فرش آنتی باکتریال، چطوری میکروب رو دفع میکنه؟
جدیدا فرشهایی به بازار آمدهاند که خاصیت آنتی باکتریال دارند. این فرشهای با الیاف خاصی که دارند؛ نمیگذارند که میکروبها در بافت فرش نفوذ و رشد کنند. در ادامه با خواص این فرشها بیشتر آشنا میشویم.
کسانی که در خانه عادت دارند روی فرش بنشینند همیشه با مساله پرز دادن و بوی بد فرش، درگیری دارند. این موضوع را میتوان ناشی از بدن بودن پردازش الیاف فرش دانست که به مرور زمان سبب حساسیت فرد و ایجاد بیماریهای تنفسی خواهد شد. از طرفی الیاف فرش مستعد جذب میکروب و رشد و ایجاد بوی تعفن هستند. در ادامه با هم میبینیم که چطور فرش آنتی باکتریال این مشکل را حل کرده است.
فرش آنتی باکتریال چیست؟
فرش آنتی باکتریال یک نوع کف پوش ایرانی است که با الیاف مهندسیشده در کارخانههای نساجی، تولید شده است. ای فرشها در کارخانهها با ماشین بافته میشوند. بنابراین بسیار بادوام و ریزبافت هستند و به دلیل خاصیت ضد میکروبی که دارند برای خانوادههای سنتی ابرانی که عادت دارند روی زمین بنشینند بسیار مفید هستند.
ویژگیهای فرش آنتی باکتریال
فرش آنتی باکتریال با داشتن الیاف با سایز نانو، ویژگیهایی انحصاری دارد؛ از جمله:
- بدون پرز
- ضد حسایت
- خاصیت ضد بو
- جذب نشدن مایعات به عمق بافت فرش
- بافت نرم
- دوام بیشتر
- ضد لک
مطلب پیشنهادی: بهترین فرش برای اتاق خواب، چه طرح و رنگی بهش میاد؟
تفاوتهای فرش آنتی باکتریال و قالیهای عادی
فرشهای عادی و سنتی ایرانی محیطی عالی برای جذب میکروب هستند؛ میکروبها میتوانند در این فضاها رشد کنند و با تولید موادی بد بود سبب ایجاد بوی تعفن شوند.
مطلب پیشنهادی: فرش وینتیج و کهنه نما و تمام چیزهایی که لازم است بدانید!
علت بو گرفتن فرشهای معمولی
وقتی فرشی را روی زمین پهن میکنید؛ به مرور زمان انواع خردههای مواد غذایی، رطوبت و سایر مولکولهایی که برای رشد باکتریها مناسباند؛ در الیاف فرش گیر میکنند. به دلیل بافت پشمی فرش هم، داخل فرش دمایی ایدهآل برای میکروبها دارد؛ پس شرایط برای رشد، تکثیر و تولید مواد بد بود توسط باکتریها مهیا است. به همین دلیل است که فرشهای قدیمی و سنتی، خیلی بد بو میشوند.
مشکل شستتن فرش سنتی نسبت به فرش آنتی باکتریال
وقتی فرشی دستباف را بخرید؛ به دلیل قیمت بالا و بافت آسیبپذیری که دارد؛ دیگر نمیتوانید هر ماه آن را بشوئید پس مواد مناسب رشد باکتریها در الیاف آن تجمع پیدا میکنند. این خاصیت فرش سنتی است. حالا فرزندان نوپاف سالمندان و هر کس روی زمین عادت دارد بنشیند؛ مرتب با این مواد در تماس است؛ میکروبها و مواد تولیدی آنها نیز سبب آلودگی محیط فضای خانه میشوند. پس عاقلانه این است که از فرش آنتی باکتریال استفاده کنید.
مزایای فرش نانو آنتی باکتریال
- ضدبوگرفتگی: فرشهای آنتی باکتریال بوی محیط یا بوی نا را جذب نمیکنند. این بو در اثر رطوبت محیط و ترکیب با الیاف فرش ایجاد میشود. اگر کودکی در خانه دارید که در اتاقش یا روی فرش وسط خانه آب یا آبمیوه ریخته است؛ مطمئن باشید به زودی یک فرش معمولی، بو میگیرد اما اگر برای اتاق او فرش آنتی باکتریال بگیرید؛ خیلی زود بوی از از آن دفع میشود. داشتن چنین فرشی برای اهالی شمال و جنوب کشور مناسب است که منازلشان در معرض رطوبت است و ممکن است فرشهایشان بوی بدی بگیرند.
- تمیزی خود به خود: اگر روی فرش آنتی باکتریال لکی ایجاد شود با تابش نور خورشید به آن مواد لک خود به خود تجزیه میشوند. به این ترتیب این فرشها خود به خود تمیز میشوند.
- بدون پرز و ضد حساسیت: به خاطر الیاف خاص و مهندسی نساجیشده، این فرشهای خیلی بافت مقاومی دارند و لکه و پرز نمیدهند؛ پس سبب حساسیت نمیشوند.
- جذب نشدن مایعات واژگون شده: این اجتناپ ناپذیر است که شما در خانه فرش داشته باشید و روی آن مایعات نریزند؛ بنابراین اگر در خانه سالمند یا کودک دارید؛ بهتر است فرش آنتی باکتریال داشته باشید که با ریختن مایعات، در عمق فرض نفوذ نکنند.
- ضد قارچ و باکتری: این خاصیت مهم باعث میشود؛ فرشهای آنتی باکتریال، اجازه رشد باکتری و کپک و مخمر را در الیاف خود ندهند؛ چراکه سایز الیاف این فرشها با ابعاد نانو تولید شده و بسیار نفوذناپذیر هستند.
مطلب پیشنهادی: اعلاشویی فرش چیست و چگونه انجام میشود؟
معایب فرش آنتی باکتریال
فرش آنتی باکتریال از نوع ماشینی است اما به دلیل کیفیت الیافش، قیمت بالایی دارد. اگرچه درنگاه اول خرید چنین فرشی صرفه اقتصادی ندارد اما با کمی دقت به مزایایی که این فرش در درازمدت برای سلامتی شما به ارمغان میآورد؛ در مییابیم که خرید فرش آنتی باکتریال سود زیادی هم دارد.
مطلب پیشنهادی: فرش آشپزخانه، مناسب ترین مدل ها برای آشپزخانه شما
فرش آنتی باکتریال برای کجا خوبه؟
وقتی درباره فرش صحبت میکنیم؛ باید از دکوراسیون منزل هم بگوییم. چنین فرشی برای کدام اتاق خانه مناسب است؛ شما میتوانید این فرشها را برای فضاهای مختلف خانه تهیه کنید؛ مثلا:
- اتاق کودک: بچهها در اتاقشان شیطنتهای فراوانی میکنند اما به دلیل همین بازیگوشیها ممکن است خوراکیها یا مواد نقاشی را روی فرش اتاق بریزیند و تمیز کردنش برای شما مشکل شود. از طرفی داشتن یک فرش آنتی باکتریال، حساسیت را هم از آنها دور میکند.
- اتاق سالمند: پوست سالمندان بسیار حساس است و اگر بخواهند روی فرش معمولی بنشینند و نماز بخوانند؛ خیلی اذیت میشوند؛ برای اتاق آنها یک فرش آنتی باکتریال بخرید.
- راهروی حمام: در راهروی حمام، رطوبت زیادی منتشر است و اعضای خانواده با پای خیس روی این فرش راه میروند؛ پس شرایط برای نفوذ رطوبت و ایجاد بوی بد فراهم است. یک فرش آنتی باکتریال طویل، این مشکل را حل میکند.
- کف هال: دور فرش هال مبلهایی است که روی آنها مینشینید؛ تلویزیون میبینید و تخمه میشکنید؛ این خردهها و انواع مواد دیگر اگر روی فرش معمولی بریزند سبب رشد باکتریهای مضر میشوند. بهتر است با فرش آنتی باکتریال مشکل را حل کنید.
- اتاق پذیرایی: در اتاق پذیرایی باید مرتب از مهمانها پذیرایی کنید و شاید خردههای شیرینی و تنقلات، سبب کثیفی فرش شوند؛ یک فرش آنتی باکتریال مشکل شما را حل میکند.
- ویلای ساحلی: در ویلای ساحلی هوا شرجی است و شاید فرش محلی عالی برای جذب رطوبت و بو باشد. با داشتن فرش آنتی باکتریال این مشکل حل میشود.
جمع بندی
در این مطلب درباره اینکه فرش آنتی باکتریال چیست؟ چه ویژگیهایی دارد؛ مزایا و معایبش چیست؟ به طور مفصل صحبت کردیم؛ شما به عنوان یک خریدار فرش میتوانید چنین فرشی را برای اتاقهای مختلف خانهتان تهیه کنید؛ خصوصا اگر در منزل کودک دارید یا فرش را برای منزل، عزیز سالخورده خود نیاز دارید. این اشخاص آسیبپذیر هستند و به لوازم و شرایط ضد حساسیت نیاز دارند.
مطلب پیشنهادی: فرش اتاق کودک، چه فرشی را از کجا بخریم؟
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼