۹۲۱۰۷
۵۶۱۰
۵۶۱۰

همه چیز درباره شیردهی، نکات مهم

کم شدن میزان شیر که به معنای کمبود مواد مغذی و تغذیه نامطلوب نوزاد شماست، می‌تواند برایتان نگرانی ایجاد کند. در اینجا به کارهایی اشاره می‌کنیم که هنگام شیر دادن به نوزاد نباید انجام دهید.

مسلما می‌دانید که تغذیه با شیر مادر برای نوزاد ضروری است. نوزادانی که شیر مادر می‌خورند کمتر به عفونت سینوس و گوش دچار می‌شوند و کمتر سرما می‌خورند و این تنها گوشه‌ای از مزایای تغذیه کودک با شیر مادر است. اگر تصمیم دارید این کار را انجام بدهید، باید اطلاعاتی به دست آورید؛ مثلا اینکه طی این مدت چه بخورید، نوزاد را چطور نگه دارید و بسیاری موارد دیگر که دانستن و انجام آنها این کار را برایتان به یک تجربه شیرین و لذت بخش تبدیل می‌کند. با این حال، بعضی مواقع پیش می‌آید که شما ناخواسته و از روی عدم آگاهی کاری می‌کنید که بر شیردهی‌تان تأثیر می‌گذارد. کم شدن میزان شیر که به معنای کمبود مواد مغذی و تغذیه نامطلوب نوزاد شماست، می‌تواند برایتان نگرانی ایجاد کند. در اینجا به کارهایی اشاره می‌کنیم که هنگام شیر دادن به نوزاد نباید انجام دهید.

مصرف قرص‌های ضدبارداری
با اینکه گفته می‌شود شیردادن به نوزاد احتمال بارداری را کاهش می‌دهد، اما به هر حال نمی‌توان کاملا به این مسئله اطمینان کرد. بنابراین اگر می‌خواهید از قرص‌های ضدبارداری استفاده کنید، این نکته را به خاطر داشته باشید که این قرص‌ها بر شیردهی‌تان تأثیر می‌گذارند. برخی قرص‌های ضدبارداری تنها قرص‌های حاوی استروژن هستند و می‌توانند میزان شیر شما را تا حد زیادی کاهش دهند. با این حال، برای برخی مادران حتی مصرف قرص‌های ترکیبی هم می‌تواند تأثیر مشابهی داشته باشد. بنابراین بهتر است برای جلوگیری از بارداری به گزینه‌های دیگری فکر کنید.

آشنا کردن زودهنگام نوزاد با مواد غذایی
خوراندن غذا یا مکمل‌ها به نوزاد طی چهار هفته‌ی اول شیردهی می‌تواند بر روند تولید شیر شما تأثیراتی بگذارد. به خاطر داشته باشید که ممکن است همه‌ی مادران در روزهای اول به اندازه کافی شیر تولید نکنند. چیزی که تولید خواهند کرد کلستروم یا آغوز است که برای رشد و تکامل نوزاد بسیار مفید و مهم است و حتما باید آن را بخورد. هرچه بیشتر به نوزادتان شیر بدهید، شیر بیشتری توسط غدد شیر تولید می‌شود. بنابراین وقتی به نوزادتان غذای دیگری غیر از شیر می‌دهید، در واقع دارید به سینه‌هایتان این سیگنال را می‌فرستید که شیر کمتری تولید کند.

مصرف بدون نسخه و بیش از حد دارو
در دوران بارداری میزان ایمنی بدن شما پائین است و به خاطر داشته باشید که این وضعیت بلافاصله بعد از زایمان بهتر نخواهد شد. مشکلاتی نظیر سرماخوردگی فصلی و آنفولانزا در بین مادرانی که تازه زایمان کرده‌اند بسیار شایع است. با این حال، استفاده از داروهای بدون نسخه برای درمان سرماخوردگی و سرفه می‌تواند در روند شیردهی شما چالش برانگیز باشد. برخی از این داروهای بدون نسخه می‌توانند باعث مسدود شدن مجراهای شیردهی شوند که به معنای کم شدن میزان شیر نوزاد خواهد بود. همیشه سعی کنید پیش از استفاده از دارو برای هر نوع بیماری جزئی یا شدید با پزشک مشورت کنید خصوصا اگر نوزاد شیرخواره دارید.

شیر دادن از روی برنامه
بسیاری از متخصصان زنان بر این باورند که شیر دادن به نوزاد بر اساس نیاز او یکی از راه‌های بهبود و ارتقای شیردهی است چرا که به سینه‌هایتان کمک می‌کند به محض خالی شدن شیر، دوباره آن را تولید کند. با این حال، برخی والدین معتقدند که باید برای شیر دادن به نوزادشان مطابق برنامه عمل کنند. مثلا هر دو یا سه ساعت یک بار در طول روز. این مسئله هم یکی دیگر از دلایل کاهش میزان ذخیره‌ی شیر شما محسوب می‌شود. تا زمانی که سینه‌هایتان با شیر دادن به نوزاد خالی نشده، پر نمی‌شود و از آنجایی که هیچگاه شیر ذخیره شده را به درستی استفاده نمی‌کنید، به مرور زمان غده‌های شیرساز شما شیر کمتری تولید می‌کنند. برای اطمینان از تامین درست شیر مادر، شیر دادن روزانه ۱۰ تا ۱۲ بار به نوزاد در هفته‌های اول بعد از زایمان بسیار لازم و ضروری است. شیر دادن به دفعات زیاد باعث تقویت شیرسازی شما می‌شود.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.