دکتر «تیا ککالاین»، نویسنده اصلی این مطالعه مینویسد که نتایج بهدستآمده اهمیت مقابله زودهنگام با عادتهای پرخطر مانند سیگار کشیدن، مصرف الکل و بیتحرکی را برجسته میکند تا شاید از انباشته و مزمن شدن آسیبهای ناشی از آن جلوگیری شود.
مطالعه جدید دانشگاه علوم کاربردی لوریا در فنلاند نشان میدهد افرادی که در جوانی به کشیدن سیگار و نوشیدن الکل عادت میکنند، از دهه ۳۰ زندگی با مشکلات جسمی و روانی مواجه میشوند.
طبق یافتههای متخصصان، خطر مشکلات سلامت و افسردگی با عادتهای بدی مانند مصرف سیگار و الکل و همچنین بیتحرکی افزایش مییابد. این مطالعه مشخصا نشان داد که سیگار کشیدن و سلامت روانی تاحدودی مرتبط هستند. همچنین تمرینات بدنی کمتر از یک بار در هفته هم با کاهش سلامت جسمی مرتبط است و الکل نیز همزمان بر سلامت روانی و جسمی تاثیر منفی میگذارد.
به گفته دکتر ککالاین: تقریبا سهچهارم مرگومیرهای جهانی بر اثر بیماریهای غیرمسری مانند بیماری قلبی و سرطان است. این درحالی است که با پیروی از سبک زندگی سالم، میتوان خطر ابتلا به این بیماریها و احتمال مرگ زودهنگام را کاهش داد.
بر اساس مطالعات و دادههای بنیاد خیریه «تغییر الکل انگلیس» (Alcohol Change UK)، مصرفکننده سنگین الکل در میان مردان به کسی گفته میشود که در سال حدود ۷۳۵ بطری ۳۵۰ میلیلیتری آبجو با الکل ۵ درصد مصرف میکند و این معیار برای زنان ۵۱۵ بطری آبجو با الکل ۵ درصد است، اما این ردهبندی با توجه به نوع نوشیدنی تغییر میکند.
منبع: ایسنا