اگر کودکمان پرسید: «بچه ها چطوری به دنیا میان؟» جوابشو چی بدیم؟
کودکان شما ممکن است سوالاتی در ذهنشان وجود داشته باشد و شما به عنوان والدین بهتر است جواب تمامی سوالات آنهارا به خوبی بدهید.
کودکان به اینکه چگونه به دنیا آمده اند، شک می کنند. به این سؤال باید به شکل صحیح و کاملی پاسخ داده شود. پاسخ صحیح ابعاد حساسی دارد و به خاطر همین کارتان سخت می شود که بخواهید یک پاسخ کوتاه و دقیق داشته باشید؛ بنابراین زمانی که کودکتان به سمت شما می آید و چنین سوالی می پرسد، به عنوان پدر یا مادر مسئولیت این را دارید که به بهترین شکل ممکن برایش شفاف سازی کنید.
چرا پرسیدنِ سؤال اهمیت زیادی دارد؟
ذهن کودک خیلی کنجکاو است. وقتی هم که ذهن پرسشگری داشته باشد؛ یعنی از لحاظ ذهنی کاملا سلامت است. اگر کودک شما سوالات متعددی می پرسد، باید از این بابت خوشحال باشید. سوالات او را نادیده نگیرید و به خاطر تعداد زیاد سوالات کلافه نشوید. سؤال هایی مانند این که من از کجا آمدم یا تو چه کسی را بیشتر دوست داری و سوالات این چنینی را باید درست جواب دهید و از کنار آنها بی تفاوت نگذرید.
سوالات کودکتان را نادیده نگیرید
به عنوان والدین باید بدانید که نادیده گرفتن هرنوع سوالی باعث ایجاد سوالات بیشتر در ذهن کودک تان می شود؛ بنابراین تظاهر نکنید که شما سؤال را نشنیده اید یا اینکه به سادگی بخواهید از کنار آن بی تفاوت عبور کنید. کودکان چیزهای زیادی را از زبان بدن و نوع صحبت کردن تان احساس می کنند؛ بنابراین کار عجیب و غریبی انجام ندهید.
خیلی وارد جزئیات نشوید
شاید توضیح دادن اتفاقات مربوط به تولد کودک، کار سختی باشد. همانطور که قبلا هم گفتیم، اگر به شکل غلط آن را توضیح دهید، کارتان سختتر می شود. به فرزندتان بگویید که همه انسان ها از اجزای ریزی به نام سلول ها تشکیل شده اند. پدر و مادر سلول های خاصی دارند که باعث تولید فرزند می شود؛ سپس بچه داخل شکم مادر یعنی محل مخصوص خودش که به آن رحم می گویند؛ می ماند و زمانی که به اندازه کافی رشد کرد، پا به این دنیا می گذارد و از رحم یا همان شکم مادر بیرون می آید.
لطفاً از گفتن داستان های خیالی مثل اینکه بعضی ها تو را از جایی دور آوردند و نزدیک ما قرار دادند و ما هم در آن زمان خواب بودیم، یا اینکه تو را لک لک ها آورده اند؛ به شدت اجتناب کنید.
حقایق و فکت ها را بیان کنید
فکت ها و حقایق همیشه به ذهن کنجکاو کمک می کند. از کلماتی مانند معجزه یا هدیه خداوند صحبت نکنید. یک مفهوم علمی صحیح برای او بیاورید که کمک کند تا فهم بهتری از این موضوع داشته باشد؛ همچنین پاسخ درست را هم به یاد بسپارید، زیرا اگر پاسخ غیرمنطقی بدهید، احتمالاً این سوالات دوباره ادامه پیدا می کند؛ پس در مورد چیزهایی که می گویید دقت داشته باشید.
بیشتر بخوانید: اهمیت حس کنجکاوی در کودکان
از مفاهیم بیولوژیکی و زیستی ساده استفاده کنید
مفاهیم ساده مانند سلول یا همان رحم راحت تر فهمیده می شود و خطری را هم ایجاد نمی کند، زیرا کودکان تمایل دارند که این کلمات را تکرار کنند؛ بنابراین از گفتن کلماتی مانند رابطه جنسی، دخول، آلت، تخمدان و غیره خودداری کنید. مفاهیم بیولوژیکی خاص را استفاده کنید که اگر کودکتان آن ها را تکرار کرد، دچار مشکل نشوید یا اینکه بعدها که بزرگ شد، اهمیت آن ها را بفهمد.
به دقت به آنها گوش کنید
بعد از اینکه به کودک خود توضیح دادید، ترکش نکنید. مدت زمانی صبر کنید و ببینید آیا سؤال دیگری هم دارد یا خیر. همیشه به یاد داشته باشید که هر چقدر بیشتر بخواهید از این سوالات کنجکاوانه فرار کنید؛ باعث شک و تردید بیشتری در ذهن او می شوید؛ بنابراین بسیار مهم است که پیگیر سوالاتش باشید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼