادر یا جدایی طوولانی مدت مادر و شیرخوار لازم می‌شود.

وی مصرف انواع ویتامین‌ها برای مادران در دوران شیردهی را بسیار مهم و ضروری دانست و اظهار کرد: مکمل ویتامین و مواد معدنی، ویتامین‌های محلول در چربی، ویتامین‌های محلول در آب، مولتی ویتامین‌ها، ذخایر آهن و مکمل فلوراید می‌تواند در این زمینه بسیار موثر باشد. همچنین شیرخواران نارس و کم وزن نیاز به ریز مغذی‌هایی نظیر آهن و روی دارند که با تغذیه تکمیلی زودتر فراهم می‌شود.
منبع: ایسنا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.