پرواز ۲۰۰۰ درنای رنگی در بوستانی در تهران
آخرین روز از تابستان، سری به پارک پرواز در منطقه سعادت آباد تهران زدیم و با یک جشن روبرو شدیم، جشن روز صلح و بزرگداشت نوش آفرین انصاری، پژوهشگر و پیشکسوت و نویسنده کودک و نوجوان. در کنار همه اینها، تمام پارک با ۲۰۰۰ درنای رنگیِ کاغذی که هر کدامشان از یک گوشه ایران و حتی از کشورهای دیگر آمده بودند، تزیین شده بود. درنا یکی از نشانههای صلح است و شاید شما هم بارها با روش اوریگامی از آنها ساخته باشید، اما داستانش را هم میدانید؟
درناهای ساداکو و بمباران اتمی هیروشیما
«ساداکو و هزار درنای کاغذی» یک داستان تاریخی است که ریشه در واقعیت دارد. نویسنده این کتاب النور کوئر، کانادایی-امریکایی است و خوشبختانه کتاب به زبان فارسی هم منتشر شده است
این کتاب داستان، ساداکو ساساکی، دختری ژاپنی است که در زمان بمباران اتمی هیروشیما، دو سال داشته است.
ساداکو که از این بمباران جان سالم به در برده بود، یک دونده قوی بود. تاجایی که مادرش همیشه به دیگران میگفت: او قبل از اینکه راه رفتن را یاد بگیرد، شروع کرد به دویدن.
ساداکو مدالها و جایزههای زیادی را در مسابقات دو، از آن خودش میکند اما کم کم علائم یک بیماری در او ظاهر میشود.
ساداکو در بیمارستان بستری میشود و آنقدر ضعیف میشود که دیگر توانایی راه رفتن هم ندارد.
مشخص میشود که او هم از بمباران شیمیایی درامان نمانده است و به دلیل تشعشعات بمباران در زمان کودکی سرطان خون گرفته است.
یک روز یکی از دوستانش برای او یک کاغذ رنگی و قیچی میآورد تا درنا بسازد. در افسانههای ژاپنی میگویند، اگر آرزویی داشته باشی و ۱۰۰۰ درنای کاغذی بسازی؛ آرزویت برآورده میشود.
ساداکو و دوستان و خانوادهاش هم شروع میکنند به ساختن درنا، اما در میان راه ساداکو جانش را از دست میدهد.
ولی دوستانش ساخت درنا را ادامه میدهند تا به تعداد ۱۰۰۰ برسد.
حالا مجسمه ساداکو در شهر هیروشیما است و داستان او و درناها، یادآوری برای اینکه یادمان باشد جنگ چقدر سیاه و صلح چه اندازه سفید است.
صلح ظریف و شکننده است
نوش آفرین انصاری که تولدش در روز صلح است و جشن تولدی هم برایش در کنار بچهها برگزار شد، درباره صلح گفت: صلح مانند یکی ظرف آبگینه است، همه ما باید مراقبش باشیم، مخصوصاً در خانههایمان و با بچههایمان.
عکسهایی که میبینید هم از روز جشن صلح در تهران، پارک پرواز است.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼