۳۶۵۱۱
۱۸۳۸
۱۸۳۸

وضعیت سینمای کودک، سرمایه ای که باز نمی گردد

در حال حاضر یکی از مشکلات ما وجود تعداد زیادی فیلم است که از هیچ طریقی به دست کودک و نوجوانان نرسیده است؛ زیرا از اکران فیلم‌ها به هیچ صورتی حمایت نمی‌شود.

در این نشست که عصر روز گذشته ـ شنبه ۱۲ آذر ماه ـ در سالن استاد جلیل شهناز برگزار شد، طالبی کارگردان فیلم «باد و مه» که در جشنواره کودکان و نوجوانان اصفهان به عنوان برگزیده بخش بین الملل انتخاب شد، اظهار کرد: در حال حاضر یکی از مشکلات ما وجود تعداد زیادی فیلم است که از هیچ طریقی به دست کودک و نوجوانان نرسیده است؛ زیرا از اکران فیلم‌ها به هیچ صورتی حمایت نمی‌شود و مشکل اصلی سینمای کودک این است که کارگردانان جرأت نمی‌کنند که به سمت ساخت فیلم‌های کودک و نوجوان بروند، زیرا تضمینی برای اکران این فیلم‌ها و بازگشت هزینه‌ی خود ندارند.

کارگردان فیلم‌های «کیسه برنج» و «تیک تاک» ادامه داد: انتظار داریم با توجه به مهجور بودن این سینما، مسؤولان از این سینما حمایت کرده و حداقل کاری که می‌توانند انجام دهند ساخت سالن‌های سینمایی برای کودکان است. هیچ سینمایی برای اکران فیلم کودک به صورت تخصصی وجود ندارد و دو سالنی که به اسم سینمای کودک هستند در حال اکران فیلم‌های بزرگسال هستند.

وی با بیان اینکه هیچ کس در کشور ما یاد نگرفته برای کودکان و نوجوانان باید خرج کند، گفت: اگر هم هزینه‌ای برای آنها صرف شود، بسیار کم و اندک است. مانند برنامه‌های شهرداری تهران در شهر تهران که متأسفانه برنامه‌ی‌ خاصی برای کودکان و نوجوانان در میان آنها نیست.

طالبی افزود: یک هیات انتخاب از بنیاد فارابی باید وجود داشته باشد که از میان بسیاری از فیلم‌های اکران نشده سینمای کودک و نوجوان چند فیلم را برای اکران انتخاب کنند و به نمایش بگذارند البته معتقدم در کنار این هیات انتخاب و بنیاد سینمایی فارابی، شهرداری و آموزش و پرورش نیز باید فعالانه کار کنند تا حداقل چند فیلم کودک و نوجوان اکران شود.

در ادامه آقا محمدیان ـ مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ـ گفت: اگر مشکل اکران فیلم‌های کودک و نوجوان حل شود، مطمئن هستم خیلی از کارگردان‌های بزرگ نیز به سمت ساخت فیلم‌های کودکان و نوجوانان می‌آیند. سینمای کودک با رفتار و منش ثابت جلو نمی‌رود بلکه سینمای کودک نگاه جدید و تکنولوژی جدید را می‌طلبد.

وی افزود: بیشتر از هر چیزی سینمای کودک و نوجوان باید به‌روز باشد و از تکنولوژی جدید استفاده کند زیرا پیشرفت تکنولوژی، ما را مجبور می‌کند همسو با سینمای جهان پیش برویم.

آقامحمدیان با اشاره به اکران فیلم‌های کودکان و نوجوانان گفت: اکران فیلم کودک به همت همگانی احتیاج دارد و در وهله‌ی اول آموزش و پرورش باید در این زمینه پیش‌قدم شود.

وی خاطرنشان کرد: ما در فیلم کودک و نوجوان به یک فرهنگ‌سازی احتیاج داریم؛ زیرا این آثار یکی از وسایل و سرگرمی‌های کودکان به حساب می‌آید که متاسفانه با عدم توجه خانواده‌ها همراه است. ضمن آنکه بچه‌های ما قابل مقایسه با بچه‌های پنج سال پیش نیستند و فیلم‌های گذشته برای بچه‌های این زمان مناسب نیست، زیرا‌ آنها با دنیای جدید فیلم‌سازی آشنا شده‌اند. زمانی که «هری پاتر» را می‌بینند دیگر علاقه‌ای به فیلم‌های داخلی که در آن از هیچ تکنولوژی استفاده نشده است ندارند.

فرزاد اژدری هم که در این نشست به عنوان کارگردان «سلام بر فرشتگان» ـ فیلم برگزیده جشنواره کودک ـ حضور داشت، اصلی‌ترین مشکل سینمای کودک را نصیحت و امر و نهی به کودکان دانست و اظهار کرد: ما بزرگ‌ترها در میان فیلم‌هایمان نیز می‌خواهیم به کودکان و نوجوانان نصیحت و امر نهی کنیم و حتی در فیلم خود نیز به فکر کار شاد و آموزنده نیستیم.

وی عدم فیلم‌نامه خوب را یکی دیگر از مشکلات این حوزه خواند و گفت: با توجه به منبع غنی ادبیات فارسی که پر از داستان‌ها و حکایت‌های جالب است، می‌توانیم این مساله را حل کنیم اما متاسفانه ما این کار را نمی‌کنیم اما دیگران ادبیات ما را برداشته آن را قلع و قمع کرده و باز به خورد خودمان می‌دهند.

این کارگردان ادامه داد: زمانی که عنوان سینمای کودک پیش می‌آید همه فکر می‌کنند این سینما فروش ندارد و فقط سالی یک بار جشنواره‌ای برای آن برگزار می‌شود، اما آیا به این مطلب فکر کرده‌ایم که چرا سینمای کودک در دنیا می‌فروشد اما در ایران فروش ندارد؟ من احساس می‌کنم که مساله اصلی رفتار سهل‌انگارانه با این سینما است؛ زیرا باید سینمای کودک، فیلم‌نامه کودک و فیلم‌ساز کودک را جدی بگیریم.

مازیار فکری ارشاد به عنوان مجری کارشناس در این نشست حاضر بود.

پیش از این اعلام شده بود که احمد میرعلایی ـ دبیر جشنواره کودکان ـ هم در این نشست حاضر خواهد بود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.