چگونگی تاثیر بازی در کودکان
بازی یکی از بهترین ابزارهای پرورش استعداد، خلاقیت و رشد شخصیت کودکان است که برزگسالان به ویژه والدین و مسوولان تربیتی و فرهنگی باید آن را جدی بگیرند.
ایرنا: بازی یکی ازبهترین ابزارهای پرورش استعداد، خلاقیت و رشد شخصیت کودکان است که برزگسالان به ویژه والدین و مسوولان تربیتی و فرهنگی باید آن را جدی بگیرند.
استفاده هدفمند از اسباب بازی های سازنده در روند فرهنگ پذیری و اجتماعی شدن کودکان نقش محوری دارد و به باروری و آماده سازی ذهنی و مهارتی کودک برای سنین بزرگسالی کمک می کند.
جمعی از کارشناسان، مسوولان و روان شناسان بر این باورند که زندگی ماشینی امروز، فرهنگ آپارتمان نشینی و رشد شتابان فناوری و تعدد ابزار بازی رایانه ای و نوین در تربیت کودکان تاثیر مستقیم دارد و خانواده و نهادهای تصمیم ساز و نظارتی در مباحث کودکان باید با شناخت علمی تحولات جدید، ابزار، امکانات و فضای مناسب بازی و سرگرمی را برای کودکان مهیا کنند.
آنان می گویند: بازی های رایانه ای در سال های اخیر جایگزین بسیاری از بازی های گروهی خلاق و تفکر آفرین شده که این مهم با آسیب های جسمی، روانی و شخصیتی گسترده ای برای کودکان و نوجوانان همراه است.
آنان تاکید دارند که خانواده ها باید نسبت به تربیت فرزندان حساسیت بیشتری داشته باشند و تلاش خود را برای انتخاب بهترین بازی و سرگرمی دلبندانشان به کار گیرند.
کارشناس مسوول مهدهای کودک بهزیستی استان مرکزی گفت: بازی از نیازهای اصلی دوران کودکی است که در اسلام نیز تا سن هفت سالگی بر آن تاکید شده و جنبه های تربیتی و مهارتی آن برجسته شده است.
نجم السادات موسویˈ افزود: بازی موجب تربیت حواس و تخیل، پرورش کودک درون و باروری زوایای شخصیتی می شود و انتخاب سرگرمی های خلاق و پرورنده برای کودک از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی توضیح داد: در حال حاضر حدود شش هزار و 700 نونهال در 130 مهد کودک فعال استان مرکزی نگهداری می شوند و تلاش نظام تربیتی و پرورشی مهدهای کودک بر ترغیب کودکان به سرگرمی و بازی های مفید و پرهیز دادن آنان از بازی های مخرب و خشونت بار است.
وی بیان کرد: مربیان مهدهای کودک استان به صورت غیرمستقیم در آگاه سازی خانواده ها از زیان های اخلاقی، روانی، جسمی و شخصیتی بازی های رایانه ای تلاش می کنند و بازی ها و سرگرمی های خلاق را به عنوان جایگزین به والدین پیشنهاد می کنند.
موسوی اظهار کرد: هیچ تحقیق علمی در خصوص تاثیرات بازی های رایانه ای بر کودکان در استان مرکزی انجام نشده و می طلبد مراجع علمی دانشگاهی و روانشناسان کودک در این خصوص، بهزیستی استان مرکزی را یاری دهند.
کارشناس ارشد روانشناسی کودک در استان مرکزی گفت: بازی کودکان به دو دسته انفرادی و گروهی تقسیم می شود که در هر دو دسته باید جنبه پرورش تفکر و خلاقیت محور قرار گیرد.
عاطفه شریفی افزود: بدترین نوع بازی برای کودکان انتخاب بازی های رایانه ای با صحنه های خشن است و برخی از کشورهای استفاده از این نوع بازی ها برای کاربران زیر 18 سال ممنوع و همراه با محدودیت های زیاد است.
وی اظهار کرد: از نظر روان شناسی خشونت های مجازی با خشونت واقعی در ارتباط است و خانواده ها باید به این مهم توجه خاص داشته باشند.
وی توضیح داد: والدین باید برای انتخاب ابزار بازی به ویژه بازی های رایانه ای از کارشناس و مشار استفاده کنند و با فرزند خود به زبان ساده در مورد آسیب های بازی های رایانه ای و دیدن فیلم های خشونت بار صحبت کنند.
شریفی ادامه داد: پرکردن اوقات فراغت کودک با ورزش، ارتباط نزدیک و چهره به چهره والدین با کودک و ترغیب او به کاردستی و خلاقیت های مهارتی موضوعی است که خانواده ها باید به آن حساس شوند.
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی نیز گفت: کم تحرکی و چاقی دو مولود نامبارک اعتیاد کودکان به بازی های رایانه ای و برنامه های تلویزیونی است.
دکتر ˈبابک عشرتیˈ افزود: یکی از زوایای مهم سلامت جامعه توجه به بهداشت روانی اقشار مختلف است و دیدن صحنه های خشن، کشتار، بد دهنی و شلیک در بازی ها و فیلم های وارداتی به عصبیت و پرخاشگری جامعه دامن می زند.
وی گفت: تصمیم سازان و ناظران حوزه فرهنگی و اجتماعی باید در تقویت صنعت تولیدات فاخر سرگرمی های خلاق داخلی و نظارت بر بازار بازی های رایانه ای تلاش کنند.
وی، افت تحصیلی، مشکلات بینایی و اسکلتی ، بروز شخصیت پرخاشگر تنبل را از عوارض جدی اعتیاد به بازی های رایانه ای در کودکان عنوان کرد.
مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی هم گفت: فیلم های رنگارنگ و بازی های رایانه ای غربی با اهداف خاص سیاسی ساخته شده اند و استفاده این بازی ها و سرگرمی ها تاثیرات بدی بر شخصیت و روان کودکان دارد.
محمدتقی حقی افزود: در 32 فعالیت درحال انجام در 44 مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی محوریت به تفکر و اندیشه داده شده و 21هزار عضو این کانون در استان با روش های سازنده و سرگرمی های خلاق پرورش می یابند.
وی اظهار کرد: واحد اسباب بازی ها و سرگرمی های سازنده کانون پرورش فکری کشور به دنبال تولید فیلم و بازی های خلاق است اما تولیدات این واحد از نظر کمی پاسخگوی نیاز جامعه نیست.
وی، با بیان اینکه بازی و سرگرمی نباید تنها برای تحریک هیجانات کودک باشد، گفت: هدف صنعت فیلم و بازی های رایانه ای غربی پولسازی است و به تربیت و سلامت روانی و شخصیتی قشر کودک و نوجوان جامعه توجهی ندارد.
حقی خاطرنشان کرد: در تابستان امسال 80 فیلم اثرگذار در کانون پرورش فکری استان مرکزی برای اعضا به نمایش درامد و مربیان با نقد این فیلم ها تلاش خود را برای به کارگیری تفکر و خلاقیت کودکان به کار گرفتند.
مدیر کانون اصلاح و تربیت استان مرکزی نیز گفت: خشونت و عصبانیت یکی از دلایل مهم بزهکاری کودکان و نوجوانان است و شواهد موجود بیانگر آن است که بزه ضرب و شتم در سنین زیر 18 سال رو به افزایش است.
ˈ
امین الله آخوندیˈ افزود: فیلم های خشن ، نداشتن مهارت های زندگی و بازی های رایانه ای با صحنه های کشتار می تواند از عوامل دامن زدن به عصبانیت در سنین نوجوانی باشد.
کارشناسان و روانشناسان معتقدند که ترغیب کودکان به بازی های گروهی و همخوان با فرهنگ بومی علاوه بر کاهش استرس و فشارهای روحی کودک ، حس کنجکاوی و رشد عاطفی او را بارور می کند.
آنان با بیان اینکه در رشد شنابان فناوری اجتناب از صنعت سرگرمی و بازی های رایانه ای میسر نیست خواستار تولیدات مناسب، بازی ها و پویانمایی های خلاق شدند.
آنان تاکید می کنند که که حتی استفاده از فیلم ها و بازی های رایانه ای مناسب نیز باید کنترل شده باشد تا موجب اعتیاد کودک نشود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼