۴۱۰۰۵
۴۱۳۴
۴۱۳۴

لباس گرم کودکان، نکته‌هایی برای فصل گرما

لباس پوشاندن به بچه‌ها برای جلوگیری از اتلاف دمای بدنشان قلق‌های خاص خودش را دارد که اگر آن‌ها را رعایت کنید، نه کودک‌تان را اذیت می‌کند نه لازم است نگران سرماخوردگی او باشید.

شهرزاد: با شروع فصل سرما کم‌کم لباس‌های زمستانه از اعماق کمدها بیرون آورده می‌شوند و لباس‌های تابستانه از سر چوب لباسی‌ها جمع می‌شوند. والدین به تکاپوی تهیه لباس‌های گرم‌تر و زخیم‌تر می‌افتند و کودکشان را چنان با انوع و اقسام لباس‌ها می‌پوشانند که طفل معصوم توانایی حرکت کردن معمولی را تا حدودی از دست می‌دهد. با همه این مراقبت‌ها باز هم برخی از این بچه‌ها احساس سرما می‌کنند و در نهایت مریض می‌شوند.

باید بدانید که لباس پوشاندن به بچه‌ها برای جلوگیری از اتلاف دمای بدنشان قلق‌های خاص خودش را دارد که اگر آن‌ها را رعایت کنید، نه کودک‌تان شما را برای پوشیدن لباس گرم و دستکش و شال گردن اذیت می‌کند نه لازم است بیهوده نگران سرماخوردگی او باشید.

لباس گرم کودکان، نکته‌هایی برای فصل گرما

بالا تنه را با یک زیرپوشش بپوشانید

هر تعداد لباس بافتنی هم که به بچه بپوشانید فایده ندارد تا زمانی که یک زیرپوش مناسب به تن ندارد. بنابراین به جای این‌که فرزندتان را تبدیل به یک چوب لباسی کنید و تحرک را از او بگیرید ابتدا یک زیر پوش نخی نازک تنش کنید.

در این صورت نه تنها جنس بافتنی یا پشمی تن کودک را اذیت نمی‌کند بلکه گرمای بدنش نیز حفظ می‌شود. بسیاری از مادران از این واقعیت بی‌اطلاعند که زخیم‌ترین لباس بافتنی هم بدون پوشیدن یک زیرپوش مناسب کارایی ندارد.

قبل از این که از منزل خارج شوید کت، پالتو یا کاپشن را تنش کنید تا گرمایی که در بدنش هست حفظ شود.

این نکته را به خاطر داشته باشید که به محض ورود به یک فضای گرم و رسیدن به منزل لباس‌های گرم را از تنش درآورید که زمانی که می‌خواهد دوباره بیرون برود، سرما نخورد.

بهترین گزینه برای گرم کردن بالاتنه بچه کاپشن است. چرا که لایه‌ای از پنبه یا پشم شیشه داخل آن دوخته شده که نقش عایق حرارتی را ایفا می‌کند. بهتر است کاپشنی با خاصیت ضد آب تهیه کنید که در روزهای بارانی هم قابل استفاده باشد.

هر چقدر این کاپشن یا پالتو بلندتر باشد بهتر می‌تواند کمر و پای کودک را مخافظت کند. کاپشن‌های بالاتنه کوتاه در شرایطی خوب است که مطمئن باشید هوای سرد به کمر کودک نمی‌رسد.

اگر برای دخترتان شنل می‌خرید، آگاه باشید که شنل بیشتر جنبه زیبایی ظاهری دارد و بیشتر برای اول پاییز و آخر زمستان کاربرد دارد. آن هم در شرایطی که مطمئن باشید، زیر شنل لباس گرم تن فرزندتان هست و هوای سرد از زیر آن به بدنش نمی‌رسد.


پایین تنه را با جوراب های بلند بپوشانید

مناسب‌ترین حالت برای پوشاندن پایین تنه کودک استفاده از شلوار است. در مورد دخترها باید به این نکته توجه کنید که زخیم‌ترین دامن هم نمی‌تواند از خوردن هوای سرد به پای کودک جلوگیری کند، بنابراین به صرف زیباتر بودن دامن دخترتان را در معرض سرما قرار ندهید. اگر واقعا اصرار دارید دامن بپوشد، می‌توانید جوراب شلواری پشمی زیر دامنش بپوشانید و روی آن کابشن یا پالتوی بلند تنش کنید.

حتی اگر کودکتان چکمه یا کفش مناسب زمستان می‌پوشد، باز هم لازم است که جورابش هم زمستانی با ساق‌های بلند باشد به نحوی که از رسیدن سرما به ساق پای کودک جلوگیری کند.

چرا که پا و ساق پا خیلی راحت یخ می‌کند. درخانه هم پای فرزندتان جوراب کنید. زیرا قسمت اعظم گرمای بدن از ناحیه پاها هدر می‌روند. می‌توانید کفی‌های رو فرشی یا جوراب‌های بافتنی هم برایش تهیه کنید.

جای کفش را با چکمه عوض کنید

پسربچه‌ها معمولا کفش‌های ورزشی می‌پوشند. اما هر کفشی که بند دارد کفش ورزشی نیست. دقت کنید که جنس کفش پارچه‌ای یا ابری نباشد تا در بارندگی‌ها پاهایش خیس نشوند.

در مورد دخترها بچه‌ها این نکته را در نظر بگیرید که فصل بارندگی فصل پوشیدن کفش‌های فانتزی نیست. خیابان خیس از باران یا برف‌های یخ زده را نمی‌توان به سلامت با کفش پاشنه بلند فانتزی رد کرد. به ویژه که با این نوع کفش‌ها نمی‌توان جوراب پشمی هم پوشید. بنابراین در این فصل چکمه‌های ساق دارد با لایه داخلی بافت‌دار، پاشنه مناسب و کفش‌های ورزشی ضد آب مناسب‌تر هستند.

دستکش‌های چرم مناسب‌ترند

دست‌ها هم مثل پاها خیلی سریع سرد و خشک می‌شوند. در چنین شرایطی کودک منفعل می‌شود و نمی‌تواند کارهای روزمره خود یا کارهای درسی‌اش را به درستی انجام دهد. بنابراین دستکش را جدی بگیرید. اما این را هم بدانید که دستکش‌های بافتنی در روزهای برفی و بارانی کارکرد چندانی ندارد به خصوص اگر کودکتان اهل برف بازی هم باشد.

دستکش‌هایی که لایه روی چرم دارند و داخلشان مخمل یا بافت است، بسیار مناسب هستند.

شال و کلاه یادتان نرود

گاهی اوقات ناحیه گردن بچه‌ها در میان انبوهی لباس که پوشیده‌اند نادیده گرفته می‌شود. در چنین شرایطی هم گردن بچه یخ می‌شود و سرما می‌خورد و هم سرما وارد لباس‌هایش می‌شود و گرمای بدنش را هدر می‌دهد.

هنگام پوشاندن کلاه به بچه مراقب باشید که پیشانی و شقیقه‌ها کاملا پوشانده شوند. کلاه‌های فانتزی ظاهر زیبایی دارند، اما سر بچه را کامل نمی‌پوشانند و عملا تاثیری در حفظ دمای بدن او ندارند.

اگر هم زیاد حساس هستید و از آن کلاه‌هایی برای فرزندتان خریده‌اید که فقط در ناحیه چشم و دهان به بیرون راه دارد، مراقب باشید که جنس کلاه به گونه‌ای نباشد که صورتش را اذیت کند. چرا که در این صورت کودک کلافه می‌شود و حاضر نیست کلاه را سر کند.

اگر باد شدید می‌وزد یا قرار است فرزندتان را سوار موتور کنید که موجب می‌شود باد به صورت کودک بخورد جلوی دهان او را با شال گردن بپوشانید.

لباس گرم کودکان، نکته‌هایی برای فصل گرما


لباس‌های پشمی را فراموش کنید

لباس پوشاندن به نوزاد در فصل‌های سرد سال به خاطر جثه کوچکی که دارد، کار سختی به نظر می‌رسد. اما اگر در انتخاب جنس و نوع لباس دقت کنید، می‌توانید به راحتی دلبندتان را گرم نگه دارید.

زیرپوش نخی و شلوار نخی را جدی بگیرید. این لباس نازک و پیش پا افتاده است که به لباس‌های گرم کودک کارایی واقعی را می‌دهد. آن را زیر همه لباس‌هایش بپوشانید.

ترجیحا این زیرپوش را دو تکه‌ای بخرید. چرا که در اگر سرهمی باشد برای عوض کردن پوشک بچه باید کل لباس را از تنش درآورید و او را لخت کنید. این کار بدن بچه را یخ می‌کند.

برای نوزادان ترجیحا از لباس پشمی استفاده نکنید ممکن است حساست ایجاد کند. بافتنی‌هایی که اصطلاحا به موهر معروفند هم برای نوزاد مناسب نیستند چرا که پرزهای آن ممکن است وارد دهان نوزاد شود و یا خودش آن را بخورد.

هنگام خروج از خانه با خودتان پتویی به همراه داشته باشید که اگر هوا سردتر شد او را در پتو بپیچید تا هم گرم شود هم لایه‌های ضخیم لباس او را کلافه نکند. برخی لباس‌ها خودشان دست کودک را هم می‌پوشانند، اما می‌توانید از دستکش‌های کوچک هم استفاده کنید.

بیش از حد هم لباس تن نوزادتان نکنید. او اگر از زیادی لباس یا گرمای ناشی از ان کلافه شود، کاری به جز گریه کردن و جیغ زدن ندارد.

به صرف این‌که محیط خانه گرم است، لباس‌های خانه‌اش را نازک انتخاب نکنید. دمای هوای خانه برای شما که بزرگسال هستید گرم است ممکن است برای نوزاد سرد باشد. بنابراین جوراب و دستکش را در هر صورت تنش کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.