۲۲۸۵۶۷
۳۵۶۲
۳۵۶۲

انواع رژیم گیاهخواری کدام است؟

بسیاری از افراد به دلایل بهداشتی، محیطی یا اخلاقی، انواع رژیم گیاهخواری را انتخاب می‌کنند و عقیده دارند که رژیم گیاهخواری از جنبه‌های مختلفی مفید بوده و به بهبود جهان و حرکت به سمت دنیایی بهتر، سالم‌تر و بدون خشونت کمک فراوانی خواهد کرد.

انواع رژیم گیاهخواری کدام است؟

محبوبیت رژیم گیاهخواری به ویژه در چند سال گذشته، بسیار افزایش یافته است. دلایل زیادی وجود دارد که افراد به رژیم گیاهخواری روی‌ می‌آورند و چندین نوع مختلف برای این رژیم وجود دارد. اگر علاقه‌مند هستید تا با انواع رژیم گیاهخواری بیشتر آشنا شوید، همراه ما باشید.

در این مقاله می‌خوانید:

  • چرا رژیم گیاهخواری؟
  • مزایای انواع رژیم گیاهخواری
  • رژیم گیاهخواری لاکتو-اوو
  • رژیم لاکتو- گیاهخواری
  • رژیم اوو-گیاهخواری
  • رژیم انعطاف‌پذیر
  • رژیم ماهی‌خواری
  • رژیم وگان
  • کدام‌یک از انواع رژیم گیاهخواری را انتخاب کنم؟

انواع رژیم گیاهخواری کدام است؟

این مطلب را بخوانید: گیاهخواری برای کودکان، مفید یا مضر؟

چرا رژیم گیاهخواری؟

تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در خوراک دام ممکن است منجر به ایجاد باکتری‌های ‌مقاوم به آنتی‌بیوتیک در انسان شود.

سه دلیل اصلی وجود دارد که ممکن است افراد رژیم غذایی گیاهی را دنبال کنند:

  • سلامت شخصی و عمومی
  • محیط زیست و
  • حیواناتی که برای تولید غذا پرورش داده می‌شوند

مطالعات نشان داده است که محصولات حیوانی، به ویژه آن‌هایی که در عملیات تغذیه دام متمرکز (CAFO) تولید می‌شوند، حاوی مواد ناخواسته مانند آنتی‌بیوتیک‌ها هستند.

تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در خوراک دام ممکن است منجر به ایجاد باکتری‌های ‌مقاوم به آنتی‌بیوتیک در انسان شود.

انواع رژیم گیاهخواری کدام است؟

مزایای انواع رژیم گیاهخواری

تحقیقات نشان داده است که این رژیم‌ها می‌توانند از کاهش وزن پشتیبانی کنند و همچنین ممکن است به کاهش خطر چاقی و بیماری‌های مزمن مانند دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی و سرطان نیز کمک کنند. از همین جهت رژیم گیاهخواری برای لاغری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بسیاری از مردم به دلیل تأثیرات منفی گوشت‌خواری بر خاک و آب و هوا، مصرف گوشت را حذف کرده‌اند.

از نظر زیست‌محیطی بسیاری از مردم به دلیل تأثیرات منفی گوشت‌خواری بر خاک و آب و هوا ، مصرف گوشت را حذف کرده‌اند زیرا گیاهخواری هیچ‌یک از این آسیب‌ها را وارد نمی‌کند.

برخی از افراد انواع رژیم گیاهخواری را به عنوان راهی برای حمایت از حیوانات و همسویی با ر فتارهای سالم شخصی خود انتخاب می‌کنند. عملیات تغذیه دام متمرکز، جمعیت زیادی از حیوانات را در خود جای داده اند که اغلب در شرایط ناسالم محکم بسته شده و پس از عمری کوتاه، برای غذا ذبح می‌شوند.

انواع رژیم گیاهخواری کدام است؟

گرفتن شیر از گاوهای تازه زایمان کرده و جدا کردن آن‌ها از گوساله‌های خود پس از تولد، از دیگر دلایل روی آوردن افراد به این دسته از رژیم‌های غذایی است.

برخی از افراد ممکن است دریابند که رژیم گیاهخواری برای آن‌ها مقرون به صرفه‌تر است یا ممکن است طعم غذاهای گیاهی را به برخی از محصولات مشتق شده از حیوانات ترجیح دهند.

تنوع زیاد رژیم گیاهخواری به شما این امکان را می‌دهد که راهی برای غذا خوردن انتخاب کنید که با اخلاق و اهداف شما هم‌سو باشد.

در ادامه به بررسی ۶ نمونه از انواع گیاهخواری و معرفی هریک خواهیم پرداخت.

انواع رژیم گیاهخواری کدام است؟

۱. رژیم گیاهخواری لاکتو-اوو(Lacto-ovo vegetarian)

برخی از افراد رژیم لاکتو-اوو را سنتی‌ترین رژیم گیاهخواری می‌دانند. در این نوع رژیم، شما گوشت یا ماهی نمی‌خورید اما همچنان ت خم‌مرغ و محصولات لبنی را در رژیم غذایی خود قرار می‌دهید.

در این نوع رژیم، شما گوشت یا ماهی نمی‌خورید اما همچنان تخم‌مرغ و محصولات لبنی را در رژیم غذایی خود قرار می‌دهید.

پیشوند «لاکتو» به شیر گاو یا محصولات لبنی اشاره دارد و از کلمه لاتین Lac به معنی شیر گرفته شده است.

پسوند «اوو» به تخم‌مرغ اشاره دارد و از کلمه لاتین Ovum به معنی تخم‌مرغ گرفته شده است.

پیروی از رژیم لاکتو-اوو به این معنی است که از تخم‌مرغ، شیر، پنیر، کره، ماست، خامه ترش، بستنی و سایر محصولات لبنی در برنامه غذایی گیاه خواری خود استفاده می‌کنید، در حالی که همه گوشت‌های حیوانی مانند گوشت گاو، ماهی و مرغ را مصرف نمی‌کنید.

این مطلب را بخوانید: رژیم گیاهی در دوران بارداری، میشه گرفت؟

۲. رژیم لاکتو-گیاهخواری(Lacto-vegetarian)

همان‌طور که از پیشوند «لاکتو» نشان می‌دهد، رژیم لاکتو-گیاهخواری یکی از انواع رژیم گیاهخواری است که شامل محصولات لبنی می‌شود.
همه گوشت‌ها مانند گوشت گاو، مرغ و ماهی و همچنین تخم‌مرغ در این رژیم حذف می‌شوند.این رژیم شامل محصولات لبنی مانند شیر گاو و غذاهای تهیه شده با آن است که می‌توانند شامل پنیر، کره، خامه ترش، ماست و بستنی باشند.

انواع رژیم گیاهخواری کدام است؟

۳. رژیم اوو-گیاهخواری(Ovo-vegetarian)

در این رژیم محصولات لبی و انواع گوشت حذف می‌شوند ولی تخم‌مرغ قابل مصرف خواهد بود.

همان‌طور که پسوند «اوو» نشان می‌دهد، این رژیم گیاهخواری شامل محصولات لبنی نیست اما شامل تخم‌مرغ می‌شود.

رژیم اوو-وجترین علاوه بر حذف گوشت و ماهی ، همه محصولات لبنی و غذاهایی که از آن‌ها استفاده می‌شود مانند شیر گاو پنیر، کره، خامه ترش، ماست و بستنی را حذف می‌کند.

انواع رژیم گیاهخواری کدام است؟

۴. رژیم انعطاف‌پذیر(Flexitarian)

رژیم غذایی انعطاف پذیر نسبت به انواع رژیم گیاهخواری و وگان، انعطاف‌پذیرتر طراحی شده است. در واقع این رژیم بر مزایای غذاهای گیاهی تأکید می‌کند، در حالی که مقدار کمی از محصولات حیوانی را مجاز می‌داند.

در این روش غذا خوردن متمرکز بر گیاه است اما شامل تعدادی گوشت و سایر محصولات حیوانی مانند تخم‌مرغ و لبنیات در حد اعتدال می‌شود.

در این روش غذا خوردن متمرکز بر گیاه است اما شامل تعدادی گوشت و سایر محصولات حیوانی مانند تخم‌مرغ و لبنیات در حد اعتدال می‌شود.

اصول اصلی رژیم انعطاف‌پذیر شامل خوردن غذاهای گیاهی کامل، دریافت بیشتر پروتئین از گیاهان به جای حیوانات، محدود کردن قند اضافه شده، غذاهای فرآوری شده در صورت امکان و گنجاندن گه‌گاه گوشت و محصولات حیوانی است.

افرادی که از این رژیم پیروی می‌کنند، اساسا گیاهخوار محسوب نمی‌شود زیرا گاهی اوقات مقادیر کمی گوشت می‌خورند. این بر عهده خود فرد است که رژیم غذایی را متناسب با سبک زندگی خود انتخاب کند.

این مطلب را بخوانید: خام گیاهخواری و بارداری، مواد مغذی لازم

۵. رژیم ماهی‌خواری(Pescatarian)

این رژیم غذایی یک رژیم گیاهی است که شامل ماهی می‌شود. پیشوند Pesce از کلمه ایتالیایی به معنی ماهی گرفته شده است.

این رژیم غذایی یک رژیم گیاهی است که شامل ماهی می‌شود.

در حالی که فردی که رژیم غذایی ماهی دارد، غذاهای مبتنی بر ماهی مانند ماهی تن ، ماهی قزل آلا و... را مصرف می‌کند و معمولا از خوردن گوشت‌های دیگر مانند گوشت گاو، مرغ یا خوک خودداری می‌کند. این رژیم ممکن است شامل محصولات لبنی و تخم‌مرغ باشد اما این انتخاب بستگی به ترجیح شخصی دارد.

رژیم غذایی ماهی‌خواری مزایای دریافت اسیدهای چرب امگا۳ سالم از ماهی و غذاهای دریایی را فراهم می‌کند.

انواع رژیم گیاهخواری کدام است؟

۶. رژیم وگان(Vegan)

رژیم وگان یکی از انواع رژیم گیاهخواری است که تمام محصولات مشتق از حیوانات، از جمله گوشت و ماهی، محصولات لبنی و تخم‌مرغ را حذف می‌کند. برخی از افرادی که رژیم گیاهخواری دارند، عسل را نیز حذف می‌کنند زیرا توسط زنبورها تولید می‌شود. رعایت اصول اخلاقی دلیل اصلی انتخاب برخی افراد برای رژیم وگان است.

 

رژیم وگان یکی از انواع رژیم گیاهخواری است که تمام محصولات مشتق از حیوانات، از جمله گوشت و ماهی، محصولات لبنی و تخم‌مرغ را حذف می‌کند.

رژیم وگان فقط بر اساس غذاهای گیاهی است که شامل میوه‌ها، سبزیجات، غلات، آجیل، دانه‌ها و حبوبات از جمله لوبیا، نخود فرنگی، سویا و عدس است.

تمایز دیگر رژیم وگان این است که تمایل دارد فراتر از انتخاب‌های غذایی و به زندگی روزمره افراد گسترش یابد. به عنوان مثال، کسی که رژیم وگان دارد، ممکن است از خرید محصولاتی مانند لوازم آرایشی، لباس و کفش که از ترکیبات مشتق حیوانی استفاده می‌کند یا روی حیوانات آزمایش شده است، اجتناب کند.

رژیم وگان ممکن است جایگزین‌های گیاهی به جای محصولات سنتی دامی مانند شیر و محصولات لبنی گیاهی، برای تخم‌مرغ، تخم‌مرغ گیاهی و جایگزین‌های گوشت گیاهی مانند توفو، تمپه، گلوتن گندم و نان صحرایی را شامل شود.

رژیم‌های وگان از نظر مواد مغذی کم هستند. به همین دلیل اغلب به گیاهخواران توصیه می‌شود که از مکمل‌های ویتامین و مواد معدنی خاصی از جمله ویتامین B۱۲ ، آهن، چربی‌های امگا۳، روی و موارد دیگر استفاده کنند.

انواع رژیم گیاهخواری کدام است؟

 

کدام‌یک از انواع رژیم گیاهخواری را انتخاب کنم؟

هنگام انتخاب انواع رژیم گیاهخواری، فاکتورهایی مانند مقاومت بدنی، هزینه و کیفیت تغذیه را در نظر بگیرید.

علاوه بر این، توجه به این‌که کدام‌یک با ارزش‌ها، اهداف و اخلاق شخصی شما مطابقت دارد، عامل مهمی در تعیین نوع رژیم گیاهخواری است.

برخی افراد رژیم گیاهخواری یک هفته‌‌ای را امتحان می‌کنند تا خود را محک بزنند و سپس در صورت تمایل، به سراغ برنامه غذایی برای شروع گیاهخواری می‌روند. اگر شما هم قصد دارید این رژیم را امتحان کنید، می‌توانید از پزشکان باتجربه کلینیک نی نی بان در زمینه تناسب اندام و متخصص تغذیه کمک بگیرید.

منبع: healthline

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.