۹۱۴۶۸
۷۱۳۲
۷۱۳۲

مراحل زایمان طبیعی، قدم به قدم

به علت فوایدی که زایمان طبیعی نسبت به سزارین دارد امروزه در تمام نقاط جهان زایمان طبیعی انجام می گیرد و زایمان سزارین فقط برای مواردی که جان مادر و کودک در خطر است استفاده می شود.

زایمان طبیعی در سه مرحله انجام می شود . درد زایمان، تولد نوزاد و زایمان جفت. در صورتی که خانم ها به مرحله درد زایمان برسند این دردها شامل درد زود هنگام، درد فعال و درد چرخشی می باشد. شدت و مدت انقباضات مشخص می کند که شما در چه مرحله ای از زایمان قرار دارید و معاینات تایید کننده آن خواهد بود.
به علت فوایدی که زایمان طبیعی نسبت به سزارین دارد امروزه در تمام نقاط جهان زایمان طبیعی انجام می گیرد و زایمان سزارین فقط برای مواردی که جان مادر و کودک در خطر است استفاده می شود.

مرحله اول زایمان طبیعی:
این مرحله طولانی ترین مرحله است و خوشبختانه کم شدت ترین دوره محسوب میشود. پس از چندین ساعت(حدود ۲ تا ۶ ساعت) بدون اطمینان از اینکه انقباض دارید یا نه دهانه رحم شما باز می شود و یا به اندازه ۳ سانتی متر پایین می آید و انقباض ها در این دوره معمولا در حدود ۳۰ تا ۴۵ ثانیه طول می کشد و می توانند کوتاهتر نیز باشند. تقریبا شدت آنها متوسط رو به زیاد است گاهی منظم و گاهی نامنظم است که در حدود ۲۰ دقیقه بیشتر یا کمتر طول می کشد و با پیشرفت مراحل این انقباض ها به یکدیگر نزدیکتر میشوند.

در هنگام درد زایمان ممکن است در این مرحله این حالات را حس کنید:
* گرفتگی هایی مانند دوره قاعدگی
* سوهاضمه
* یبوست
* احساس گرگرفتگی در شکم
* ترشح خونی

دوره نهفته : دوره نهفته به مرحله ای میگویند که همراه با باریک شدن و نازک شدن دهانه رحم، باز شدن و پایین آمدن گردنه رحم به اندازه3 سانتی متر، انقباض ها حدود30 تا 45 ثانیه به طول می انجامد و 20 دقیقه دیگر دوباره شروع می شود.

دوره فعال: افتادگی رحم تا 7 سانتی متر ، انقباض ها در حدود 40 تا 60 ثانیه طول میکشد و هر 3 تا 4 دقیقه به سراغتان می آید. پارگی کیسه آب که ممکن است این پارگی در حین زایمان فعال نیز رخ دهد.

زایمان نوزاد و یا زایمان فعال معمولا در مقایسه با مرحله اول کوتاهتر است و در حدود دو و یا دو ساعت و نیم طول می کشد. انقباض ها در این مرحله خیلی خاص هیتند و در زمان کوتاهی انجام می گیرند و بر شدت آنها افزوده می شود. با وجودی که این انقباض ها دردناک تر و طولانی تر می شوند 40 تا 60 ثانیه هر کدام طول می کشد و فاصله بین انقباض ها در حدود 3 تا 4 دقیقه است و دهانه رحم در حدود 7 سانتی متر پایین می آید طوری که کمی از فعالیت آن کاسته میشود و فرصت کمی بین انقباض ها برای استراحت وجود دارد.

ممکن است در این مرحله موارد زیر را احساس کنید:
* افزایش درد و ناراحتی با وجود انقباض ها
* افزایش کمر درد
* ناراحتی پا و سنگینی آن
* خستگی
* افزایش ترشح خونی

دوره انتقالی زایمان طبیعی:
انتقالی یکی از پرطرفدارترین مراحل بارداری است اما و خوشبختانه خیلی سریع هم انجام میگیرد ناگهان دردهای ناشی از از انقباض اوج میگیرد و خیلی قوی می شوند طوری که دو الی سه دقیقه با یکدیگر فاصله دارند و در حدود 60 الی 90 ثانیه طول می کشند و هر انقباض درد شدیدی دارد که تا انقباض بعدی باقی می ماند. سرانجام بازشدن 3 سانتی متری دهانه رحم به 10 سانتی متر میرسد که ممکن است این بار در مدت زمان کوتاهی انجام بگیرد که به طور میانگین هر 15 دقیقه در هر ساعت یک مقدار باز میشود که ممکن است 3 ساعت طول بکشد شما احساس راحتی می کنید.

در این مدت ممکن است دچار حالات زیر شوید که به علت مکانیسم هایی که در بدن اتفاق
می افتد طبیعی است:
* درد شدید همراه با انقباض
* حالت تهوع و استفراغ
* احساس خستگی

مرحله دوم زایمان طبیعی :
این مرحله معروف به مرحله فشار دادن و زایمان است که تا رسیدن به این مرحله حضور شما در تولد کودک ناچیز بوده و رحم و دهانه رحم تا این لحظه بیشترین کار را انجام داده اند.اما اکنون دهانه رحم شما کاملا باز شده است وظیفه شما این است که فشار دهید کودک را از کانال زایشی عبور دهید. فشار دادن و زایمان نیم ساعت الی یک ساعت طول میکشد و گاهی ممکن است در یک مدت کوتاه ۱۰ دقیقه ای و یا ۲ یا ۳ ساعته زایمان انجام گیرد.انقباض های مرحله دوم مرتب تر از انقباض های مرحله انتقالی است.تقریبا ۶۰ تا ۹۰ ثانیه طول میکشد و در حدود ۲ تا ۵ دقیقه بین انقباض ها فاصله وجود دارد و درد کمتری دارند اما گاهی بسیار شدید میشود و فاصله خوبی بین آنها وجود دارد که شروع انقباض بعدی را به خوبی نمیتوان پیش بینی نمود.

در این مرحله حالات زیر را تجربه میکنید:
* نیاز مبرم به فشار
* فشارهای زیاد بر مقعد
* تمام شدن انرژی و یا ایجاد خستگی
* افزایش ترشح خون
* کشش،سوزش و گزگز در واژن هنگام بیرون آمدن سر کودک
* احساس لغزندگی هنگام بیرون آمدن کودک
در این مرحله شما به تخت زایمان منتقل میشوید و با فشارهایی که به لگنتان می آورید در به دنیا آمدن کودکتان همکاری می کنید .

مرحله سوم زایمان طبیعی: زایمان جفت
بدترین مرحله پشت سر نهاده شده است و بهترین آن در حال رخ دادن است و تمام آن مراحل سخت تمام شده است. این مرحله خروج جفت را داریم که ممکن است از ۵ دقیقه تا ۱ ساعت طول بکشد. انقباض های خفیفی دارید که رحم جفت را از دیواره خود جدا میکند.

حال که زایمان انجام شد چه احساسی دارید؟
اولین حس لذت بخش دنیا یعنی در آغوش کشیدن فرزندتان که نه ماه انتظارش را کشیدید بسیار لذت بخش خواهد بود.
آغوش گرمی برای نو رسیده فراهم کنید و به او شیر بدهید یا این که خود را به عنوان بستری برای وی قرار دهید.
بعد از این ممکن است در خانم های شکم اول برای جلوگیری از پارگی های شدید برش کوچکی را بدهند که بعد از خروج جفت آن را به طور منظم و تمیز ترمیم می کنند.

در ادامه نکاتی را برای شما عزیزان آورده ایم تا در هنگام انقباضات و وقتی که درد به سراغتان می آید به کار برید:
تمرین کنید که انقباضات را اندازه گیری کنید تا قبل از شروع انقباض بعدی نفس های عمیق بکشید تا اکسیژن بیشتری به عضلات رحمتان برسد و از دردتان کاسته شود.
آرامش خود را بیشتر کنید. در طی این مرحله مهمترین کار و عملکردتان این است که آرامش خودتان را حفظ کنید و اگر همسرتان در کنارتان باشد ممکن است این آرامش چند برابر شود. ماساژ دادن با آرامش نیز تاثیر بخش است در حین ماساژدرمانی نفس های عمیق به کاهش درد کمک میکند.
سعی کنید حواس خود را پرت کنید می توانید فکر خود را به جایی غیر زایمان معطوف کنید و یا با همسر و مامایتان صحبت کنید.
یک میان وعده سبک مانند سوپ، موز له شده، خرما، آبمیوه می تواند برای کاهش ضعفتان در طی زایمان و کمک به زور زدنتان در مراحل آخر کمک کننده باشد. تحقیقات نشان داده است مادرانی که قند خونشان در طی زایمان افت میکند و ضعف میکنند ممکن است بعد از زایمان دچار خونریزی شوند که بهترین کار پیشگیری از ضعف در حین زایمان است.
سعی کنید مرتب به دستشویی بروید چون مثانه پر، مانع نزول سر جنین به پایین و تاخیر در زایمان می شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.