مهارت های زندگی کدامند؟ چگونه آنها را پرورش دهیم؟
رویارویی با برخی چالشها در زندگی پیچیده امروزی نیاز به یادگیری برخی از مهارتها دارد. اگر شما هم کنجکاوید که بدانید مهارت های زندگی کدامند؟ و چگونه میتوان آنها را در خود پرورش دهیم، در این مقاله با ما همراه شوید.
در زندگیهای امروزی که دامنه ارتباطات و پیچیدگی آن به شکل گستردهای افزایش یافته است، افرادی موفق خواهند بود که اصول اولیه یک زندگی حرفهای را بدانند و از آنها در جهت رسیدن به اهداف خود بهره ببرند. اما سوالی که پیش میآید این است که مهارتهای زندگی کدامند؟ و چگونه میتوان آنها را پرورش داد؟ باید بدانید که پاسخ به این سال وابسته به سبک زندگی افراد و جغرافیای آنها دارد. هر فردی به نسبت چالشهایی که در زندگی با آن روبروست و حرفه و سبک زندگی انتخابیاش به مهارتهای مختلفی احتیاج خواهد داشت.
در این مقاله میخوانید:
- وقتی از مهارت های زندگی صحبت میکنیم، منظورمان چیست؟
- اساسیترین مهارت های زندگی کدامند؟
- چگونه میتوانیم مهارتهای زندگی را در خود پرورش دهیم؟
بیشتر بخوانید: به کودکان مهارت های نرم آموزش دهیم یا مهارت های سخت؟
تسلط بر مهارتهای ضروری زندگی میتواند به شما کمک کند تا با چالشهای رایجی که در محل کار، ارتباط با دیگران و زندگی عاطفی و اجتماعی خود با آنها روبرو میشوید، برخورد سنجیدهای داشته باشید.
تسلط بر مهارتهای ضروری زندگی میتواند به شما کمک کند تا با چالشهای رایجی که در محل کار، ارتباط با دیگران و زندگی عاطفی و اجتماعی خود با آنها روبرو میشوید، برخورد سنجیدهای داشته باشید.
متاسفانه بسیاری از مهارتهای زندگی در مدرسه آموزش داده نمیشوند. یادگیری مهارتهای زندگی مستلزم تمرین، توسعه و درک این نکته است که همیشه جا برای پیشرفت وجود دارد. در این مقاله درمییابیم که مهارت های زندگی کدامند؟ و چگونه میتوان آنها را پرورش داد؟
پیشنهاد ویژه نی نی بان: جدیدترین روش پاکسازی پوست صورت
وقتی از مهارت های زندگی صحبت میکنیم، منظورمان چیست؟
مهارتهای زندگی، مهارتهایی هستند که برای مدیریت مؤثر فعالیتها و چالشهای زندگی روزمره به آن نیاز دارید. تسلط و توسعه این مهارتها می تواند در همه زمینههای زندگی شما از شغل و حرفه گرفته تا روابط عاطفی و اجتماعی، موثر باشد.
این مهارتها به شما این امکان را میدهند که تقریباً همه چیز را بهتر مدیریت کنید، احساسات خود را در موقعیتهای بحرانی پردازش کنید و تعامل موثرتری با اطرافیان خود داشته باشید. توجه داشته باشید که مهارتهای زندگی میتواند بر اساس سن افراد یا حتی فرهنگ آنها متفاوت باشد.
مطالب پیشنهادی: ۵ مهارت نرم ضروری که کودکان باید بدانند!
اساسیترین مهارت های زندگی کدامند؟
بدون شک چالشهای دنیای امروزی با دهههای قبل، قابل قیاس نیست. پس باید به این نکته اشاره کرد که یادگیری مهارتهایی که در زندگی امروزی لازم و ضروری شمرده میشوند، ممکن است در سالهای آینده دستخوش تغییر شوند. در دنیای امروزی چندین مهارت زندگی وجود دارد که هم در محیط کار و هم در زندگی خصوصی و اجتماعی خود به آن نیاز خواهید داشت. در ادامه به برخی از این مهارتها اشاره خواهیم کرد.
۱- ارتباط
توانایی برقراری ارتباط موثر در تمام زمینههای زندگی حیاتی است. شما باید بتوانید نه تنها به صورت کلامی بلکه از طریق نوشتن و حتی زبان بدن نیز با اطرافیان خود ارتباط برقرار کنید. مهارتهای ارتباطی می تواند شامل موارد زیر باشد:
- گوش دادن فعال
- مهارتهای ارائه
- ارتباط کلامی
- ارتباط نوشتاری
بیشتر بخوانید: آموزش مهارت زندگی به کودکان، یازده مورد مهم
۲- تاب آوری
بزرگترین درسهای ما معمولاً از طریق شکستهایمان آموخته میشوند، به همین دلیل است که یادگیری مقابله با شکست و توسعه انعطافپذیری برای موفقیت ضروری است. شما باید یاد بگیرید که شکست را به عنوان بخشی از فرآیند یادگیری بپذیرید.
هر فردی باید یاد بگیرد تا شکست را به عنوان عاملی برای یادگیری و رشد بپذیرد و از آن هراسی نداشته باشد.
اگر چیزهای جدید را امتحان کرده و ریسک میکنید، باید بدانید که شکست در برخی موارد اجتناب ناپذیر است. اما شکست زمانی میتواند موثر باشد که از آن برای یادگیری و رشد استفاده کنیم.
۳- تصمیم گیری
ت صمیم گیری یک مهارت زندگی است که مانند بقیه مهارتها، یادگیری آن ضروری است. در هر موقعیتی از زندگی شما باید توانایی تجزیه و تحلیل شرایط، فرصتهای پیش رو و در نهایت انتخاب یکی از گزینههای روی میز را داشته باشید. بدون شک شما برای گرفتن تصمیمات قاطع و اجتناب از حدس زدن به سطحی از اعتماد به نفس نیاز دارید. مهارتهای تصمیم گیری میتواند شامل ت فکر خلاق، تمرکز، اولویت بندی و مدیریت زمان باشد.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: چگونه پوستی صاف یکدست داشته باشیم؟
۴- تقویت روحیه مشارکت
فراگیری این مهارت میتواند حرفه و شغل شما را به طرز ملموسی پیشرفت دهد. برای پیشرفت در حرفه خود، باید بتوانید با دیگران همکاری کنید و به عنوان بخشی از یک تیم کار کنید.
برای پیشرفت در حرفه خود، باید بتوانید با دیگران همکاری کنید و به عنوان بخشی از یک تیم کار کنید.
۵- توانایی پذیرش انتقاد سازنده
پذیرش بازخورد و انتقاد سازنده از همکاران، اطرافیان، اعضای خانواده و دوستانتان میتواند بهبود چشمگیری را در تمامی جوانب زندگی برایتان به ارمغان آورد. بنابراین شما باید بتوانید د ر نهایت آرامش و متانت بازخوردها را دریافت کنید و آنها را در عمل یا رفتار خود اعمال کنید. برای پذیرش انتقاد سازنده، خودآگاهی، میل به یادگیری و رشد و فروتنی میتواند به شما کمک کند.
۶- مدیریت زمان
مهارتهای مدیریت زمان برای م نضبط ماندن، رسیدن به اهداف و ضرب الاجلها ضروری است. این مهارت همچنین به شما کمک میکند تا اهداف کاری و زندگی خصوصی خود را متعادل کنید و بتوانید علاوه بر رسیدگی به آنها زمان بیشتری برای دوستان، خانواده و علایق خود داشته باشید.
مدیریت زمان یکی از اساسیترین مهارت های زندگی به شمار میرود. زیرا باعث ایجاد تعادل در تمامی جوانب زندگی خواهد شد.
اگر بخواهیم پاسخی به سوال اساسیترین مهارت های زندگی کدامند؟ بدهیم، باید بگوییم که مدیریت زمان یکی از اساسیترین موارد در بین این مهارتهاست. زیرا نحوه مدیریت زمان خوشبختی شما را در تمامی جنبههای زندگی به ارمغان خواهد آورد.
۷- آشنایی با فناوری و تکنولوژیهای روز دنیا
دانستن نحوه استفاده از فناوری و تکنولوژی در دنیای امروز یک مهارت ضروری به شمار میرود. شما باید استفاده از تجهیزات و نرمافزارها را به خوبی فرا بگیرید تا برای رفع نیازهای خود چه در شغل و حرفه چه در زندگی اجتماعی دچار مشکل نشوید.
بیشتر بخوانید: مهارت کلامی کودکان، چگونگی تقویت آن
چگونه میتوانیم مهارتهای زندگی را در خود پرورش دهیم؟
برای بهبود مهارتهای زندگی و به کار بردن آنها در موقعیتهای مختلف، باید روی خودتان سرمایهگذاری کنید. اما این کار چگونه انجام میشود؟ در ادامه برخی از کارهایی که شما را در این زمینه یاری میکند، ارائه میکنیم.
۱- مهارتهای بین فردی خود را توسعه دهید
مهارتهای بین فردی یا مهارتهای اجتماعی ، شامل مهارتهای ارتباطی ، نحوه عملکرد ما به عنوان بخشی از یک تیم و مهارتهای مذاکره ما میشود. هنگامی که با دیگران ارتباط برقرار میکنید، گوش دادن فعال را تمرین کنید و سپس بخشهایی از آنچه را که آن شخص به شما گفته است، تکرار کنید.
هنگامی که با دیگران ارتباط برقرار میکنید، گوش دادن فعال را تمرین کنید و سپس بخشهایی از آنچه را که آن شخص به شما گفته است، تکرار کنید.
این کار باعث میشود که فرد مقابل شما از این که روی صحبتهای او متمرکز هستید خشنود شود و بیشتر به شما اعتماد کند. گوش دادن فعال میتواند بسیاری از مهارتهای بین فردی را بهبود بخشد و عملکرد شما را به عنوان یک فرد پویا افزایش دهد.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: درمان یبوست در کودکان، تغذیه مناسب
۲- خودآگاهی را تمرین کنید
به زبان بدن دیگران توجه کنید تا سرنخهایی درباره طرز فکر آنها نسبت به خودتان به دست آورید. درباره عملکرد خود از اطرافیان بازخورد بخواهید، تا زمینههایی را که میتوانید در آنها پیشرفت کنید، شناسایی کنید.
۳- به یادگیری ادامه دهید
انسانهای بزرگ و موفق هرگز از یادگیری دست نمیکشند. یادگیری شما را برای رویارویی با چالشهای جدید آماده میکند، ذهن شما را پویا نگه میدارد و به شما این امکان را میدهد که به طور مداوم مهارتهای خود را بهبود ببخشید. وقتی اطراف خود را با افراد با استعدادی احاطه کنید که سخت کار میکنند و طالب رشد هستند ، از آنها یاد میگیرید تا برای رسیدن به پتانسیل کامل خود بیشتر تلاش کنید.
مطالب پیشنهادی: مهارت حرکتی کودکان، سال دوم زندگی
کلام آخر
در این مقاله سعی داشتیم تا با پاسخ به سوال مهارت های زندگی کدامند؟ شما را با مهارتهای ضروری در دنیای امروزی بیشتر آشنا کنیم. آگاهی از این مهارتها و نحوه پرورش آنها به شما کمک میکند تا زندگی با کیفیتتری را برای خود ایجاد کنید و در جنبههای مختلف زندگی خود شاهد پیشرفت و بهبود باشید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼